Avoimet kohtaamispaikat

Avoimet päiväkodit on suljettu ja asukaspuistojen toiminta on keskeytetty

Avoimet päiväkodit ja avoimet kohtaamispaikat ovat suljettuina koronarajoitusten takia. Asukaspuistojen toiminta on keskeytetty mutta perheet voivat edelleen käydä puistojen ulkotiloissa omatoimisesti.

Asukaspuistojen ulkotiloissa on muistettava turvavälit, käsihygienia ja yskimisohjeet. Oireilevat aikuiset tai lapset eivät saa tulla puistoon.

Lisää tietoa koronaviruksesta löytyy osoitteesta vantaa.fi/korona.

Pakkalan Olkkari

Pakkalan Olkkariin ovat tervetulleita lapset yhdessä huoltajan kanssa. Olkkarissa voit osallistua ohjattuun toimintaan ja viettää aikaa yhdessä muiden perheiden kanssa. Pakkalan Olkkarissa on tarjolla muun muassa kynnyksetöntä puheterapian, kotouttamisen ja sosiaaliohjauksen palveluita aukioloaikoina.

Olkkarissa toimivat myös venäjän- ja englanninkieliset perhekerhot. Eri arkipäivinä tiloissa on tavattavissa eri alojen ammattilaisia ilman jonotusta, ajanvarausta tai lähetettä. Katso aukioloajat ja ohjelma Olkkarin omilta sivuilta.

Olkkari toimii Illenpihan päiväkodin pihalla olevassa paviljongissa, os. Illenpiha 6, 01520 Vantaa. Tähän asti Illenpihan päiväkodin yhteydessä on toiminut Pakkalan avoin päiväkoti, joka on laajentanut toimintamalliaan ja muuttanut nimensä Pakkalan Olkkariksi.

Koivukylän avoin kohtaamispaikka

Koivukylän avoin kohtaamispaikka on kaikille lapsiperheille tarkoitettu yhteinen tila, jonne on helppo ja mukava tulla. Kohtaamispaikka on avoinna arkisin klo 9-16. Kaikki toiminta on maksutonta. Kohtaamispaikassa voi tavata muita lapsia ja vanhempia, saada tukea ja apua sekä osallistua ohjattuun toimintaan tai vain viettää aikaa yhdessä lapsensa kanssa.

Tilassa vietetään aikaa yhdessä leikkien, taiteillen, keskustellen ja esimerkiksi pienten ohjattujen tuokioiden merkeissä. Tilassa on tarjolla kahvia ja teetä, usein myös pientä välipalaa sekä mahdollisuus lämmittää omia eväitä. Kävijöiden käytössä on myös ompelukone, hiljainen huone ja lasten ateljeetila. Kierrätyspisteeltä perheet voivat hakea maksutta itselleen tarpeellista lastenvaatetta ja -tarvikkeita sekä tuoda itselle tarpeetonta kiertoon.

Vaihtuva viikko-ohjelma julkaistaan tällä sivulla

Kohtaamispaikassa voi tavata Vantaan kaupungin monipuolisten lapsiperheiden palveluiden lisäksi järjestöjen työntekijöitä sekä vapaaehtoisia. Tiloissa toimii esimerkiksi Vantaan turvakoti ry, Yhteistyöllä parempi yhteisö, Nicehearts, SOS-lapsikylä, Rekolan seurakunta sekä Mannerheimin lastensuojeluliitto, joka koordinoi ja kehittää toimintaa yhdessä muiden toimijoiden ja perheiden kanssa. Saat helposti apua erilaisiin arjen asioihin, perheeseen ja kasvatukseen liittyviin kysymyksiin sekä esimerkiksi lomakkeiden ja hakemusten täyttämiseen.

Syksyllä 2020 kohtaamispaikassa kokoontuu erilaisia avoimia ryhmiä, kuten avoin taaperoryhmä, avoin iltapäivätoiminta koululaisille, monimiesklubi ja arabiankielisten naisten vertaisryhmä. Iltaisin tiloissa kokoontuu SOS-lapsikylän Mummun ja vaarin tupa sekä MLL:n iltaperhekahvila. Hammashoitajan voi tavata tiistaisin klo 9-15 ilman ajanvarausta.

Pikku Liito

Tule mukaan Pikku Liito avoimeen toimintaan ja tutustumaan lapsesi kanssa muihin perheisiin! Tarjoamme vapaata leikkiä ja seurustelua sekä luovaa toimintaa lapsien ja vanhempien kiinnostuksen mukaisesti.

Pikku Liito on alle kouluikäisten lasten ja heidän vanhempien, isovanhempien ja muiden läheisten yhteinen kohtaamispaikka. Voit ottaa mukaan omia eväitä ja lounasta, tilassa on käytettävissä mikroaaltouuni ja ruokailuvälineitä. Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijat suunnittelevat ja ohjaavat toimintaa yhdessä Vantaan kaupungin varhaiskasvatuksen työntekijöiden kanssa. Toimintaa ideoidaan yhdessä kävijöiden kanssa: maalataan, askarrellaan, liikutaan, lauletaan ja leikitään arjesta iloiten. Kerro meille toiveitasi ja teemme yhdessä arjen lumosta totta!

Toimimme keskeisellä paikalla Tikkurilassa kirjaston takana osoitteessa Lummetie 2 b, Nuorisotoimen tiloissa.

Tutustu toimintaamme Facebookissa

Ajankohtaista