Pähkinänsärkijän päiväkoti

Pähkinänsärkijän päiväkoti on kaksikerroksinen puutalo, joka on aloittanut toimintansa elokuussa 1991.

Lapsiryhmät:

  • Leppälinnut ja Peipot , 3-6-vuotiaiden lasten integroidut ryhmät
  • Pienryhmissä toimintaa ja oppimisen iloa leikkien, liikkuen, musisoiden ja kaikkia kannustaen. Ryhmissä annetaan esiopetusta.
  • Satakielet, 3-6-vuotiaiden lasten ryhmä. Leikkiä, ohjattua toimintaa ja retkiä, iloa unohtamatta. Ryhmässä annetaan esiopetusta.
  • Keltasirkut, 1-2-vuotiaiden lasten ryhmä. Kotoisasti leikkien, sylitellen ja elämäntaitoja opetellen.
  • Pääskyset, 3-6-vuotiaiden lasten ryhmä. Iloista leikkiä, mukavia retkiä, pienissä ryhmissä yhteisiä hetkiä. Ryhmässä annetaan esiopetusta.
  • Sinitiaiset, 2-5-vuotiaiden lasten ryhmä. Puuhastelemme pienissä porukoissa ja nautimme metsäretkistä ja ulkoilusta.

Meille on tärkeää lämpöisen ilmapiirin luominen, jossa lapsella on turvallista kasvaa ja kehittyä. Toimimme pienryhmissä tarjoten lapsille monipuolista, lapsen ikä- ja kehitystason huomioon ottavaa toimintaa.

Harjoittelemme yhdessä arjen taitoja. Meillä askarrellaan, liikutaan eri tavoin, lauletaan ja musisoidaan päivittäin. Huolehdimme, että lasten leikeille on päivittäin riittävästi aikaa.

Päiväkoti sijaitsee hyvien retkeily- ja ulkoilumaastojen lähellä, retket luontoon ja lähiympäristöön kuuluvat olennaisesti toimintaamme. Ympäristöstä huolehdimme mm. hoitamalla lasten ja perheiden kanssa Lammaslammen läheisyydessä olevaa ketoaluetta. Toiminnan suunnittelussa huomioimme lasten toiveet ja mielipiteet. Teemme työtä yhdessä vanhempien kanssa lasten parhaaksi.

Päiväkoti on avoinna klo 7.00-17.00, tarvittaessa aukioloa jatketaan tunti ennen ja jälkeen aukiolon.

Pähkinänsärkijän päiväkoti

Pähkinätie 2, 01710 Vantaa