12. Gongpol, Phornphailin

Kuva Phornphailin Gongpol


Ikä:
14

Asuinalue:
Nikinmäki

Esittely:
Hei! Olen Phornphailin, lyhyesti Phorkku. Olen 14, asun Nikinmäellä ja rakastan tanssia.

Harrastukset:
Tanssi, Thai nyrkkeily, lukeminen, musiikin kuuntelu, sarjojen ja elokuvien katsominen ja maalaaminen.


Kommentit vaalikoneväittämiin:
1. Mielestäni päivällä on turvallisinta, sillä siihen aikaan ei liiku juoppoja ja voi ihan rauhassa ystävien kanssa liikkua ja olla. Mutta öisin ja varsinkin kun on pimeää, kannattaa juuri välttää ulkona olemista. Muuten Vantaa on kyllä ihan turvallinen.
2. Kyllä pitäisi, sillä joillakin perheillä ei saata olla varaa lapsen harrastukseen. Jokaisella pitäisi olla mahdollisuus harrastaa.
3. Ilmastonmuutos on vakava asia, ja sille on pakko tehdä jotain. Olisi hyvä, jos Vantaa osallistuisi hyvittämään ilmastonmuutoksen tekemiä haittoja.
4. Kyllä pitäisi. Minun koulussani, jotkut eivät edes kerro opettajille kiusaamisesta, sillä yleensä ne on selvitetty vain puhumalla vanhempien kanssa ja on selvitetty, mutta se silti saattaa jatkua, vaikka olisi mennyt puhumaan opettajan kanssa.
5. On se aika hyvä. Pitäisi olla enemmän hedelmiä ja runsaskuituisia leipiä. Minulle ruoka kyllä kelpaa ja olen tyytyväinen.
6. Vastaukseni on kyllä ja joo. Kyllä, koska jotkut 16-vuotiaat ovat tarpeeksi viisaita tekemään tällaisen päätöksen ja ei, koska jotkut saattaisivat leikitellä sen kanssa. Mutta suurin osin kyllä pitäisi äänestysikäraja 16.
7. Sen pitäisi olla. Jotkut, kuten minä, tulevat koulusta kotiin junalla ja joillekin ei anneta bussikorttia koululta, joten pitää käyttää omaa rahaa siihen ja pitkien päivien jälkeen junalla kulkeminen ja maksaminen on rankaa. Minusta kaikilla pitäisi olla maksutonta matkustaa junalla.
8. Pyöräilyä. Olen huomannut, että ei ole useasti tilaa pyörille, vaikka pyöräilijöitä on paljon. Itsekin kulkisin pyörällä, jos löytäisin sopivan reitin, johon ei liity autotiellä ajamista.
9. Uuteen nuorisotilaan. Sellaiseen jonne nuoret voivat tulla viettämään aikaa, tekemään läksyjä tai muuta sellaista. Sinne pitäisi rakentaa iso huone, jossa on mukavia sänkyjä, jonne voi tulla ottaa nokoset. Se olisi ikään kuin turvapaikka, jossa haluaa viettää aikaa, yksin tai muiden kanssa.

Ajankohtaista