Vantaan kaupungin sisäliikuntapaikat

Harrastustoiminnan rajoitukset 17.5.2021 alkaen

(12.5.2021)

Ulkoliikuntapaikkojen rajoituksia kevennetään

Ulkoliikuntapaikoilla voi 17.5. alkaen harrastaa myös aikuiset. Vuonna 2001 syntyneiden kilpailutoiminta ulkona sallitaan.

Lue tarkemmat ohjeistukset tiedotteesta

Sisäharrastusmahdollisuuksien avaaminen 20-vuotiaille ja tätä nuoremmille

20-vuotiaiden (2001 syntyneiden) ja tätä nuorempien ohjattu harrastustoiminta mahdollistetaan sisätiloissa 3.5.2021 alkaen.

Harrastustoiminnan avaaminen edellyttää terveysturvallisuussuunnitelman toimittamista kaupungille. Suunnitelmassa on kuvattava, miten toiminnassa vältetään lähikontakteja ja miten ryhmän koko on suhteutettu harrastustilaan. Suunnitelmaa ei tarvitse toimittaa uudelleen, jos se on toimitettu jo aiemmin, eikä toiminta ole merkittävästi muuttunut. Suunnitelma tulee lähettää liikuntatilavaraukset@vantaa.fi ennen toiminnan aloittamista.

Yli 20-vuotiaiden harrastustoimintaa, aikuinen-lapsi -ryhmätoimintaa ja kokoustoimintaa (mukaan lukien yhtiökokouksia) ei voi järjestää Vantaan kaupungin tiloissa toukokuussa.

Otteluita, kilpailuita, turnauksia, esityksiä tai tapahtumia ei myöskään voi järjestää toukokuussa. Ammattilaisurheilussa noudatetaan maaliskuussa voimassa olleita ohjeistuksia.

Lue koko tiedote.

Aikaisemmat koronatiedotteet

Vantaan kaupunki suosittelee vahvasti 12 vuotta täyttäneille kasvomaskin käyttöä kaikissa kaupungin palveluissa aina, kun lähikontakteja ei voida välttää. Suositus koskee esimerkiksi kirjastoja, liikuntapaikkoja, museoita, asiointipisteitä ja toisen asteen oppilaitoksia. Liikuntapaikkojen kohdalla tämä koskee esimerkiksi liikuntapaikkojen käytäviä, katsomoita ja pukutiloja sekä kaikkia tilanteita, joissa liikunta-aktiviteetti ei estä maskin käyttöä.

Ajantasaista tietoa koronaviruksesta ja epidemian aiheuttamista muutoksista kaupungin palveluissa löydät osoitteesta vantaa.fi/korona.

Liikuntapaikoille saa tulla ainoastaan täysin terveenä. Korostamme jokaisen toimijan ja aikuisen vastuuta noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja muiden viranomaisten ohjeita hygienia- ja muista järjestelyistä, joilla viruksen leviämistä ehkäistään. Aikuisten vastuulla on huolehtia, että myös lapset noudattavat ohjeita.

Kaukalopalloa Tikkurilan harjoitusjäähallissa

Vantaalla on kattava tarjonta sisäliikuntatiloja eri lajien harrastamista varten. Valikoimasta löytyy koko kirjo pienistä jumppasaleista aina suuriin liikuntahalleihin saakka.

Liikuntapalvelut myöntää vuosittain käyttövuoroja noin sataan eri sisäliikuntatilaan, joiden joukossa on muun muassa koulujen ja päiväkotien saleja, budo- ja painitiloja, salibandykaukaloita, tanssisaleja, jäähalleja sekä jalkapallohalleja. Käyttövuoroja voi varata vakituiseen käyttöön tai esimerkiksi yksittäisiä tapahtumia varten. Jos etsit tietoa uimahalleista ja kuntosaleista, löydät ne niiden omilta sivuilta.

Ajankohtaista