3. Amoah, Vida

Kuva Vida Amoah


Ikä:
14

Esittely:
Terveiset henkilölle, joka lukee tätä tällä hetkellä. Nimeni on Vida Amoah ja olen 14-vuotias tyttö, joka pyrkii pitämään tämän digitaalisen esittelyn itsestään mahdollisimman lyhyenä. Lähdin ehdokkaaksi Vantaan nuorisovaltuustoon, sillä halusin taata sen, että vantaalaiset nuoret pääsisivät vaikuttamaan heihin koskeviin asioihin heille luoduissa vaikuttajaryhmissä.

Slogan:

Sanoista tekoihin.

Kommentit vaalikoneväittämiin:
1. Mielestäni Vantaa on nuorille turvallinen paikka asua. Vastaus kysymykseen saattaa tokin vaihdella riippuen siitä keneltä kysyy. Valitettavasti on kuitenkin olemassa esimerkiksi tietynlaisia tapahtumia, jotka saattavat luoda turvattomuuden tunnetta vantaalaisissa nuorissakin.
2. Olisi tärkeää, että lapsella/nuorella olisi edes mahdollisuus harrastaa jotakin. Kaikilla ei ole välttämättä varaa harrastuksiin, joten kaupungin tarjoamista ilmaisista harrastuksista olisi hyötyä.
3. Pidän sitä ihailtavana, kun Vantaa kannustaa kuntalaisia tekemään ilmasto- ja ympäristötekoja. Olisi tärkeää ylläpitää ilmastonmuutokseen liittyvät keskustelut Vantaallakin.
4. Vantaan tulee puuttua kovemmin kouluväkivaltaan ja -kiusaamiseen. Taatakseen sen, että kouluissa puututaan syrjintään ja väkivaltaan Vantaa voisi esimerkiksi ajoittain teettää kyselyjä nuorille aiheeseen liittyen. Ennaltaehkäistäkseen kouluväkivaltaa ja -kiusaamista Vantaan tulee tarjota enemmän tasavertaisuuteen liittyviä koulutuksia koulujen henkilökunnille. Koulutuksien pitää olla pakollisia koulujen henkilökunnille ja mahdollisimman informatiivisia.
5. Vantaan kouluruoan taso on mielestäni heikko. Kouluruoka maistuu itselleni harvoin. Mielestäni Vantaalla erityisesti kouluruoan makuun pitäisi panostaa enemmän. Välttääkseen ruokahävikkiä kouluruoka palveluiden pitäisi kokata enemmän niitä kouluruokia, joita oppilaat näyttävät suosivan. Oppilailla pitäisi olla mahdollisuus ainakin kerran vuodessa päästä kehittelemään kouluruoka reseptejä ammattilaisten kanssa.
6. Mielestäni nykyinen äänestysikäraja (18 v.) on sopiva, eikä sitä pitäisi alentaa tai korottaa. Kunnassa tehdyt päätökset vaikuttavat eniten arkeemme, joten olisi tärkeää, että äänestykseen liittyvät päätökset tehtäisiin harkitusti. Yleensä aikuisena harjoitetaan eniten harkittua päätöksentekoa.
7. Julkisen liikenteen pitää olla edullista, jotta kaikilla olisi varaa siihen. En osaa kuitenkaan sanoa mitä siitä seuraisi, jos julkinen liikenne olisi ilmaista.
8. Julkinen liikenne.
9. Kouluruoka on tärkeä osa koulupäivää. Tai ainakin pitäisi olla. Kun on riittävät resurssit, pystytään taata se, että Vantaalla luodaan herkullisia kouluruoka reseptejä ja täällä tarjotaan laadukasta kouluruokaa, joka maistuu koulujen oppilaille.

Ajankohtaista