Ötökkäystävällinen piha tai parveke -kilpailu

Kuvakollaasi hyönteishotellista, perhosista ja kimalaisesta

Vantaalla järjestettiin 1.6. -31.8. kilpailu ötökkäystävällisimmästä pihasta tai parvekkeesta.

Kilpailun voitti Outi Tuomivaara, jonka pihalla kasvaa runsaasti pölyttäjäystävällisiä kukkia, hyötykasveja ja luonnonkasveja. Pihalta löytyy myös ötökkähotelleja ja lahopuupinoja. Lannoitus pihalla hoidetaan luonnonmukaisesti eikä kasvinsuojeluaineita käytetä.

Toisena palkittiin Kristiina Varttinen, jonka kerrostalon asuntopihalla on 90-prosenttisesti siemenviljelty lehtokangas, jossa on pieneen pihaan nähden uskomaton lajirunsaus.

Kolmantena palkittiin Tarja Kousa, jonka pihalla on upeaa hallittua hoitamattomuutta ja useita erilaisia luonnonkukkia pölyttäjiä houkuttelemassa.

Lisätietoja: Vantaan ötökkäystävällinen piha tai parveke -kilpailun voittajat valittu (uutinen 16.10.2020)

Tietoja kilpailusta

 • Kilpailun järjesti Vantaan kaupunki yhteistyössä Kekkilä Oy:n kanssa.
 • Kilpailu oli avoin kaikille vantaalaisille ja vantaanmielisille.
 • Ei osallistumismaksua.
 • Kilpailuaika 1.6.–31.8.2020.
 • Voittajat julkistettiin 16.10.2020

Kilpailun säännöt

Ötökkäystävällinen piha tai parveke tarjoaa pikku asukeilleen ruokaa ja suojaa. Tee pihastasi tai parvekkeestasi mahdollisimman ötökkäystävällinen, ota kuvia ja tee postaus Instagramiin. Kilpailun voittajat valitaan kuvien ja lyhyen sanallisen kuvailun perusteella. Kilpailukuvan/-kuvien tulee olla otettu osallistujan omalta pihalta tai parvekkeelta kesän 2020 aikana. Kuviin saa tehdä kohtuullisia säätöjä kuvankäsittelyohjelmassa, mutta kohteiden lisääminen tai poistaminen ei ole sallittua. Kilpailijan on omistettava oikeudet kilpailukuviin. Vantaan kaupungilla on oikeus jakaa kilpailukuvia teemavuoden ja luonnonsuojeluasioiden viestinnässä. Kuvien käytön yhteydessä kuvaajan nimi mainitaan. Kuvien omistusoikeus jää kuvaajalle.

Osallistumisohjeet

 • Tee henkilökohtaiselle Instagram-tilillesi kilpailuaikana postaus, johon voit laittaa kuvia (max 3) pihasta/parvekkeestasi.
 • Kirjoita postauksen tekstiosioon (max 300 merkkiä), millaisia ötökkäystävällisiä ratkaisuja pihalta/parvekkeelta löytyy.
 • Lisää postaukseen tunnukset
  • #vantaanötökkävuosi
  • #ötökkäystäväkisa2020
 • Jos osallistujalla ei ole Instagramia käytössä, lähetä kilpailukuvat ja -teksti sähköpostilla osoitteeseen jarmo.honkanen@vantaa.fi.

Instagram ei ole osallisena kilpailussa.

Palkinnot

Kilpailun kolme parhaimmaksi arvioitua pihaa/parveketta palkitaan Kekkilän tuotteilla ja kirjapalkinnoilla.

 1. 300 e edestä Kekkilän tuotteita sekä “Puutarhan parhaaksi” ja ”Elämän parhaaksi” -kirjat
 2. 200 e edestä Kekkilän tuotteita sekä “Puutarhan parhaaksi” ja ”Elämän parhaaksi” -kirjat
 3. 100 e edestä Kekkilän tuotteita sekä “Puutarhan parhaaksi” ja ”Elämän parhaaksi” -kirjat

Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan 10 kpl Mummo ja Susi ötökkätutkijoina -lastenkirjoja.

Tuomaristo

Kilpailun tuomareina toimivat Vantaan kaupungin viherkattosuunnittelija/kehitysinsinööri Taina Suonio, ympäristöjohtaja Katariina Rautalahti ja Luontoillan hyönteis- ja perhosasiantuntija Jaakko Kullberg sekä Kekkilän puutarha-asiantuntija Mari Kaartokallio.

Ajankohtaista