Urheilu- ja palloilukentät

Ulkoliikuntapaikat avataan 20-vuotiaiden ja sitä nuorempien harrastustoiminnalle

(15.4.2021)

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on päättänyt, että ma 19.4. alkaen avataan 20-vuotiaiden ja sitä nuorempien ohjattu liikuntaharrastustoiminta ulkona. Toiminta on toteutettava jo aiemmin käytössä olleiden terveysturvallisuusohjeiden pohjalta. Seuran tulee toimittaa terveysturvallisuuslomake täytettynä liikuntatilavaraukset@vantaa.fi sähköpostilaatikkoon, mikäli edellinen lomake ei kattanut ma 19.4. alkavaa ulkoliikuntatoimintaa.

Liikuntapaikkojen avaaminen Vantaalla koskee ulkokenttiä, mm. tekonurmet, yleisurheilukentät, pesäpallokentät. Luonnonnurmikentät avataan sitä mukaa, kun ne ovat käyttöä kestävässä kunnossa. Pukuhuoneet eivät ole käytössä.

Liikuntapalvelut on palauttanut Timmiin kaikki huhtikuun ulkokenttien vuorot ma 19.4. alkaen. Seuran tulee ilmoittaa liikuntatilavaraukset@vantaa.fi sähköpostilaatikkoon peruttavaksi ne vuorot, jotka vuorot eivät ole suunnattu kyseiselle ikäryhmälle. Ilmoitukset tulee tehdä su 18.4. mennessä.

Harrastustoiminnan rajoituksia jatketaan 30.4.2021 saakka.

(25.3.2021)

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 24.3.2021, että alueella voimassa olevia yksityistilaisuuksiin, harrastustoimintaan, julkisten tilojen käyttöön ja etätyöhön liittyviä rajoituksia ja suosituksia jatketaan 30.4.2021 saakka. (lue koko tiedote)
Harratustoiminta on keskeytetty ennen vuotta 2008 syntyneiden osalta 30.4.2021 saakka. Tarkista voimassa olevat harrastustoiminnan rajoitukset.

Vantaan kaupunki suosittelee vahvasti 12 vuotta täyttäneille kasvomaskin käyttöä kaikissa kaupungin palveluissa aina, kun lähikontakteja ei voida välttää. Suositus koskee esimerkiksi kirjastoja, liikuntapaikkoja, museoita, asiointipisteitä ja toisen asteen oppilaitoksia. Liikuntapaikkojen kohdalla tämä koskee esimerkiksi liikuntapaikkojen käytäviä, katsomoita ja pukutiloja sekä kaikkia tilanteita, joissa liikunta-aktiviteetti ei estä maskin käyttöä.

Ajantasaista tietoa koronaviruksesta ja epidemian aiheuttamista muutoksista kaupungin palveluissa löydät osoitteesta vantaa.fi/korona.

Liikuntapaikoille saa tulla ainoastaan täysin terveenä. Korostamme jokaisen toimijan ja aikuisen vastuuta noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja muiden viranomaisten ohjeita hygienia- ja muista järjestelyistä, joilla viruksen leviämistä ehkäistään. Aikuisten vastuulla on huolehtia, että myös lapset noudattavat ohjeita.

Kentillä voidaan harjoitella Timmi-järjestelmän mukaisilla käyttövuoroilla ottaen huomioon koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi annetut ohjeet. Toiminta tulee järjestää lähikontakteja välttäen ja viranomaisten määräämiä ryhmäkokoja noudattaen. Toiminnan järjestäjä vastaa tapahtuman toteuttamisesta siten, ettei koronavirukseen liittyvä tautitilanne pahene. Käsihygieniaan on kiinnitettävä erityistä huomiota.

Liikuntapalvelut ylläpitää useita urheilu- ja palloilukenttiä ympäri Vantaata.

Monipuoliseen harrastamiseen löytyy yleisurheilu- ja nurmikenttiä sekä varsinkin palloilulajeille sopivia tekonurmia ja hiekkakenttiä.

Kenttien käyttövuorot voit tarkistaa Timmi –järjestelmästä.

Ajankohtaista