Kiintorastit

Kiintorastit ovat maastoon kiinteästi asetetut suunnistusrastit, jotka ovat kaikkien vapaasti käytettävissä ja kierrettävissä, suunnistamaan voit lähteä milloin haluat. Karttoja voi tulostaa maksutta pdf-tiedostoista. Liikuntapalvelut pyrkii toteuttamaan kiintorasteja eri puolille Vantaata yhteistyössä suunnistusseurojen kanssa.

Ylästön kiintorastit

Maasto Ylästön lähiön ja Silvolan tekojärven välissä ja sen pohjoispuolella on kaksijakoinen ja pienehkö. Osa pohjoisosasta on
tiheää pensaikkoa. Polkuja on runsaasti, onhan maasto lähiliikunta-aluetta. Vähän käytettynä maasto kuitenkin on tutustumisen
arvoinen. Reittiin voi vielä lisätä polkukierron Pitkäkosken rantamaisemiin. Löytyypä Vantaanjoen yli menevän sillan pielestä pöytäkin vaikka pientä kahvihetkeä varten. Kun yhdistelee rasteja eri järjestyksessä, suunnistustehtävää löytyy useaksikin kertaa. Se käsittää 12 vuosittain vaihtuvaa rastia.
Suositeltavia lähtöpaikkoja ovat: Ollaksentien eteläpää, Lehtikuusentien länsipää, Malmirajantien os. 19 ja 21 välillä lähtevä ulkoilupolku sekä Pitkäkosken maja, josta on lyhyt matka em. siltaa Vantaanjoen pohjoispuolelle. Rastit on merkitty punavalkoisin tolpin tai vastaavin merkein. Rastit ovat maastossa syyskuun loppuun saakka. Rastiston on tehnyt Helsingin Suunnistajat.

Vuoden 2020 rastit ovat maastossa 1.4. – 30.9.2020.

Lataa kartta ilmaiseksi!

Ajankohtaista