Esiopetukseen ilmoittautuminen

Lapset leikkimässä roboteilla. Kuva: Heidi Hölttä

Lapsen huoltajan velvollisuus on huolehtia siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna.

Lukuvuonna 2020-2021 esiopetukseen osallistuvat vuonna 2014 syntyneet lapset. Lisäksi oikeus esiopetukseen on niillä 7-vuotiailla, joiden koulunkäynnin aloittamista on siirretty vuodella sekä niillä 5-vuotiailla, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Esiopetusta järjestetään koulujen työpäivinä, 20 tuntia viikossa ja 4 tuntia päivässä. Esiopetus tapahtuu pääsääntöisesti päiväkotien tiloissa. Esiopetukseen osallistuminen on maksutonta ja siihen sisältyy päivittäinen ateria.
Esiopetuksen (4 tuntia päivässä) lisäksi lapsella on mahdollisuus osallistua maksulliseen varhaiskasvatukseen.

Ohjeet ilmoittautumiseen VaSa-palvelun kautta

Lapsesi voit ilmoittaa esiopetukseen sähköisesti VaSa-palvelussa. Esiopetukseen ilmoittautumisen yhteydessä voit kertoa, tarvitseeko lapsi varhaiskasvatusta esiopetuksen lisäksi.

Palveluun pitää kirjautua Suomi.fi-tunnistautumisella käyttäen verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia. Voit muokata ilmoittautumista lähetyksen jälkeen ja seurata sen käsittelyä palvelussa.

Ohjeet ilmoittautumiseen paperihakemuksella

Jos et pysty täyttämään ilmoittautumista sähköisesti, voit jättää sen paperisena. Lomakkeen voit täyttää ja tulostaa verkkosivuilta.
Jos lapsesi tarvitsee esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta, pitää sinun täyttää myös paperinen varhaiskasvatushakemus, jos lapsi

  • siirtyy Vantaalla yksityisestä varhaiskasvatuksesta tai palvelusetelipäiväkodista kunnalliseen päiväkotiin
  • siirtyy Vantaalla palvelusetelipäiväkodista toiseen palvelusetelipäiväkotiin
  • ei ole ollut Vantaalla varhaiskasvatuksessa ennen esiopetuksen aloittamista

Täytetyn lomakkeen voit palauttaa mihin tahansa kunnalliseen päiväkotiin tai lähettää varhaiskasvatuspalveluihin osoitteeseen: Varhaiskasvatus, Esiopetukseen ilmoittautuminen, PL 313, 01030 Vantaan kaupunki.

Lisätietoa esiopetuksesta ja siihen ilmoittautumisesta

Päiväkodeista ja alueilla toimivilta varhaiskasvatuksen palveluohjaajilta

Ajankohtaista