Lasten hoitoapupalvelu

Hoitoapupalvelua ei toistaiseksi ole tarjolla

Suomen hallituksen 16.3.2020 antamien linjausten mukaan koronaviruksen leviämisen estämiseksi Vantaalla ei järjestetä hoitoapuapupalvelua 18.3.-13.4. välisenä aikana.

Lisää tietoa koronaviruksesta löytyy vantaa.fi/korona sekä säännöllisesti päivittyvästä uutisesta: Vantaalla on ryhdytty poikkeustoimiin koronaviruksen torjumiseksi.

Turvallista ja virikkeellistä toimintaa yhdessä muiden lasten kanssa

Kotihoidossa oleville vantaalaisille varhaiskasvatusikäisille lapsille vanhemmat voivat varata hoitopaikan muun muassa asioiden hoitamisen ajaksi lasten hoitoapupalvelupisteestä. Niissä hoidetaan osa- tai kokopäiväisesti lapsia, jotka eivät ole kunnallisessa, ostopalvelupäivähoidossa eivätkä saa yksityisen hoidon tukea. Lasten hoitoapupalvelun hoitopaikka ei estä vanhempaa saamasta kotihoidon tukea.

Lasten hoitoapupalvelupisteissä työskentelee koulutettu henkilökunta. Osapäivähoidossa tarjotaan lounas ja kokopäivähoidossa aamupala, lounas sekä välipala. Kokopäivähoidossa lapsilla on mahdollisuus myös päivälepoon.

Aukioloajat

Palvelua tarjotaan elokuun alusta toukokuun loppuun arkipäivisin enintään 7 tuntia klo 7.30 - 15.30 välisenä aikana lukuun ottamatta 23.12.-1.1. Lapsi voi käyttää hoitoapupalvelua osa- tai kokopäiväisesti enintään 4 kertaa kuukaudessa.

Hoitopaikan varaus

Hoitopaikka varataan mielellään viikkoa aikaisemmin hoitoapupalvelupisteestä. Lapsi voi olla hoidossa enintään neljä kertaa kuukaudessa. Varauksen hoitopaikasta voi tehdä enintään viideksi kuukaudeksi eteenpäin.

Perustietolomake

Vanhempia pyydetään täyttämään perustiedot lapsesta lasta ensimmäistä kertaa hoitoon tuotaessa.

Hoitoapupalvelutmaksut

Kokopäivähoito, Yli 5 tuntia

  • Perheen nuorin lapsi: 34 euroa/päivä
  • Perheen muut lapset: 20 euroa/päivä

Osapäivähoito, Alle 5 tuntia

  • Perheen nuorin lapsi: 20 euroa/päivä
  • Perheen muut lapset: 12 euroa/päivä

Hoitomaksu laskutetaan jälkikäteen kerran kuukaudessa.

Ajankohtaista

Twitter