Kielikurssit työnhakijoille

Jos etsit töitä, voit päästä maksuttomaan suomen kielen koulutukseen työ- ja elinkeinotoimiston kautta.Lisätietoja saat ottamalla suoraan yhteyttä Vantaan TE-toimistoon.

Missä voin oppia suomea?

Voit opiskella suomen kieltä Vantaalla ja muualla pääkaupunkiseudulla monissa eri paikoissa. Osa kursseista on ilmaisia ja osasta pitää maksaa kurssimaksu.

Tutustu Vantaan Aikuisopiston uuteen esitteeseen verkossa.

Starttikurssit

Starttikurssit ovat Vantaalla asuvien maahanmuuttajien ilmaisia kursseja, joille voit tulla ilmoittautumatta. Kursseja on eri puolella Vantaata. Kursseilla opetuskielenä on yleensä suomi. Opetusta on myös luku- ja kirjoitustaidottomille.

Starttikurssit keväällä 2022

Hallituksen linjauksen mukaisesti tammikuussa ja helmikuussa osa kursseista alkaa etänä ja lähiopetuskurssit alkavat 28.2. Kurssikohtaiset muutokset näkyvät Starttikurssien kalenterista (linkki alla). Sähköinen ilmoittautuminen verkkokursseille on avattu.

Starttikurssien aikataulu

Ilmoittaudu verkkokursseille

Ennakkoilmoittautuminen lähikursseille ei ole mahdollista. Lähikursseille ilmoittaudutaan suoraan opettajalle kurssipaikalla, kun kurssit käynnistyvät.

Lisätietoa startikursseista voi kysyä sähköpostitse aivi.hamalainen@vantaa.fi tai keskiviikkoisin kello 13–15 soittamalla numeroon 043 8250 070.

Suomen kielen kurssit kotiäideille

Vantaalainen äiti, oletko kotona pienen lapsen kanssa? Onko lapsesi 0-3-vuotias? Haluatko tutustua muihin äiteihin? Haluatko oppia suomea? Tervetuloa suomen kielen äiti ja lapsi-kurssille. Kurssilla opiskelemme helppoa suomea. Kurssi on ilmainen.

Huom! Äiti ja lapsi kurssit toimivat etänä 27.2. saakka.

Tutustu esitteeseen!

In english.

Ilmoittautua voit verkossa.

Lisätietoa kursseista: suunnittelijaopettaja Anni Kalinainen, anni.kalinainen@vantaa.fi

Kansalaisopiston suomen kielen kurssit

Aikuisopistossa voit opiskella suomea myös kansalaisopiston kursseilla. Kansalaisopiston kurssit ovat maksullisia. Kursseja on monen tasoisia ja niitä järjestetään eri puolella Vantaata. Selaa kursseja ilmonet.fi -palvelussa.

Lisätiedot: Mikko Ekqvist, puh. 040 631 3934, sähköposti: mikko.ekqvist@vantaa.fi.

Opintoneuvontaa

HUOM! Tammikuun ja helmikuun ajan opintoneuvonta tapahtuu ainoastaan puhelimitse!

Suomen kielen opiskelusta Vantaan aikuisopistossa voi kysyä keskiviikkoisin kello 13–15 (os. Lummetie 5, Tikkurila) tai soittaa numeroon 043 8250 070.

Kansalaisopiston suomen kielen kurssit löytyvät Ilmonet.fi-palvelusta.

Do you want to study Finnish language at Vantaan Aikuisopisto?

Tikkurilan asukastila

Tikkurilan aseman vieressä sijaitsevalla asukastilalla järjestetään suomen kielen opetusta tiistaisin klo 10-12 ja torstaisin klo 12-14. Kurssi on suunnattu naisiille. Lapset voivat olla kurssilla mukana. Toiminta on osallistujille maksutonta. Järjestäjät: Suomen akateemiset naiset/Luetaan yhdessä verkosto.

Apua muihin asioihin

Maahanmuuttajien omilla sivuilla on tietoa monista muista maahanmuuttajia koskevista asioista.

Ajankohtaista