Esiopetukseen ilmoittautuminen

Lapset leikkimässä roboteilla. Kuva: Heidi Hölttä

Lukuvuonna 2021-2022 esiopetukseen osallistuvat vuonna 2015 syntyneet lapset. Lisäksi oikeus esiopetukseen on niillä 7-vuotiailla, joiden koulunkäynnin aloittamista on siirretty vuodella sekä niillä 5-vuotiailla, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta. Vantaalla käynnistyy lisäksi kaksivuotisen esiopetuksen kokeilu, johon pääsee alkavana lukuvuonna mukaan noin 500 vantaalaista vuonna 2016-syntynyttä lasta. Opetus- ja kulttuuriministeriö vastaa kokeilun otannasta, joten kunta tai huoltajat eivät voi vaikuttaa kokeiluun mukaan pääsevien lasten valikoitumiseen.

Esiopetusta järjestetään koulujen työpäivinä, 4 tuntia päivässä 11.8.21 alkaen. Esiopetus tapahtuu pääsääntöisesti päiväkotien tiloissa. Esiopetukseen osallistuminen on maksutonta ja siihen sisältyy päivittäinen ateria. Esiopetuksen (4 tuntia päivässä) lisäksi lapsella on mahdollisuus osallistua maksulliseen varhaiskasvatukseen.

Kesken esiopetusvuoden Vantaalle muuttavat perheet voivat ilmoittaa lapsensa esiopetukseen joko sähköistä VaSa-palvelua käyttäen tai paperihakemuksella.

Ohjeet ilmoittautumiseen VaSa-palvelun kautta

Voit ilmoittaa lapsesi esiopetukseen sähköisesti VaSa-palvelussa. Kerro esiopetukseen ilmoittautumisen yhteydessä tarvitseeko lapsi varhaiskasvatusta esiopetuksen lisäksi.

Kirjaudu palveluun Suomi.fi-tunnistautumisella käyttäen verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia. Voit muokata ilmoittautumista lähetyksen jälkeen ja seurata sen käsittelyä palvelussa.

Ohjeet ilmoittautumiseen paperihakemuksella

Jos et pysty täyttämään ilmoittautumista sähköisesti, voit jättää sen myös paperisena. Lomakkeen voit täyttää ja tulostaa verkkosivuilta.
Jos lapsesi tarvitsee esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta, sinun tulee täyttää lisäksi paperinen varhaiskasvatushakemus, jos lapsi

  • siirtyy Vantaalla yksityisestä varhaiskasvatuksesta tai palvelusetelipäiväkodista kunnalliseen päiväkotiin
  • siirtyy Vantaalla palvelusetelipäiväkodista toiseen palvelusetelipäiväkotiin
  • ei ole ollut Vantaalla varhaiskasvatuksessa ennen esiopetuksen aloittamista

Täytetyn lomakkeen voit palauttaa Vantaa-infoon tai kunnalliseen päiväkotiin.

Lisätietoa esiopetuksesta ja siihen ilmoittautumisesta saat päiväkodeista ja alueilla toimivilta varhaiskasvatuksen palveluohjaajilta

Ajankohtaista