Retkeile luonnossa

Mies- ja naishenkilö metsässä kävelemässä

Laajat luontoalueet varsinkin kaupungin länsi- ja itäreunalla kutsuvat ulkoilemaan. Petikon luontovirkistysalue on hyvä kohde retkeilyyn ja monenlaiseen muuhun ulkoharrastukseen.

Retkeilyreiteistä Petikon kautta kulkeva Reitti 2000 jatkuu Nuuksion kansallispuistoon asti. Idässä on Sipoonkorven kansallispuisto, jonka polkuverkostoa kehitetään parhaillaan. Merkittyjä luontopolkuja löytyy myös muutamilta Vantaan luonnonsuojelualueilta.

Omatoimiseen retkeilyyn

Luontopolut

Vantaalla on paljon upeita luontopolkuja. Vantaan Tammistossa pääset keskieurooppalaisen lehdon tunnelmaan, Pitkäkosken luontopolulla voi onnekas bongata saukon ja hämäriä luolia voi löytyä Kalkkikallion luonnonsuojelualueelta. Näiden ja muutaman muun luonnonsuojelualueen esitteet löytyvät luontopolut-sivulta.

Päiväretki

Puolikkaan tai kokonaisen päivän retkelle kannattaa suunnata Petikon virkistysalueelle. Vantaan isoimmalta yhtenäiseltä 1700 hehtaarin metsäalueelta löytyy mm. kaksi laavua sekä penkkejä ja pöytiä eväiden syöntiin. Petikonportin pysäköintialue löytyy osoitteesta Tallimäentie 15, 01720 Vantaa.

Linturetki

Muuttolintuja tarkkailevan kannattaa ottaa suunnaksi Pitkäjärven lintutorni. Tornille pääsee Uudenkyläntieltä Kehä III:n yli kevyenliikenteen siltaa pitkin.

Lapsiperheille

Lapsiperheille loistava retkikohde on Hämeenkylässä sijaitseva lasten luontopolku. Tällä toiminnallisella Soltorpin luontopolulla pääsee mm. hyppäämään kuin hyppyhäntäinen, ratkaisemaan limasienen labyrinttia, leikkimään mehiläisellä liftaavaa valeskorpionia ja ihmettelemään metsän väen taloa. Luontopolku on 560 metrin pituinen ja soveltuu myös lastenvaunuilla kuljettavaksi. Lisää tietoa Soltorpin luontopolku -sivulta.

Vantaan ötökkävuoden kunniaksi omaan lähimetsään voi pystyttää lapsille ja lapsenmielisille suunnitellun Beetles LIFE -hankkeen koppisradan! Tehtäväradalla pääsee esimerkiksi puikkelehtimaan sokkeloissa ja opastamaan kovakuoriaista uuden kodin etsimisessä. Materiaaleja ja ohjeita tehtäväradan tekemiseen saa ilmaiseksi Beetles LIFE -hankkeen sivuilta.

Ajankohtaista