Nuorten aikuisten palvelut

Nuorten työpajat on tarkoitettu vantaalaisille 16-28 -vuotiaille nuorille. Yleensä yli 17-vuotiaat ovat oikeutettuja työmarkkinatukeen työkokeilunsa ajan. Tällöin pitää olla työnhaku voimassa ja hakemus pajalle toimitetaan TE-palveluihin. 16-vuotiaat hakevat pajatoimintaan ottamalla suoraan yhteyttä starttitiimiin.

Työkokeilun tavoiteesi voivat olla esimerkiksi elämänhallinnan parantaminen, tulevaisuuden selkeyttäminen, opiskelu- ja työelämävalmiuksien edistäminen, tutustuminen opiskelu ja työllistymisvaihtoehtoihin. Työpajalla voit myös korottaa peruskoulun arvosanoja sekä suorittaa erilaisia kursseja (EA1, hygieniapassi ja työturvallisuuskortti). Pajapäivät ovat maanantaista perjantaihin klo 9-15.

NUORISONEUVOJAT
Vantaan nuorisopalvelut/ Nuorten työpajat

nuorisoneuvojat@vantaa.fi

Tuija Heikkilä 050 303 4778

Henna Utkan 0400 591 626

Tutustu työpajoihin.

Hakulomake nuorten työpajoille Hakemusta ei voi lähettää sähköisesti, vaan se tulee toimittaa TE-toimistoon tai Ohjaamoon.

Mitä työkokeilu nuorten työpajoilla on?

Työkokeilun aikana saat tukea ja ohjausta elämänhallintaan, koulutukseen ja työelämään. Tavoitteesi voivat olla esim. omien voimavarojen vahvistaminen, itsestä huolehtiminen, vuorokausirytmiin pääseminen, tutustuminen koulutustarjontaan ja eri ammatteihin. Työpajalla voit myös korottaa peruskoulun arvosanoja sekä suorittaa erilaisia kursseja (EA1, hygieniapassi ja työturvallisuuskortti). Pajapäivät ovat maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Teet ohjaajan kanssa yhdessä itsellesi suunnitelman pajajakson ajaksi, omat toiveesi ja tulevaisuuden ajatuksesi huomioiden. Pajalla tutustut erilaisiin koulutus- ja työllistymisvaihtoehtoihin, sekä voit korottaa peruskoulun päättötodistuksen numeroita ja saada todistuksen osaamisestasi. Tutustu osaamissisältöihin.

Nuorten työpajat -video

Nuorten työpajat Facebookissa

Nuorten työpajojen osaamissisällöt

Kädentaitopajan osaamissisältö
Kädentaitopajan todistus osaamisesta

Keittiöpajan osaamissisältö
Keittiöpajan todistus osaamisesta

Kodinkunnostuspajan osaamissisältö (maalaus)
Kodinkunnostuspajan todistus osaamisesta (maalaus)

Kodinkunnostuspajan osaamissisältö (puutyö)
Kodinkunnostuspajan todistus osaamisesta (puutyö)

Ajankohtaista