2. Ahonen, Elias

Kuva Elias Ahonen


Ikä:
15

Asuinalue:

Jokivarsi

Esittely:

Olen ollut Vantaan nuorisovaltuustossa jo yhden kauden ajan. Minulle on tärkeää, että me nuoret pääsemme vaikuttamaan kaupungin tärkeisiin asioihin. Olen aikaansaava ja kunnianhimoinen, mutta myös sosiaalinen ja kuunteleva.

Harrastukset:
Uinti, kamppailulajit, lukeminen ja kavereiden kanssa oleminen. (Pelaaminen tottakai).

Slogan:
Huomenna Vantaa on meidän nuorten.

Kommentit vaalikoneväittämiin:
1. Toivoisin että kenenkään nuoren ei tarvitsisi kokea oloaan turvattomaksi Vantaalla. Koulumatkoilla tai iltaisin olen itsekin kohdannut pelottavia tilanteita.
2. Harrastaminen on tärkeää hyvinvoinnin ja mielenterveyden sekä kavereiden saamisen takia. Kaikilla perheillä ei ole kuitenkaan varaa maksaa nuorten harrastuksista, ja siksi Vantaan tulisi tukea harrastamista. Harrastaminen voi olla tärkein asia nuoren elämässä.
3. Ilmastonmuutoksesta puhutaan aina vain valtion tasolla, kun kunnissa, kuten Vantaalla, voitaisiin vaikuttaa tehokkaasti ilmastonmuutokseen. Vantaan tulee olla edelläkävijä ilmastonmuutoksen torjunnassa, koska kaupungin alueella on esimerkiksi paljon liikennettä ja lentokenttä, joiden ympäristövaikutuksiin kaupunki voi vaikuttaa.
4. Kiusaaminen on suuri ja vakava ongelma, joka heikentää nuorten mielenterveyttä. Silti koulukiusaamiselle ei ole tehty juuri mitään. Luokissa näytetään aina satunnainen kiusaamisen vastainen video, mutta auttaako tämä oikeasti?
5. Vantaan kouluruokaan käytetään vähemmän rahaa kuin missään muualla Suomessa. Ei siis ole ihmekään, että nuoret jättävät aterian usein väliin. Säästää ei pitäisi koskaan kouluruuasta.
6. Nuoret ovat yhä nuorempina kykeneviä ja halukkaita tärkeään poliittisen keskusteluun. Nuoret käyttävät kunnan palveluita, mutta eivät pysty vaikuttamaan niihin.
7. Maksuton julkinen liikenne olisi liian kallista, kun rahalla on muutakin käyttöä. Nuorille julkinen liikenne tulisi silti olla halvempi, koska heille sen palvelun antaminen tukisi koulutusta ja terveyttä.
8. Vantaan vahvuus tulee sen sijainnista. Hyvät julkisen liikenteen kulkuväylät ja matkustusmahdollisuudet tukisivat kaupungin elinvoimaa parhaiten vaihtoehdoista.
9. Kouluruoka tukee jokaisen nuoren pitkäaikaista terveyttä halvalla. 100 000€ voitaisiin käyttää esimerkiksi tarjoamaan terveellistä välipalaa Vantaan nuorille.

Ajankohtaista