Esiopetukseen ilmoittautuminen

Lapset leikkimässä roboteilla. Kuva: Heidi Hölttä

Ilmoita lapsesi esiopetukseen 5.-30.1.2022

Lukuvuonna 2022-2023 esiopetukseen osallistuvat vuonna 2016 syntyneet lapset. Oikeus esiopetukseen on myös niillä 7-vuotiailla, joiden koulunkäynnin aloittamista on siirretty vuodella sekä niillä 5-vuotiailla, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Vantaalla on käynnistynyt lisäksi kaksivuotisen esiopetuksen kokeilu, johon voivat osallistua ne 2016- ja 2017 syntyneet lapset, jotka kuuluvat kokeilun otantaan, eli saavat kutsun kokeiluun. Opetus- ja kulttuuriministeriö vastaa kokeilun otannasta, joten kunta tai huoltajat eivät voi vaikuttaa kokeiluun mukaan pääsevien lasten valikoitumiseen.

Esiopetusta järjestetään koulujen työpäivinä, neljä tuntia päivässä. Esiopetus tapahtuu pääsääntöisesti päiväkotien tiloissa. Esiopetukseen osallistuminen on maksutonta ja siihen sisältyy päivittäinen ateria. Esiopetuksen (neljä tuntia päivässä) lisäksi lapsella on mahdollisuus osallistua maksulliseen esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen. Täydentävän varhaiskasvatuksen tarve ilmoitetaan esiopetukseen ilmoittautumisen yhteydessä.

Kesken esiopetusvuoden Vantaalle muuttavat perheet voivat ilmoittaa lapsensa esiopetukseen joko sähköistä VaSa-palvelua käyttäen tai paperihakemuksella.

Ohjeet ilmoittautumiseen VaSa-palvelun kautta

Voit ilmoittaa lapsesi esiopetukseen sähköisesti VaSa-palvelussa. Kerro esiopetukseen ilmoittautumisen yhteydessä tarvitseeko lapsi varhaiskasvatusta esiopetuksen lisäksi.

Kirjaudu palveluun Suomi.fi-tunnistautumisella käyttäen verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia. Voit muokata ilmoittautumista lähetyksen jälkeen ja seurata sen käsittelyä palvelussa.

Ohjeet ilmoittautumiseen paperihakemuksella

Jos sähköinen ilmoittautuminen ei ole mahdollista, voit jättää hakemuksen myös paperisena. Lomakkeen voit täyttää ja tulostaa verkkosivuilta.
Jos lapsesi tarvitsee esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta, sinun tulee täyttää lisäksi paperinen varhaiskasvatushakemus, jos lapsi

  • siirtyy Vantaalla yksityisestä varhaiskasvatuksesta tai palvelusetelipäiväkodista kunnalliseen päiväkotiin
  • siirtyy Vantaalla palvelusetelipäiväkodista toiseen palvelusetelipäiväkotiin
  • ei ole ollut Vantaalla varhaiskasvatuksessa ennen esiopetuksen aloittamista

Täytetyn lomakkeen voit palauttaa Vantaa-infoon tai kunnalliseen päiväkotiin.

Lisätietoa esiopetuksesta ja siihen ilmoittautumisesta saat päiväkodeista ja alueilla toimivilta varhaiskasvatuksen palveluohjaajilta

Ajankohtaista