Hae varhaiskasvatukseen

Iloisia lapsia päiväkodissa

Lapselle voi hakea varhaiskasvatuspaikkaa kunnallisesta tai yksityisestä varhaiskasvatuksesta ympäri vuoden. Hakemus tulee jättää viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee paikan. Jos huoltajalle tulee tarve saada paikka varhaiskasvatuksesta kiireellisesti, esimerkiksi työllistymisen takia, hakemus on jätettävä viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee paikan.

Varhaiskasvatuksen kerhoihin hakuaika on huhtikuussa. Kerho hakemuksen voi jättää myös muina aikoina.

Kun haet paikkaa yksityisestä varhaiskasvatuksesta, ota yhteyttä suoraan hoitopaikkaan. Tällöin voit hakea kunnalta palveluseteliä tai Kelalta yksityisen hoidon tukea.

Päätös lapsen varhaiskasvatuspaikasta lähetetään perheille kirjallisena tai sähköisenä hakijan valinnan mukaan.

Samalla hakemuksella haetaan

  • paikkaa kunnallisesta päiväkodista, perhepäivähoidosta, ryhmäperhepäiväkodista,
  • paikkaa varhaiskasvatuksen kerhosta ja
  • palveluseteliä yksityiseen päiväkotiin.

Sähköinen hakemus (tunnistautuminen henkilökortilla tai pankin verkkotunnuksilla). Sähköinen hakemus ei toimi mobiililaitteilla.

Hakemusta täyttäessäsi huomaa, että päivämäärät pitää olla muodossa vvvvkkpp, esimerkiksi 20180801. Saat virheviestin väärin täytetystä kentästä. Hakemuksen lähettäminen onnistuu vasta, kun kenttä on täytetty oikein.

Paperinen hakemus (pdf, palautetaan päiväkotiin tai varhaiskasvatuksen toimistoon)

Lue lisää hakemisesta ja hakemuksen käsittelystä

Varhaiskasvatus pääkaupunkiseudulla

Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen ovat tehneet kuntien välisen sopimuksen varhaiskasvatuksen järjestämisestä, kun perhe muuttaa toiseen sopimuskuntaan. Lasten varhaiskasvatus voidaan järjestää entisessä asuinkunnassa enintään muuttamista seuraavan syys- tai kevätkauden loppuun ja enintään esiopetuksen alkamiseen saakka. Näille perheelle tehdään uusi määräaikainen varhaiskasvatuspäätös.

Muuttaessa kannattaa huomioida, että Helsingissä on kokeilussa 5-vuotiaiden maksuton varhaiskasvatus 4 tuntia päivässä. Tämä koskee vain helsinkiläisiä lapsia, jotka ovat varhaiskasvatuksessa Helsingissä.

Jos lapsi on jäänyt varhaiskasvatukseen entiseen asuinkuntaan ennen 1.8.2018, voi lapsen varhaiskasvatus jatkua aiemman sopimuksen perusteella esiopetuksen alkamiseen saakka.

Perheen tulee keskustella hoitopaikkajärjestelyistä päiväkodin johtajan kanssa.

Ajankohtaista

Twitter