Seurafoorumit

Vantaan kaupungin liikuntapalvelut järjestää noin kaksi kertaa vuodessa Seurafoorumeja, jotka keräävät yhteen kaupungin ja liikuntaseurojen edustajat sekä muut liikunnan parissa toimivat keskustelemaan ja vaikuttamaan. Seurafoorumien aiheina ovat olleet tähän mennessä muun muassa uudet liikunta-avustukset, käyttövuorojen jakaminen ja liikuntapalvelujen strategia ja organisaatiomuutokset.

Seurafoorumi 9.12.

Seurafoorumin ohjelmassa 9.12. oli liikuntajohtajan avaus, Suomisport / Olympiakomitea, liikuntahankkeet ja seurayhteistyö, seurakyselyn tulokset, 4.12. voimaan tulleet koronarajoitukset ja uudet avustusperusteet. Tutustu tarkemmin käsiteltyihin asioihin esitysten kautta.

Liikuntahankkeet ja seurayhteistyö
Seurakyselyn tulokset
Suomisport / Olympikomitea
Koronarajoitukset ja maksuperusteet (Esityksen koronarajoitukset vain 24.12. asti)

Seurafoorumi 3.12. / aluehallintoviraston määräykset kokoontumisrajoituksista 4.12. alkaen

Aluehallintovirasto on 2.12.2021 päättänyt uusista kokoontumisrajoitteista Uudellamaalla. Rajoitukset astuvat voimaan 4.12.2021. Liikunnan palvelualue järjesti info-tilaisuuden asiasta.

Liikuntagaala 2022 ja arvokisamitalistien keruu

Vantaalaisia arvokisamitalisteja palkitaan Liikuntagaalassa helmi-maaliskuussa Kulttuuritalo Martinuksessa. Mitalistien keräämiseksi pyydämme apuasi. Mikäli tiedossasi on urheilija tai joukkue, joka on saavuttanut vuoden 2021 aikana MM-, EM-, PM- tai SM-mitalin, ilmoita siitä meille. Myös kaikki vantaalaiset, mutta muita kuin vantaalaisia seuroja edustavat urheilijat, huomioidaan.

Ilmoita arvokisamitalistit 12.12.2021 mennessä

Aiemmat Seurafoorumit

Seurafoorumissa 10.5.2021 järjestettin kevään 2021 neljäs Seurafoorumi, jonka aiheena oli liikuntatilojen maksuperusteiden uudistmainen. Tilaisuudessa käytiin läpi kevään Seurafoorumien perusteella tarkentuneita matalan kynnyksen harrastustoiminnan kriteereitä sekä tämän hetken arvioita tilakohtaisesta hinnoittelusta.

Seurafoorumissa 29.4.2021 käsiteltiin sisäliikuntatilojen avaamista 20-vuotiaiden ja sitä nuorempien harrastustoimnnan käyttöön 3.5. alkaen.

Seurafoorumissa 19.4.2021 käsiteltiin liikuntatilojen maksuperusteiden uudistamista. Tilaisuuden aluksi käytiin läpi uudistuksen tavoitteet ja matalan kynnyksen toiminnan kriteerit. Pienryhmäkeskustelujen teemana oli tilakohtainen hinnoittelu.

Seurafoorumissa 15.3.2021 käsiteltiin käsiteltiin liikuntatilojen maksuperusteiden uudistamista. Tilaisuuden aluksi käytiin läpi uudistuksen tavoitteita, ja pienryhmäkeskustelujen teemana oli matalan kynnyksen harrastustoiminnan kriteerit.

Seurafoorumissa 26.2.2021 käsiteltiin 1.3. voimaan tulleita koronaviruspandemian vuoksi asetettuja tilojen käytön rajoituksia (mm. harrastustoiminnan rajoitukset ja terveysturvallisuussuunnitelman laatiminen). Tilaisuuden jälkeen 1.3. Etelä Suomen aluehallintovirasto on korjannut 26.2. tekemäänsä päätöstä koskien lasten harrastustoiminnan rajoituksia.

Seurafoorumissa 15.2.2021 käsiteltiin liikuntatilojen maksuperusteiden uudistamista. Tilaisuuden aluksi käytiin läpi uudistuksen tarvetta ja sen tavoitteita. Pienryhmäkeskustelujen teemoina olivat matalan kynnyksen harrastustoiminnan kriteerit ja siirtymävaiheen ensimmäisen vaiheen tilakohtainen hinnoittelu.

Seurafoorumissa 29.1.2021 käsiteltiin koronavirusepidemian vaikutuksia sisäliikuntatilojen avaamista alle 20-vuotiaiden ohjatulle harrastustoiminnalle.

Seurafoorumissa 22.10.2020 käsiteltiin mm. liikuntatilojen maksuperusteiden uudistamista ja liikuntatilojen uusia hintoja. Tilojen maksuton käyttö ei ole kokonaan päättymässä, mutta maksuttomuudelle tulee tarkemmat kriteerit. Tilaisuudessa oli myös lyhyet tietoiskut parhaillaan käynnissä olevasta Liikuntapolitiikka Vantaalla 2021-2030 -ohjelmatyöstä, avustusten ja käyttövuorojen hausta sekä Hobihobi -palvelusta. Seurafoorumissa käsitellyn materiaalin löydät tältä sivulta.

Seurafoorumien aineistoja

Ajankohtaista