54. Väliheikki, Ronja

Kuva Ronja Väliheikki


Ikä:
14

Asuinalue:
Pakkala

Esittely:
Olen viisihenkisen perheen vanhin lapsi. Lisäksi perheessämme on kuusivuotias Ruut-koira. Olen toiminut Veromäen koulun oppilaskunnassa pitkään. Minua ovat aina kiinnostaneet yhteiset asiat ja olen toimelias hoitamaan niitä. Haluan edistää vantaalaisten nuorten harrastus mahdollisuuksia ja mielenterveyspalveluita.

Harrastukset:
Yleisurheilu, lukeminen ja ompeleminen.

Slogan:
Kaikille mahdollisuus harrastaa.

Kommentit vaalikoneväittämiin:
1. Asuinalueeni Pakkala ja Kartanonkoski ovat turvallisia. Minun ei tarvitse yksin ulkona liikkuessa pelätä väkivaltaa tai muuta häirintää. Koen myös, että matkani länsi-Vantaalle harrastukseen on turvallinen.
2. Minulle on tärkeää, että jokaisella lapsella on oikeus omaan tekemiseen vapaa-ajalla. Harrastukset antavat mahdollisuuden toteuttaa itseään ja löytää uusia kavereita. Tämä mahdollisuus täytyy saada kaikille nuorille varallisuustasosta riippumatta.
3. Vantaan ei tarvitse toimia edelläkävijänä, mutta ilmastonmuutoksen torjuntaan pitää keskittää vahvasti resursseja. Jokaisessa Vantaalla tehtävässä päätöksessä pitäisi huomioida kestävä kehitys ja ekologisuus.
4. Monessa koulussa on käytössä Kiva-koulu ohjelma, mutta se ei ole mielestäni riittävän toimiva. Tarvitaan lisää keinoja torjua kiusaamista, kuten lisäämällä vantaalaisille nuorille mielenterveyspalveluita ja mielekästä tekemistä vapaa-ajalle.
5. Mielestäni voitaisiin valmistaa mieluummin tavallisia ja yksinkertaisia ruokia kouluihin kuin yrittää löytää uusia hienoja makuelämyksiä. En ole useinkaan tyytyväinen kouluruuan tasoon.
6. Äänestysikärajan pitämisessä nykyisellään tai laskemisessa on kummassakin puolensa.
7. Vantaan julkisenliikenteen liput ovat mielestäni kohtuuhintaisia nuorille. Maksamalla julkisesta liikenteestä meillä on laajemmat ja laadukkaammat reitit.
8. Vantaa on kaupunkina iso, joten pyöräilymatkoista tulisi hyvin pitkiä. Siksi kannatan mieluummin, että reittisuunnitelmissa kiinnitetään huomiota julkisen liikenteen sujuvuuteen.
9. Koronapandemia on lisännyt nuorten yksinäisyyttä ja mielenterveysongelmia. Kaikkien apua tarvitsevien nuorten pitäisi päästä terveydenhuollon piiriin mahdollisimman nopeasti. Palkkaamalla lisää koulupsykologeja apuun pääseminen olisi helpompaa.

Ajankohtaista