39. Pirjetä, Lilli

Kuva Lilli Pirjetä


Ikä:
17

Asuinalue:
Myyrmäki

Esittely:
Olen 17-vuotias Lilli Pirjetä, Vaskivuoren lukion 10 luokan opiskelija. Olen ollut Vantaan musiikkiopiston asiakas vuodesta 2011 ja kulttuuri on lähellä sydäntäni. Vantaalla haluan, että koulujen oloja saadaan parannettua.

Harrastukset:
Pianonsoitto, laulu, kuoro, musiikkiteatteri

Slogan:
Kiusaaminen kuriin Vantaalla!

Kommentit vaalikoneväittämiin:
1. En sanoisi näinkään. Etenkin lähiöissä on paljon ongelmia. Koulukiusaaminen on täällä myös hyvin yleistä.
2. Harrastukset tuovat mielenkiintoa elämään ja antavat uusia ystäviä. Kunhan löydät oman juttusi!
3. Ilmastonmuutos on vakava globaali ongelma ja Vantaan tulee miettiä toimintaansa ilmastonmuutoksen kannalta, koska Vantaa on suhteellisen iso kaupunki ja Vantaa on lentämisen keskus.
4. Koulukiusaaminen on täällä niin valitettavan yleistä. Suomessa yleisesti nuorisopsykiatrian jonot vain kasvavat. Vantaalla on paljon lapsia ja nuoria, joita kiusataan. Ihonväri on yksi yleisimpiä syitä. Itsetuhoisuus, masennus ja syömishäiriöt koskettavat monia. Vantaan tulee järjestää koulutus opettajille aiheesta, tiedän monia, jotka eivät edes kiusaamiseen puutu.
5. Kouluruoka ei peruskouluissa ja Variassa ole lainkaan hyvää. Se on aina samaa ja joka maanantai syödään aina samaa kastiketta. Ruoka tuodaan valmiissa muovipusseissa ja lämmitetään. Vaskivuoren lukion ruoka taas on hyvää viime syksyn valitusten tehottua.
6. Nuoret haluavat vaikuttaa! Nuorilla on oikeus siihen! Nuoret haluavat päästä vaikuttamaan asioihin. Kyseessä on heidän kotikaupunkinsa, josta he haluavat paremman paikan asua ja elää.
7. Julkinen liikenne on tärkeä kulkuväylä. Kaikilla ei ole mahdollisuutta henkilöautoon. Julkisessa liikenteessä ei ole riittävästi Vantaalla bussivuoroja esimerkiksi linjalla 571 ja 572K. Joillekin vähätuloisemmille ihmisille se on väylä matkustaa esim. Koronatestiin.
8. Julkinen liikenne (bussit kyseisessä tapauksessa) joutuvat jatkuvasti miettimään reittejä uudelleen, jatkuvien tietöiden takia.
9. Koulujen kunnostus on hyvin tärkeää. Monissa kouluissa on pahoja sisäilmaongelmia. Kouluja jatkuvasti evakuoidaan ja romutetaan, ongelmia ei ole tutkittu ajoissa.

Ajankohtaista