Aikuisten maahanmuuttajien perusopetus

Jos olet 17-29-vuotias vantaalainen maahanmuuttaja, voit opiskella suomea ja saada samalla suomalaisen perusopetuksen päättötodistuksen. Koulutukseen voidaan harkinnanvaraisesti ottaa myös vanhempia maahanmuuttajia.

Maahanmuuttajien perusopetus järjestetään Vantaan aikuisopistolla. Perusopetus koostuu kahdesta osasta: alku- ja päättövaiheesta. Tarvittaessa alkuvaihe sisältää lukutaitovaiheen (tai osan siitä), mikäli opiskelijalla ei ole luku- ja kirjoitustaitoa tai taito on puutteellinen.

Perusopetuksen päättötodistuksella voit osallistua yhteishakuun ja jatkaa opintoja toisen asteen koulutuksessa.

Tällä hetkellä emme ota vastaan hakemuksia aikuisten perusopetukseen. Ryhmät ovat täynnä. Ilmoitamme mahdollisista vapaista paikoista Vantaan aikuisopiston sivulla.

Hakuaika elokuussa alkavaan Vantaan Aikuisopiston aikuisten perusopetukseen on 16.3.-30.4. Tämä hetkisen tilanteen vuoksi otamme hakemukset vastaan ainoastaan sähköpostilla tai postitse. Hakemus löytyy nettisivuiltamme.

Aiemmin ilmoitettu testipäivä 4.5.2020 on peruttu. Kaikkiin hakijoihin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä viimeistään toukokuussa viikolla 19. Lisätietoja Minna Hassinen, opinto-ohjaaja p.040 8473401 / minna.hassinen@vantaa.fi

Lisätietoa maahanmuuttajien perusopetuksesta:

  • Opintoneuvonta: Minna Hassinen puh. 040 847 3401, sähköposti: minna.hassinen@vantaa.fi
  • Koulutuspäällikkö Marja Repo puh. 040 738 2133, sähköposti: marja.repo@vantaa.fi

Alle 17-vuotiaat maahanmuuttajat osallistuvat tavalliseen perusopetukseen.

Ajankohtaista

Twitter