53. Vignisdóttir, Diljá

Kuva Dilja Vignisdottir


Ikä:
13

Asuinalue:
Martinlaakso

Esittely:
Asun Martinlaaksossa perheeni kanssa. Olen ehdolla nuorisovaltuustoon, koska haluan vaikuttaa Vantaan päätöksentekoon ja nuoria koskeviin asioihin.

Harrastukset:
Musiikki, partio, koripallo ja CrossFit

Kommentit vaalikoneväittämiin:
1.
2. Harrastuksilla on tutkitusti hyvä vaikutus mielenterveyteen ja oppimiseen. Harrastustoimintaa voisi toteuttaa esim. nuorisotilojen kautta.
3. Ilmastonmuutoksen tulisi seuraavien vuosien aikana olla tärkeässä asemassa Vantaan päätöksenteossa. Hiilineutraaliuteen tulisi pyrkiä mahdollisimman nopeasti. Jos Vantaa löytää toimivia malleja ilmastonmuutoksen torjumiseen, voitaisiin niitä käyttää myös muissa kunnissa. Kaupunki voisi ottaa mallia muilta toimivia toimintamalleja kehittäneiltä kunnilta.
4. Jokainen ansaitsee turvallisen oppimisympäristön. Huoli omasta turvallisuudesta ja mielenterveydestä ei saisi olla este. Kouluväkivalta ja -kiusaaminen pitää kitkeä pois kokonaan.
5.
6. Nuorten tulisi pystyä vaikuttamaan heidän tulevaisuuksiaan koskeviin päätöksiin.
7. Julkisen liikenteen ei pitäisi olla täysin maksutonta, jotta lipuista saadaan tuloja ja kaikkea ei tarvitse kustantaa verotuloilla. Hintoja pitäisi kuitenkin laskea, sillä julkinen liikenne on monelle jokapäiväinen tarve.
8. Julkinen liikenne pitäisi olla helposti käytettävissä. Julkisen liikenteen käyttö on ekologisempaa kuin yksityisautoilu. Monille julkinen liikenne on myös pääkulkuväline.
9. Joissain kouluissa ilmenneet sisäilma- ja homeongelmat pitäisi korjata, jotta kouluissa on terveellistä opiskella ja niitä ei tarvitse purkaa. Myös koulujen vanhat kalusteet voisi korvata ja kierrätystä parantaa.

Ajankohtaista