Lasten ja nuorten vaikuttajapäivän teemoista esillä näyttely

Nuoret

Vuoden 2017 Vaikuttaja-päivän näyttely esittelee lasten ja nuorten ajatuksia Tulevaisuuden hyvästä kotikaupungista. Vaikuttaja-päivän tuloksia käytettiin Vantaan tulevaisuuskuvien luomisessa, ja ne jatkavat elämäänsä yleiskaavan tavoitteissa ja lähtökohdissa sekä kaupungin strategiatyössä.

Vaikuttaja-päivä kokoaa vuosittain vantaalaiset lapset ja nuoret vaikuttamaan. Vuoden 2017 Vaikuttaja-päivä oli järjestyksessään kymmenes ja se järjestettiin Vantaan kaupungintalolla keskiviikkona 26.4.2017. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa vaikuttamismahdollisuuksista Vantaalla sekä tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuus vaikuttaa kaupungin kehittämiseen ja päätöksentekoon.

Tulevaisuustyötä varten haluttiin kuulla lasten ja nuorten ajatuksia tulevaisuuden Vantaasta. Tulevaisuuden kaupunkia pohdittiin viiden eri teeman näkökulmasta: Tulevaisuuden koti, tulevaisuuden koulu, tulevaisuuden kulkuväline, tulevaisuuden puistot ja lähimetsät sekä tulevaisuuden vapaa-aika. Ennen Vaikuttaja-päivää lapset ja nuoret miettivät teemoja eskareissa, kouluissa, oppilaitoksissa ja nuorisotiloissa ennakkotehtävien avulla. Teemoja ja ennakkotehtäviä kerääntyi sitten Vaikuttaja-päivään pohtimaan kaksi edustajaa jokaisesta vantaalaisesta peruskoulusta, toisen asteen oppilaitoksesta ja nuorisotilalta. Lisäksi Vaikuttaja-päivässä kuultiin eskareiden tulevaisuusterveiset.

Päivän ohjelma sisälsi pienryhmäkeskusteluja virkamiesten, päättäjien ja kaupungin työntekijöiden kanssa sekä kaikki osallistujat yhteen kokoavan loppukeskustelun.

Näyttelyssä haluamme esitellä Vaikuttaja-päivän tuotoksia. Voit katsoa ne netissä tai paikan päällä Vantaa- infoissa Dixissä ja Myyrmäessä sekä Maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimialan asiakaspalvelun ikkunassa (Kielotie 13).

Aukioloajat:

13.11.-8.12.2017 Tikkurila (Dixi, Ratatie 11, 2. krs)
20.11.-8.12.2017 Myyrmäki (Myyrmäkitalo, Paalutori 3)

Lisätietoja

Näyttely netissä
Tulevaisuuskuvat:vantaa.fi/tulevaisuuskuvat
Vaikuttaja-päiväivä: vantaa.fi/vapaa-aika/nuoret/osallistu_ja_vaikuta/vaikuttaja-paiva

tulevaisuuskuvat@vantaa.fi

Riikka Äärelä, projektisuunnittelija
Pia Tasanko, vuorovaikutusasiantuntija
Ritva-Leena Kujala, viestintäsuunnittelija

Julkaistu: 20.11.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista