TUVA-koulutus

TUVA - koulutukseen voit hakea, jos olet suorittanut peruskoulun. Valmistavissa koulutuksissa kehität opiskelutaitojasi ja valmistaudut suorittamaan ammatillisen perustutkinnon tai lukio-opinnot.

Uusi 1.8.2022 alkava tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (TUVA-koulutus) yhdistää aiemmat nivelvaiheen koulutukset eli perusopetuksen lisäopetuksen (kymppiluokka), lukioon valmentavan koulutuksen (LUVA) ja ammatilliseen koulutuksen valmentavan koulutuksen (VALMA). TUVA-koulutuksen tavoitteena on saavuttaa sellaiset opiskeluvalmiudet, joilla opiskelija suoriutuu toisen asteen tutkintoon johtavasta koulutuksesta. TUVA-koulutuksen aikana voit korottaa perusopetuksen arvosanoja, sekä suorittaa lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja ja vahvistaa opiskeluvalmiuksia.Hakeutuessasi koulutukseen sinun ei vielä tarvitse tietää, haluatko jatkaa lukiokoulutuksessa vai ammatillisessa koulutuksessa.

TUVA-koulutusta järjestetään Vantaalla ainakin seuraavissa oppilaitoksissa / toimipisteissä: Vantaan ammattiopisto Varia, Hiekkaharjun toimipiste (Tennistie 1), Lumon lukio (Urpiaisentie 14), Tikkurilan lukio (Valkoisenlähteentie 53) ja Vaskivuoren lukio (Virtatie 4).

Haku tutkintokoulutukseen valmentavaan (TUVA) koulutukseen:

  • 22.2.-22.3.2022.
  • Koulutukseen haetaan sähköisella lomakkeella osoitteessa opintopolku.fi.
  • Voit muuttaa hakutoiveitasi ainoastaan hakuaikana. Hakuaika päättyy 22.3.2022 klo 15.
  • TUVA-koulutukseen haetaan samalla lomakkeella kuin lukioon ja ammatilliseen perustutkintokoulutukseen.
  • Lomakkeelle voi valita 7 hakutoivetta.
  • Hakujärjestyksellä on väliä. Valitse mieleisin vaihtoehto ensin.

Aikaisempia valmistavia koulutuksia (Kymppi, LUVA ja VALMA) on tarjolla lukuvuoden 2021-2022 loppuun.

Muita mahdollisuuksia

Vantaalla on tarjolla nuorille myös työpajatoimintaa ja oppisopimuskoulutusta. Yksi mahdollisuuksista on nuorten tuettu oppisopimus.

Lukioiden ja ammatillisen koulutuksen peruutuspaikat

Peruutuspaikat lukioihin ja ammatilliseen koulutukseen täytetään varasijalistojen mukaisessa järjestyksessä. Varasijalta valitulle ilmoitetaan vapautuneesta opiskelupaikasta henkilökohtaisesti. Mikäli opiskelupaikkoja jää yhteishaussa täyttämättä, ne tulevat kesän aikana hakuun Opintopolku.fi -järjestelmään ja niistä ilmoitetaan oppilaitosten kotisivuilla.

Ajankohtaista