Auto- ja mopotoiminta Vantaalla

Autoilla ja mopoilla on suuri merkitys monille nuorille. Vantaalla on mahdollista päästä kunnostamaan omia autoja, mopoja ja pyöriä Tuupakan autoverstaalla. Verstaalla rassailuun on saatavissa apua, neuvoja ja niksejä ammattitaitoisilta ohjaajilta.

Vantaalla järjestetään erityisesti kesäaikaan mopomiittejä, jotka ovat nuorten itse organisoimia ja järjestämiä. Yhteisillä pelisäännöillä ne mahdollistavat ajanvieton samanhenkisessä porukassa, joka kokoaa yhteen uusia ja vanhoja tuttuja.

Tuupakan auto- ja mopoverstas

Tuupakan autoverstas on suljettu vuoden 2021 loppuun saakka.

Mopomiitit

Niin kutsutuilla mopomiiteillä ei ole varsinaista järjestäjää, vaan niistä sovitaan nettifoorumeilla kavereiden kesken. Miitteihin ottaa osaa usein jopa satoja mopolla tai kevytmoottoripyörällä ajelevaa. Pääosin osallistujat ovat noin 15–16-vuotiaita. Miiteissä nuoret ajavat letkassa tietyn reitin Vantaan ympäristössä ja kokoontuvat reitin päätepisteeseen viettämään aikaa samanhenkisten mopoilijoiden kanssa.

Miitit tarjoavat nuorille mahdollisuuden tavata uusia ja vanhoja kavereita yhteisen harrastuksen parissa. Nuorten omana tiedostuskanavana toimii ainakin Allright-niminen sivusto, jonne on koottu muun muassa ohjeet turvallisiin miitteihin.

Miittien "ABC"

Ajankohtaista