Vailla opiskelupaikkaa?

Oppilas ja opettaja luokassa

Opetushallitus lähettää yhteishaun jälkeen ilman koulutuspaikkaa jääneille jälkiohjauskirjeen. Kirje sisältää hakijan valintapisteet koetuloksineen, tiedot varasijoille sijoittumisesta sekä tietoja ja ohjeita täydennyshakuun.

Vaille opiskelupaikkaa jääneen ei kannata huolestua, sillä kesällä voi hakea vielä yhteishaussa vapaiksi jääneille paikoille. Kesän aikana on mahdollista päästä myös varasijalta peruutuspaikalle. Varasijalta valitulle ilmoitetaan vapautuneesta opiskelupaikasta henkilökohtaisesti. Mikäli opiskelupaikkoja jää täyttämättä, ne tulevat kesän aikana hakuun Opintopolku.fi -järjestelmään ja niistä ilmoitetaan oppilaitosten kotisivuilla.

Yhteishaun ulkopuolinen koulutus

Tietoa peruskoulutuksen jälkeisistä vaihtoehdoista löytyy myös Valmistavat koulutukset -sivuilta ja Vantaan yhteishakusivustolta, siellä esitellään kymppiluokka, ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus ja maahanmuuttajien ja vieraskielisten lukiokoulutukseen valmistava koulutus sekä nuorten työpajat.

Kesän hakuajat

Tietoa kesän lisähaussa haettavana olevista vapaista paikoista löytyy osoitteesta opintopolku.fi. Lisätietoa löydät Vantaan yhteishakusivustolta.

Tukea ja neuvoja

Kipinä

Kipinä - etsivä nuorisotyö tarjoaa tukea ja ohjausta ilman opiskelupaikkaa jääneille tai opintonsa keskeyttäneille nuorille. Kipinän työntekijät auttavat alle 29 -vuotiaita vantaalaisia nuoria muun muassa koulutukseen hakemisessa ja erilaisten vaihtoehtojen kartoittamisessa.

Ohjaamo

Ohjaamossa tarjotaan tukea ja ohjausta alle 30-vuotiaille nuorille elämän erilaisissa ongelmatilanteissa.

WhatsApp: 043 826 7466

Työ- ja elinkeinotoimisto

TE-toimisto auttaa ammatinvalinnassa ja neuvoo miten ja mistä voit hankkia sopivan koulutuksen. Saat tietoa siitä, mitä työpaikkoja on tarjolla ja miten niitä kannattaa hakea.

Uudenmaan TE-toimiston Vantaan toimipiste .

Ajankohtaista