Retkeile luonnossa

Mies- ja naishenkilö metsässä kävelemässä

Laajat luontoalueet varsinkin kaupungin länsi- ja itäreunalla kutsuvat ulkoilemaan. Petikon luontovirkistysalue on hyvä kohde retkeilyyn ja monenlaiseen muuhun ulkoharrastukseen.

Retkeilyreiteistä Petikon kautta kulkeva Reitti 2000 jatkuu Nuuksion kansallispuistoon asti. Idässä on Sipoonkorven kansallispuisto, jonka polkuverkostoa kehitetään parhaillaan. Merkittyjä luontopolkuja löytyy myös muutamilta Vantaan luonnonsuojelualueilta.

Vantaan opastettuja luontoretkiä 2021

Vantaa järjestää luontoretkiä jälleen kesäkaudella 2021 monella teemalla lintu-, lepakko- ja valokuvausretkistä sieni- ja ruskaretkiin.

Retkille ilmoittautuminen ja jonotus

Retket ovat maksuttomia ja kaikille avoimia, mutta niille tulee ilmoittautua etukäteen koronarajoituksien takia viimeistään retkeä edeltävänä päivänä klo 23:59 mennessä. Jokaisella retkellä on oma ilmoittautumislomake, jolla voi ilmoittaa samalla kertaa useammankin osallistujan.

Retkille voidaan ottaa osallistujia retken ajankohdan koronarajoituksien mukaisesti. Retken osallistujamäärän täyttyessä voi ilmoittautua jonotuslistalle, jolloin peruutusten tai kokoontumisrajoituksien mahdollisesti hellittäessä retkelle voidaan ottaa enemmän osallistujia. Tieto lähetetään jonotuslistalle ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.

Kahden oppaan retkillä osallistujia voidaan ottaa enemmän, koska retkeläiset jaetaan kahteen ryhmään ja oppaat kuljettavat ryhmänsä erillään ja lähtö maastoon tapahtuu ryhmillä porrastetusti.

Koronavirustilanteen ja mahdollisten koronavirustartuntojen ja -altistumisten jäljittämisen vuoksi joudumme kysymään ilmoittautuvilta ilmoittautumisen yhteydessä kaikkien osallistujien nimet, lisäksi osallistujan tulee antaa sähköpostiosoite (1 osoite riittää), ja halutessasi puhelinnumeron (1 numero riittää) koronajäljityksen nopeuttamiseksi. Ilmoittautuessasi luontoretkelle annat suostumuksesi yllä olevien ilmoittautumisen yhteydessä kerättävien henkilötietojesi käsittelyyn. Kerätyt henkilötiedot hävitetään kolmen viikon kuluessa retken järjestämisestä.

Ilmoittautumisen peruutus

Esteen sattuessa peruutathan mahdollisen ilmoittautumisen retkeä edeltävään päivään klo 16 mennessä. Peruuttaminen tapahtuu ilmoittautumisen jälkeen saapuneessa sähköpostiviestissä olevaa "Tarkista ilmoittautumistietosi" -linkistä aukeavalla Webropol-lomakkeella.

Koronarajoitukset saattavat aiheuttaa retkien peruuntumisia

Retket on tarkoitus järjestää alla olevan ohjelman mukaisesti, mutta retkiä voidaan joutua perumaan, mikäli koronarajoitukset estävät retkien toteuttamisen. Retkille jo ilmoittautuneille ilmoitetaan mahdollisista peruuntumisista ilmoittautumislomakkeessa annettuun sähköpostiosoitteeseen.

su 3.10. klo 10–12 Ruskan lumoa Hermaskärinkalliolla

Hermaskärin hyvin luonnontilaisen, hienon metsän keskellä ollessa unohtaa helposti, että ollaan kaupungissa ja kehäkolmonen kulkee aika lähellä.

Lähtöpaikka: Petikon ulkoilualueen pysäköintialue Tallimäentien varrella http://kartta.vantaa.fi/link/3HoN9z

Reitti on osittain vaativa. Maastoon sopivat kengät jalkaan.

1 opas

Ilmoittautuminen retkelle Webropol-lomakkeella: https://link.webropol.com/ep/ruska

Ajankohtaista