Hei! Täällä kirjoittelee Valtteri Perämäki, 25-vuotias nuorimies ja vanha nuvalainen. Tykkään mieluummin sanoa vanha kuin entinen, sillä vaikka ihminen voi lähteä nuvasta, ei nuva mielestäni koskaan lähde ihmisestä. Nuorisovaltuustohommissa vierähtivätkin elämäni vuodet 2010-2013 eli mukana olin kahden valtuustokauden verran. Ensimmäisen kauteni istuin nuvan edustajana ympäristölautakunnassa ja jälkimmäisen kaupunkisuunnittelulautakunnassa. Yhden syksyn muistelisin tuuranneeni puheenjohtajanakin.

Nuva-vuosien jälkeen kävin armeijan, muutin Tampereelle ja aloitin kauppatieteelliset yliopisto-opintoni. Jo ennen nuvaa ja etenkin sen aikana kiinnostus yhteiskunnallisiin asioihin kasvoi valtavasti ja tämän kiinnostuksen innoittamana olin aluksi suuntaamassa valtiotieteellisiin opintoihin. Silloin syttynyt palo ei tähän päiväänkään mennessä ole sammunut, mutta armeijassa myös talous ja liike-elämä alkoivat kiinnostamaan, joten päädyin yhdistämään molemmat. Sen myötä valitsin lopulta kauppikseen. Nyt opinnot ovat gradua vaille valmiit ja olenkin tehnyt paluun Tampereelta takaisin lähemmäs kotikaupunkiani Vantaata, joskin nykyinen osoitteeni on Helsingin puolella. Onneksi kotiin on kuitenkin lyhyt matka!

Minulle nuorisovaltuusto opetti paljon. Lautakuntien kokouksissa olin aina korvat höröllään ja yritin kaikin mahdollisin keinoin imeä itseeni uutta tietoa ja oppia miten vantaalainen kunnallispolitiikka toimii. Oli mahtavaa päästä kurkistamaan kulisseihin, ottamaan osaa päätöksentekoon ja tuntea aitoa vastuuta vantaalaisten nuorten asioiden edistämisestä. Erityisen hienona saavutuksena mieleeni on jäänyt hetki, jolloin saimme ensimmäistä kertaa nuvan edustajan kaupunginvaltuuston kokouksiin. Silloin tuntui, että sinnikäs työmme oli todellakin kantanut hedelmää.

Hienon oppimiskokemuksen lisäksi nuvaan kuuluivat myös lukuisat kaverit, sekä hauskat yhteiset reissut ja tapahtumat. Mieleen ovat erityisesti jääneet Kukonnotkon leiriviikonloput, Nuva on the Rocks -bänditapahtuma, Suomen Nuorisovaltuustojen liittokokoukset ja edustaminen Porin Suomi Areenassa kesällä 2011. Upeita muistoja jokainen!

Nuva on aivan mahtava juttu ja olen todella iloinen nähdessäni, että nuorisovaltuustotoiminta elää ja voi hyvin vielä näin vuosiakin myöhemmin. Nykyisille ja tuleville nuvalaisille haluan antaa vinkin: nauttikaa tästä ajasta. Oppikaa, kokekaa, tutustukaa ja hyödyntäkää tämä ainutlaatuinen aika elämässänne. Se kantaa teidät vielä pitkälle!

Tsemppiä koko jengille!

Terkuin,

Valtteri

Ajankohtaista