Hakunilanrinteen päiväkoti

Hakunilanrinteen päiväkoti toimii Lehtikuusen koulujen naapurissa.

Päiväkodissa on kolme lapsiryhmää yli 3-vuotiaille lapsille: Hillat, Mansikat ja Mustikat.

Ulkoilupihalla on monipuolisia leikkivälineitä sekä turvallisesti aidatut leikkialueet. ja Päiväkotimme vieressä on kaunis lehtikuusimetsä.

Yhteinen oppimisympäristömme

Jokaisella lapsiryhmällä on kaksi huonetilaa käytössään. Mustikoiden ryhmään on remontoitu aktiivinen oppimisympäristö, joka innostaa lapsia liikkumaan aktiivisesti myös sisätiloissa.

Hyödynnämme oppimisympäristöinä lähialueen metsiä, leikkipuistoja, kirjastoa sekä Håkansbölen kartanon puistoa. Sisätiloja muokkaamme lasten tarpeiden ja kiinostuksen kohteiden mukaan. Otamme lapset mukaan oppimisympäristöjen muokkaamiseen.

Näin huolehdimme lasten hyvinvoinnista

Luomme turvallisen ilmapiirin, jossa jokaisella lapsella on mahdollisuus päästä osalliseksi toimintaan ja leikkiin. Kiusaaminen on kielletty ja lasten tunnetaitoja harjoitellaan leikkien kautta.

Tuemme lasten ystävyyssuhteita. Opettelemme tunne- ja kaveritaitoja pienryhmissä hyödyntämällä mm. askeleittain- ja piki -materiaalia.

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen psykologit ja kuraattorit sekä kieli- ja kulttuurikoordinaattori tukevat työtämme kaikkien lasten hyvinvoinnin turvaamiseksi. Yhteistyössä on mukana myös konsultoiva varhaiskasvatuksen erityisopettaja.

Viestintä ja yhteistyö huoltajien kanssa

Panostamme päivittäisiin keskusteluihin vanhempien kanssa. Tiedottamiseen käytämme viestejä sekä kuvitettuja tiedotteitta. Ilmoitustauluilla on näkyvillä toimintamme suunnitelmia.

Järjestämme säännöllisesti tapahtumia, joihin koko perhe voi osallistua. Tällaisia ovat mm. kulttuuripäivät sekä avoimet leikkiaamut.

Lasten esiopetuksen oppimissuunnitelma ja varhaiskasvatussuunnitelma -keskustelut käydään jokaisen huoltajan kanssa.

Esiopetus ja valmistava opetus päiväkodissamme

Päivittäinen toiminta-aika: klo 8.30-12.30, valmistava opetus klo 8.30-13.30

Esiopetuksen lukuvuosisuunnitelma