Kriisin kohdatessa

Nuorten mielenterveystalo – Nettipalvelu mielenterveysasioihin

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) tuottama nettipalvelu Nuorten mielenterveystalon tarkoituksena on tarjota luotettavaa ja helposti ymmärrettävää tietoa nuoruusikäisten mielenterveydestä.

Nettipalvelussa on ajan tasalla olevaa tietoa mielenterveysongelmista sekä alueellisista ja valtakunnallisista palveluista, jotka tarjoavat tukea ja hoitoa nuorille. Palveluun ei tarvitse kirjautua, vaan tietoa voi hakea Nuorten mielenterveystalosta täysin nimettömänä. Nettiportaalin toivotaan myös auttavan nuorten vaikeiden mielenterveydenhäiriöiden ennaltaehkäisyssä.

Lisätietoa:
Marko Muukka, projektipäällikkö HUS Tietohallinto
050 4272049, marko.muukka@hus.fi
Facebook: Nuorten mielenterveystalo

Punaisen ristin nuorten turvatalo

Nuorten turvatalolta saat apua monenlaisiin nuoruuteen ja vanhemmuuteen liittyviin asioihin mm. ihmissuhteisiin ja/tai ristiriitatilanteisiin, sekä koulunkäynnin, kasvun ja itsenäistymisen pulmatilanteisiin. Asioista voi soittaa, tulla juttelemaan ja tarvittaessa nuori voi yöpyä väliaikaisesti turvatalolla.

Yhteyttä turvatalolle voi ottaa nuori, vanhempi tai yhteistyökumppanimme. Mietitään yhdessä, mikä olisi juuri sinulle tai teille sopiva tuen tapa.

Turvatalon palvelut perustuvat aina asiakkaan vapaaehtoisuuteen. Palvelemme lähes vuorokauden ympäri. Avun saa nopeasti ja maksutta.

Nuorten keskus NUPPI

Nuorten keskus NUPPI tarjoaa 13–21-vuotiaille vantaalaisille nuorille monipuolista tukea helposti yhdestä paikasta. Nupista voi saada apua esimerkiksi elämänhallinnan kysymyksiin, koulunkäynnin vaikeuksiin, sosiaalisiin suhteisiin ja mielenterveyteen tai päihteisiin liittyviin kysymyksiin.

R3 - maahanmuuttajanuorten tuki ry

R3 - maahanmuuttajanuorten tuki ry on yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää 14–26-vuotiaiden maahanmuuttajanuorten asemaa suomalaisessa yhteiskunnassa. Yhdistyksen tavoitteena on myös ehkäistä syrjäytymistä yhdessä sosiaaliviranomaisten, kasvatusalan ammattilaisten sekä maahanmuuttajien kanssa. Yhdistys on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton.

R3 on lyhenne yhdistyksen arvoista: respect, rights, responsibility. Vastuu, oikeudet ja velvollisuudet ovat yhteiselämän pelisääntöjä, jotka koskevat sekä nuoria että aikuisia.

UUSILLA #100ASIAAEROSTA -VERKKOSIVUSTOILLA NUORET TUKEVAT TOISIAAN

”Vanhemmat eros, oliko siinä järkee?”
Vanhempien ero on nykyisin tavallista, mutta se ei tee siitä helpompaa lapsille ja nuorille. Jotta eroa ei tarvitse miettiä yksin, lapsille ja nuorille on avattu 10. lokakuuta vertaistukea tarjoavat #sataasiaaerosta-verkkosivustot. Sivuilla nuoret itse vastaavat toistensa kysymyksiin. Lisäksi vastauksia on kerätty ammattilaisilta.

Erotilanteessa nuoret pohtivat esimerkiksi sitä, voivatko he puuttua vanhempien jatkuvaan riitelyyn, onko heissä syytä eroon tai miksi vanhempi hankkii uudessa suhteessa lapsen, kun vanhemman aika ei tunnu riittävän edes hänelle. Uusperheen erotessa nuori voi pelätä menettävänsä itselleen tärkeän aikuisen.

#100asiaaerosta-verkkosivujen aineisto on poikkeuksellinen, sillä ensimmäistä kertaa järjestöt julkaisevat lasten ja nuorten ajatuksia yhdessä. Uusilta verkkosivuilta löytyy kysymysten lisäksi myös nuorten tekemiä kuvia, videoita ja tekstejä erosta ja siihen liittyvistä tunteista.

Ajankohtaista