17. Huhtakangas, Moona

Kuva Moona Huhtakangas

Ikä:
14

Asuinalue:
Myyrmäki

Esittely:
Olen Moona Huhtakangas ja asun Myyrmäessä. Harrastan tällä hetkellä judoa sekä kiipeilyä. Haluan nuorisovaltuustoon, koska Vantaa ei tällä hetkellä ole paras paikka elää, joten haluan olla mukana tekemässä siitä paremman paikan.

Harrastukset:
Judo sekä kiipeily.

Slogan:
Tehdään yhdessä Vantaasta parempi paikka!

Kommentit vaalikoneväittämiin:
1. Vantaalla on erityisen paljon huumerikoksia sekä muitakin rikoksia.
2. Jos nuoret saisivat maksuttoman harrastuksen, he voisivat käyttää sen ajan pelkästään pelleilyyn. Sen takia maksullinen harrastus olisi hyvä sillä, kun harrastuksista maksetaan, nuorilla on enemmän motivaatiota. Voi kuitenkin olla niin, että kaikilla ei ole varaa harrastaa, joten heille se olisi kuitenkin hyvä. Olisi parempi, että vähä varaisille perheille suotaisiin se mahdollisuus, mutta parempivaraisille taas ei.
3. Jos Vantaa aloittaa tämän projektin, muutkin kaupungit voivat tulla mukaan ilmastonmuutoksen torjumiseen toimintaan.
4. Minusta toimintaan puututaan jo tarpeeksi. Jos siihen puututtaisiin enemmän, toiminnasta voisi tulla liiallista.
5. Kouluruokaan voitaisiin laittaa enemmän rahaa ja se raha voitaisiin ottaa jostain muusta esim. luokkaretkistä.
6. 18-vuotiaat ovat tarpeeksi älykkäitä ottamaan selvää äänestettävistä. Kaikkia 16-vuotiaita ei välttämättä kiinnosta vaalit ollenkaan, joten he voivat äänestää sattumalta vain jotakin.
7. Kaikilla ei ole varaa julkiseen liikenteeseen ja he, jotka joutuvat käyttämään paljon liikennettä joutuvat maksamaan monia tuhansia euroja vuodessa, että pääsevät esim. töihin.
8. Suurin osa ihmisistä käyttää julkisia kulkuvälineenä. Jos yhtäkkiä bussireitti katkeaisi jostain tärkeästä kohdasta, jotkut ihmiset eivät pääse ollenkaan töihin.
9. Nykyään hirveän moni ei syö koulussa ja nääntyy nälkään. Jos kouluruokaan käytettäisiin enemmän, oppilaat söisivät sitä enemmän ja koulussa jaksettaisiin paremmin.

Ajankohtaista