47. Tienvieri, Aleksi

Kuva Aleksi Tienvieri


Ikä:
13

Asuinalue:
Ylästö

Esittely:
Moi! Olen Ylästössä asuva nuori. Olen kiinnostunut politiikasta ja yhteiskunnallisista asioista ja haluaisin päästä vaikuttamaan nuorten asioista.

Harrastukset:
Pianon soitto ja bändikerho.

Slogan:
Nuorten ääni on tärkeä politiikassa!

Kommentit vaalikoneväittämiin:
1. Mielestäni Vantaalla on turvallista asua, koska nuorten asiat ovat Vantaalla hyvin ja niistä pidetään huolta.
2. Vantaalla tulisi tarjota jokaiselle lapselle ja nuorelle maksuton harrastus, koska kaikilla ei välttämättä ole kykyä maksaa lapsen tai nuoren harrastusta ja kaikilla nuorilla ja lapsilla on oikeus harrastaa.
3. Vantaan tulisi olla edelläkävijä ilmastonmuutoksen torjunnassa, koska sitten muut kunnat voisivat ottaa esimerkkiä Vantaan toiminnasta sen eteen.
4. Vantaan tulee puuttua kovemmin koulukiusaamiseen ja kouluväkivaltaan, koska ketään ei pitäisi kiusata koulussa eikä myöskään tuntea väkivaltaa tai sen uhkaa ikinä.
5. Olen huomannut, että moni ei syö kouluruokaa. Ne ovat mauttomia.
6. Kuntavaalien ikärajaa ei minun mielestäni pitäisi laskea, koska nuoret pystyvät muutenkin vaikuttaa kunnan asioihin esimerkiksi nuorisovaltuuston kautta.
7. Julkisen liikenteen ei tulisi olla maksutonta, koska hinta on sopiva ja sitten, jos se olisi maksutonta niin kunnan pitäisi leikata rahaa jostain muusta asiasta, koska sitten julkista liikennettä pitäisi rahoittaa kunnan varoilla.
8. Vantaan liikenteen, teiden ja katujen kehittämisessä tulee ensisijaisesti huomioida pyöräily, koska Vantaalla moni ihminen käyttää pyörää. Kävelyteiden viereen voisi laitaa pyörille oman kaistan, jossa vain pyörät voisi ajaa, se voisi lisätä pyöräilyä.
9. Vantaa voisi käyttää 100 000€ kouluruokaan, koska sitten kouluruuan laatu ja maku paranisi ja moni voisi sen johdosta syödä kouluruokaa.

Ajankohtaista