Purojen ja jokien Vantaa

Lapsia uittamassa leikkivenettä puron rannassa.

Vantaa on monien purojen ja jokien kaupunki. Jokivarsien luontoalueet ovat oivia virkistysalueita, joihin voi tutustua vaikkapa historialliset jokikävelyt -mobiilioppaan tai videon Tutustu Vantaan upeaan puroluontoon avulla!

Purojen kunnostusohjelma

Vantaan kaupunki haluaa pitää puroistaan huolta, ja on siksi laatinut purojen kunnostusohjelman vuosille 2016-2020.

Ohjelman tarkoituksena on selvittää erityisesti pienvesien kalastoa elvyttäviä kunnostuksia ja kalaston tarpeita, mutta myös muita purojen hyvinvointia edistäviä ja sitä kautta ihmisten virkistäytymismahdollisuuksia parantavia toimenpiteitä.

Purotalkkarit pitävät Vantaan purot kunnossa

Vantaan virtavesillä työskentelee kesän ajan kaksi purotalkkaria. Purotalkkarit aloittavat työnsä Vantaan purojen ja jokien parissa toukokuun alussa. Heidän työlistallaan on muun muassa virtavesien kunnostamista, roskien siivoamista ja haitallisen vieraslajin jättipalsamin poistamista. Purotalkkareiden töistä saa hyvän kuvan tutustumalla sivun laidasta löytyvään purotalkkareiden loppuraporttiin.

Purotalkkarit järjestävät kesän aikana myös talkoita. Tietoja näistä ja kaikista muistakin Vantaan järjestämistä talkoista löytyy Osallistu talkoisiin -sivulta.

Ajankohtaista