29. Manner-Raappana, Lauri

Kuva Lauri Manner-Raappana


Ikä:
16

Asuinalue:
Ylästö

Esittely:
Hei! Olen 16-vuotias lukiolainen Ylästöstä. Harrastan yleisurheilua, partiota ja kitaransoittoa. Minulle tärkeitä asioita ovat koulutus ja harrastus- sekä liikuntamahdollisuudet. Tehdään Vantaasta Suomen paras kaupunki nuorille!

Harrastukset:
Yleisurheilu, partio, kitaransoitto ja vapaa-ajan liikunta frisbeegolfista maastopyöräilyyn.

Slogan:
Erittäin hyvä, ellei täydellinen

Kommentit vaalikoneväittämiin:
1. Vantaalla on turvallista liikkua ulkona ja nuorille löytyy paikkoja, joista saada apua.
2. Matalan kynnyksen harrastukset tarjoavat nuorille mielekästä tekemistä ja ehkäisevät syrjäytymistä.
3. Vantaan tulee tehdä kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa, mutta palveluilla tulee olla riittävä perustaso. Esimerkiksi kouluruuan suhteen tulisi ensin saada laatu riittävälle tasolle ja vasta tämän jälkeen keskittyä enemmän ruuan ilmastovaikutuksiin.
4. Kiusaamiselle tulee Vantaalla olla ehdoton nollatoleranssi ja siihen pitää puuttua tarpeeksi kovaa.
5. Koulujen välillä voi olla eroja, mutta oma kokemukseni on, että kouluruuassa on paljon parannettavaa aina ruokalistoista ruuan laatuun.
6. Nuorilla on jo nyt monia tapoja vaikuttaa asioihin. Itsekin 16-vuotiaana olen sitä mieltä, että 18-vuotiaalla on huomattavasti paremmat valmiudet käyttää äänivaltaansa kuin 16-vuotiaalla.
7. Jos liikenne olisi ilmaista, jouduttaisiin menetetyt tulot korvaamaan jotenkin. Mielestäni lippujen hinnat ovat nykyisellään sopivalla tasolla (Asun itse B-vyöhykkeellä, tilanne voi olla eri C-vyöhykkeellä).
8. Julkisessa liikenteessä on eniten parannettavaa ja se myös vaatii jatkuvaa kehittämistä autoilua tai pyöräilyä enemmän. Autoilu- ja pyöräilymahdollisuudet ovat Vantaalla melko hyvässä kunnossa ja niiden suhteen tarvitsee huolehtia lähinnä kunnossapidosta ja samojen mahdollisuuksien tuomisesta myös uusille asuinalueille.
9. Kouluruoka on Vantaalla suuri kehittämiskohde ja siihen panostaminen vaikuttaa kaikkiin vantaalaisiin nuoriin. Muutkin asiat ovat tärkeitä, mutta niistä minulla ei ole omakohtaista kokemusta ja koulurakennusten hyvästä kunnosta ja kuraattorien sekä psykologien riittävästä määrästä huolehtimisen tulisi olla itsestäänselvyys.

Ajankohtaista