Avoimet kohtaamispaikat

Pakkalan Olkkari

Pakkalan Olkkariin ovat tervetulleita lapset yhdessä huoltajan kanssa. Olkkarissa voit osallistua ohjattuun toimintaan ja viettää aikaa yhdessä muiden perheiden kanssa. Pakkalan Olkkarissa on tarjolla muun muassa kynnyksetöntä puheterapian, kotouttamisen ja sosiaaliohjauksen palveluita aukioloaikoina. Katso Pakkalan Olkkarin Facebook-sivun täältä.

Olkkarissa toimivat myös venäjän- ja englanninkieliset perhekerhot. Eri arkipäivinä tiloissa on tavattavissa eri alojen ammattilaisia ilman jonotusta, ajanvarausta tai lähetettä.

Olkkari toimii Illenpihan päiväkodin pihalla olevassa paviljongissa, os. Illenpiha 6, 01520 Vantaa. Tähän asti Illenpihan päiväkodin yhteydessä on toiminut Pakkalan avoin päiväkoti, joka on laajentanut toimintamalliaan ja muuttanut nimensä Pakkalan Olkkariksi.

Koivukylän avoin kohtaamispaikka

Kesällä 2021 kohtaamispaikan toiminta on puistotoimintaa Rautkallion puistossa. Järjestämme perheille maksuttomia retkiä lähiympäristöön.

Viikko-ohjelma julkaistaan tällä sivulla.

Kierrätyspiste on avoinna ajanvarauksella.

Voit tavata kohtaamispaikassa hammashoitajan, neuvolan perheohjaajan, perhekoutsit, eroauttamisen sosiaaliohjaajan ja väkivaltatyön asiantuntijan. Koronatilanteen vuoksi tapaamiset ovat toistaiseksi ajanvarauksella.

Saat yhteyden kohtaamispaikkaan koordinaattorin kautta p. 044 901 2554 tai karoliina.tukiainen@mll.fi

Koivukylän avoin kohtaamispaikka on kaikille lapsiperheille tarkoitettu yhteinen tila, jonne on helppo ja mukava tulla. Kohtaamispaikka on avoinna arkisin klo 9-16. Kaikki toiminta on maksutonta. Kohtaamispaikassa voi tavata muita lapsia ja vanhempia, saada tukea ja apua sekä osallistua ohjattuun toimintaan tai vain viettää aikaa yhdessä lapsensa kanssa.

Tilassa vietetään aikaa yhdessä leikkien, taiteillen, keskustellen ja esimerkiksi pienten ohjattujen tuokioiden merkeissä. Tilassa on tarjolla kahvia ja teetä, usein myös pientä välipalaa sekä mahdollisuus lämmittää omia eväitä. Kävijöiden käytössä on myös ompelukone, hiljainen huone ja lasten ateljeetila. Kierrätyspisteeltä perheet voivat hakea maksutta itselleen tarpeellista lastenvaatetta ja -tarvikkeita sekä tuoda itselle tarpeetonta kiertoon.

Kohtaamispaikassa voi tavata Vantaan kaupungin monipuolisten lapsiperheiden palveluiden lisäksi järjestöjen työntekijöitä sekä vapaaehtoisia. Tiloissa toimii esimerkiksi Vantaan turvakoti ry, Yhteistyöllä parempi yhteisö, Nicehearts, SOS-lapsikylä, Rekolan seurakunta sekä Mannerheimin lastensuojeluliitto, joka koordinoi ja kehittää toimintaa yhdessä muiden toimijoiden ja perheiden kanssa. Saat helposti apua erilaisiin arjen asioihin, perheeseen ja kasvatukseen liittyviin kysymyksiin sekä esimerkiksi lomakkeiden ja hakemusten täyttämiseen.

Pikku Liito

Tule mukaan Pikku Liito avoimeen toimintaan ja tutustumaan lapsesi kanssa muihin perheisiin! Tarjoamme vapaata leikkiä ja seurustelua sekä luovaa toimintaa lapsien ja vanhempien kiinnostuksen mukaisesti.

Pikku Liito on alle kouluikäisten lasten ja heidän vanhempien, isovanhempien ja muiden läheisten yhteinen kohtaamispaikka. Voit ottaa mukaan omia eväitä ja lounasta, tilassa on käytettävissä mikroaaltouuni ja ruokailuvälineitä. Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijat suunnittelevat ja ohjaavat toimintaa yhdessä Vantaan kaupungin varhaiskasvatuksen työntekijöiden kanssa. Toimintaa ideoidaan yhdessä kävijöiden kanssa: maalataan, askarrellaan, liikutaan, lauletaan ja leikitään arjesta iloiten. Kerro meille toiveitasi ja teemme yhdessä arjen lumosta totta!

Toimimme keskeisellä paikalla Tikkurilassa kirjaston takana osoitteessa Lummetie 2 b, Nuorisotoimen tiloissa.

Tutustu toimintaamme Facebookissa

Ajankohtaista