Esiopetukseen ilmoittautuminen

Lapset leikkimässä roboteilla. Kuva: Heidi Hölttä

Lapsen huoltajan velvollisuus on huolehtia siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna.

Lukuvuonna 2020-2021 esiopetukseen osallistuvat vuonna 2014 syntyneet lapset. Lisäksi oikeus esiopetukseen on niillä seitsemänvuotiailla, joiden koulunkäynnin aloittamista on siirretty vuodella sekä niillä viisivuotiailla, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Esiopetusta järjestetään koulujen työpäivinä, 20 tuntia viikossa ja 4 tuntia päivässä. Esiopetus tapahtuu pääsääntöisesti päiväkotien tiloissa. Esiopetukseen osallistuminen on maksutonta ja siihen sisältyy päivittäinen ateria.

Ohjeet ilmoittautumiseen

Esiopetukseen ilmoittautuminen alkaa 7.1.2020. 
Ilmoittautua voi sähköisesti VaSa-palvelussa. Palveluun tulee kirjautua Suomi.fi-tunnistautumisella käyttäen verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia. Voit seurata ilmoittautumisen käsittelyä palvelussa. Mahdollisten muutosten osalta otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan.

Jos et pysty täyttämään hakemusta sähköisesti, voit jättää ilmoittautumisen myös paperisena. Lomakkeen voit täyttää ja tulostaa verkkosivuilta. Täytetyn lomakkeen voit palauttaa mihin tahansa kunnalliseen päiväkotiin, Vantaa- infon toimipisteeseen tai lähettää varhaiskasvatuspalveluihin osoitteeseen: Varhaiskasvatus, Esiopetukseen ilmoittautuminen, PL 313, 01030 Vantaan kaupunki. 

Esiopetuspäätökset postitetaan perheille viikolla 16.

Lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta

Esiopetuksen (4 tuntia/päivässä) lisäksi lapsella on mahdollisuus maksulliseen varhaiskasvatukseen.
Varhaiskasvatushakemusta ei tarvitse tehdä, jos lapsi on jo ennen esiopetuksen aloittamista varhaiskasvatuksessa Vantaalla. 

Varhaiskasvatushakemus täytyy kuitenkin tehdä silloin, jos lapsi:

• siirtyy yksityisestä varhaiskasvatuksesta tai palvelusetelipäiväkodista kunnalliseen päiväkotiin
• tai palvelusetelipäiväkodista toiseen palvelusetelipäiväkotiin
Jos lapsesi osallistuu esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatukseen, tulee sinun jättää erillinen varhaiskasvatushakemus viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatuspaikan.

Lisätietoa esiopetuksesta ja siihen ilmoittautumisesta:

Päiväkodeista ja alueilla toimivilta varhaiskasvatuksen palveluohjaajilta

Ajankohtaista

Twitter