Nuorten työpajat

Miten pääsen työkokeiluun nuorten työpajoille?

Nuorten työpajat on oikea paikka sinulle, jos

  • olet 17-28 vuotias
  • olet vantaalainen
  • sinulla ei ole työ- tai opiskelupaikkaa
  • haluat miettiä tulevaisuuden suunnitelmiasi ja saada aikaa niiden toteuttamiseen


Pajoille työkokeiluun hakeudut TE-toimiston tai Ohjaamon kautta.

Hakulomake työpajojen työkokeiluun.
*Hakemusta ei voi lähettää sähköisesti, vaan se tulee toimittaa TE-toimistoon tai Ohjaamoon.

Työpajajakson aikana nuori saa tukea ja ohjausta elämänhallintaan, koulutukseen ja työelämään. Tavoitteita jaksolla voivat olla esimerkiksi omien voimavarojen vahvistaminen, tulevaisuuden selkeyttäminen, opiskelu- ja työelämävalmiuksien edistäminen, sekä eri koulutustarjontaan ja ammatteihin tutustuminen. Työpajalla voit myös korottaa peruskoulun arvosanoja sekä suorittaa erilaisia kursseja (EA1, hygieniapassi ja työturvallisuuskortti). Työpajapäivät ovat maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Voinko päästä opiskelijana nuorten työpajoille?

Nuorten työpajoille voit hakeutua työelämässä oppimisjaksolle, jos

  • olet 16-28-vuotias
  • opiskelet ammatillista tutkintoa ammatillisessa oppilaitoksessa
  • olet vantaalainen tai opiskelet Variassa
  • haluat edistyä opinnoissasi, mutta tarvitset tukea esim. opinnoissa kiinni pysymiseen
  • työpajan tehtävät ja muu toiminta sopivat yhteen oppimistavoitteidesi kanssa


Hakeudut työpajalle oppimaan oman ammatillisen oppilaitoksesi kautta. Suunnittelet vastuuopettajasi kanssa yhdessä tavoitteet pajajaksolle (max 3 kk). Vastuuopettajasi ottaa yhteyttä työpajojen nuorisoneuvojiin koulutussopimuksen solmimiseksi.

Työpajajaksolla osallistut pajan toimintaan muiden pajanuorten kanssa. Pajalla opit työ- ja työelämätaitoja turvallisessa yhteisössä. Saat tukea ja ohjausta sekä pajaohjaajilta että muilta nuorilta myös arjen- ja elämänhallintaan. Työpajapäivät ovat maanantaista perjantaihin klo 9–15.

Työelämässä oppimisjaksolle voit hakeutua oppimaan keittiöpajalle, kodinkunnostuspajalle tai kädentaitopajalle. Voit tutustua yhdessä opettajasi kanssa tarkemmin näiden pajojen osaamissisältöihin ja toimintaan.

Kurkistukset nuorten työpajoille

Kurkistuksia työpajoista kiinnostuneille nuorille ja yhteistyökumppaneille järjestetään joka maanantai Monitoimitila Liidossa kello 13.00 (Lummetie 2 Bc Tikkurila, Kirjastopuiston puoleinen sisäänkäynti).

Kurkistuksissa esitellään nuorten työpajojen toimintaa ja tiloja. Kurkistukset alkavat Monitoimitila Liidon aulasta!

Lisäksi nuorisoneuvojat ovat tavattavissa Vantaan nuorten Ohjaamon neuvonnassa torstaisin kello 13.00-15.30 sekä Tikkurilan nuorisotilassa tiistaisin kello 16.00-18.00 (Olohuone-ilta 18-25-vuotiaille). Tule kysymyään nuorten työpajoista ja niille hakemisesta!

Tervetuloa!

Ajankohtaista