Ötökkäystävällinen piha tai parveke -kilpailu

Kuvakollaasi hyönteishotellista, perhosista ja kimalaisesta

Hyönteiset ja muut ötökät ovat äärimmäisen tärkeitä luonnon monimuotoisuudelle ja ihmistenkin hyvinvoinnille. Perhosten liihottelu ja hyönteisten surina luovat kesän tunnelmaa. Pölyttäjähyönteisten määrä on vähentynyt viime vuosina huolestuttavasti.

Auta ötökkää tekemällä pihastasi tai parvekkeestasi ötökkäystävällinen ja osallistu kilpailuun ötökkäystävällisimmästä pihasta tai parvekkeesta.

Kilpailun tiedot

 • Kilpailun järjestää Vantaan kaupunki yhteistyössä Kekkilä Oy:n kanssa.
 • Kilpailu on avoin vantaalaisille ja kaikille vantaanmielisille.
 • Ei osallistumismaksua.
 • Kilpailuaika 1.6.–31.8.2020.
 • Voittajat julkaistaan lokakuussa.

Kilpailun säännöt

Ötökkäystävällinen piha tai parveke tarjoaa pikku asukeilleen ruokaa ja suojaa. Tee pihastasi tai parvekkeestasi mahdollisimman ötökkäystävällinen, ota kuvia ja tee postaus Instagramiin. Kilpailun voittajat valitaan kuvien ja lyhyen sanallisen kuvailun perusteella. Kilpailukuvan/-kuvien tulee olla otettu osallistujan omalta pihalta tai parvekkeelta kesän 2020 aikana. Kuviin saa tehdä kohtuullisia säätöjä kuvankäsittelyohjelmassa, mutta kohteiden lisääminen tai poistaminen ei ole sallittua. Kilpailijan on omistettava oikeudet kilpailukuviin. Vantaan kaupungilla on oikeus jakaa kilpailukuvia teemavuoden ja luonnonsuojeluasioiden viestinnässä. Kuvien käytön yhteydessä kuvaajan nimi mainitaan. Kuvien omistusoikeus jää kuvaajalle.

Osallistumisohjeet

 • Tee henkilökohtaiselle Instagram-tilillesi kilpailuaikana postaus, johon voit laittaa kuvia (max 3) pihasta/parvekkeestasi.
 • Kirjoita postauksen tekstiosioon (max 300 merkkiä), millaisia ötökkäystävällisiä ratkaisuja pihalta/parvekkeelta löytyy.
 • Lisää postaukseen tunnukset
  • #vantaanötökkävuosi
  • #ötökkäystäväkisa2020
 • Jos osallistujalla ei ole Instagramia käytössä, lähetä kilpailukuvat ja -teksti sähköpostilla osoitteeseen jarmo.honkanen@vantaa.fi.

Instagram ei ole osallisena kilpailussa.

Palkinnot

Kilpailun kolme parhaimmaksi arvioitua pihaa/parveketta palkitaan Kekkilän tuotteilla ja kirjapalkinnoilla.

 1. 300 e edestä Kekkilän tuotteita sekä “Puutarhan parhaaksi” ja ”Elämän parhaaksi” -kirjat
 2. 200 e edestä Kekkilän tuotteita sekä “Puutarhan parhaaksi” ja ”Elämän parhaaksi” -kirjat
 3. 100 e edestä Kekkilän tuotteita sekä “Puutarhan parhaaksi” ja ”Elämän parhaaksi” -kirjat

Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan 10 kpl Mummo ja Susi ötökkätutkijoina -lastenkirjoja.

Tuomaristo

Kilpailun tuomareina toimivat Vantaan kaupungin viherkattosuunnittelija/kehitysinsinööri Taina Suonio, ympäristöjohtaja Katariina Rautalahti ja Luontoillan hyönteis- ja perhosasiantuntija Jaakko Kullberg sekä Kekkilän puutarha-asiantuntija Mari Kaartokallio.

Ajankohtaista


Twitter