Kurssien sisältökuvaukset

Virtuaalijumpat

 • Aamujumppa

Helppoa ja tehokasta perusjumppaa kaiken ikäisille. Tunti sisältää helpon alkulämmittelysarjan, lihaskunto-osuuden ja venyttely/jäähdyttelyosuuden. Välineet: matto ja lisäksi tunnilla voidaan käyttää erilaisia välineitä tehostamaan harjoitusta.

 • Asahi

Rauhallinen, mieltä ja koko kehoa hellivä tunti. Tunnilla ennalta ehkäistään eri vaivojen syntymistä, pehmeillä avaavilla ja hierovilla liikkeillä. Liikkeet tehdään omaan tahtiin omaa kehoa kuunnellen. Ei liikkeitä lattiatasolla.

 • Kahvakuula

Koko vartalon lihaskuntoa ja liikkuvuutta parantava erittäin tehokas liikuntamuoto. Tunti koostuu lämmittelystä, kahvakuulaliikkeistä ja loppuvenyttelystä. Välineenä matto, kahvakuula/puntit.

 • Keho ja mieli

Keho ja mieli on rauhallinen lihaskuntotunti, kehon ja mielen rentoutta edistävä tunti. Tunti sisältää rauhallisen alkulämmittelyosuuden, jonka jälkeen vahvistetaan heikkoja ja venytetään kireitä lihaksia. Liikkeitä myös lattiatasolla. Välineet: matto ja lisäksi tunnilla voidaan käyttää erilaisia välineitä tehostamaan harjoitusta.

 • Kehonhuolto

Tunti sisältää kehonhallintaa kehittäviä liikkeitä ja venyttelyä, sekä opetellaan kuuntelemaan omaa kehoa. Liikkeitä myös lattiatasolla. Välineet: matto ja lisäksi tunnilla voidaan käyttää erilaisia välineitä tehostamaan harjoitusta.

 • Keho ja voima

Keho ja voima -jumpassa valtaosa liikkeistä tehdään kehonpainoharjoitteluna, jolloin vastuksena käytetään oman kehon painoa. Tunnilla keskitytään toiminnalliseen voimaharjoitteluun ja dynaamiseen liikkuvuuteen, unohtamatta kestävyyttä, tasapainoa ja koordinaatiot

 • Kuntojumppa

Kuntojumppatunti on selkeää ja monipuolista perusjumppaa. Tunti koostuu helposta alkulämmittelyosuudesta ja lihaskuntoa vahvistavista liikkeistä. Välineet: matto ja lisäksi tunnilla voidaan käyttää erilaisia välineitä tehostamaan harjoitusta.

 • Lantionpohja-/korsettijumppa

Lantionpohjan lihakset toimivat yhdessä syvien selkälihasten ja vatsalihasten kanssa, ja ne vaikuttavat pidätyskyvyn lisäksi myös ryhtiin ja vartalonhallintaan. Tunnilla harjoitetaan sekä lantionpohjan -että keskivartalon lihaksia monipuolisesti ja se sopii myös miehille.

 • Lavis

Lavatanssijumppa on uusi hauska ja helppo liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. Tunnilla tanssitaan yksin tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla voi myös oppia eri lavatanssiaskeleiden perusteita kuntoilun ohella.

 • Miesten voimajumppa

Tunti sisältää helpon alkulämmittelyn, tehokasta lihaskuntoharjoittelua ja loppuvenyttelyt. Liikkeitä myös lattiatasolla. Välineet: matto ja lisäksi tunnilla voidaan käyttää erilaisia välineitä tehostamaan harjoitusta.

 • Niska-selkä-hartia -jumppa

Helppoa ryhtijumppaa, joka sopii kaikille. Tunti sisältää erityisesti niska-selkä-hartiaseuden avaavia ja vahvistavia liikkeitä. Välineenä matto ja mahdollisesti keppi.

 • Pilates

Tunti on suunnattu kaikille, joilla on aiempaa kokemusta pilates-harjoittelusta. Tunnin tavoitteena on lisätä voimaa, lihaskestävyyttä ja liikkuvuutta parantamalla kehon keskustan hallintaa. Liikunta on hypytöntä. Välineenä matto.

 • Pilates, seniorit

Tunnilla tutustutaan omaan kehoon vahvistamalla vartalon keskialuetta, opettelemalla fysiologisesti oikeaoppisia liikeratoja ja syventämällä hengitystä. Tunti suunnattu senioreille.

 • Selkä- ja korsettijumppa

Tunti sisältää selkä- ja vatsalihasliikkeitä, ja keskivartalon hallintaa vahvistavia harjoitteita, syviä lihaksia unohtamatta. Lantionpohjan lihakset toimivat yhdessä syvien selkälihasten ja vatsalihasten kanssa, ja ne vaikuttavat pidätyskyvyn lisäksi myös ryhtiin ja vartalonhallintaan.

 • Seniorijumppa

Keskitasoista jumppaa senioreille. Sisältää lämmittelyn, lihaskunto- ja venyttelyosuudet. Liikkeitä myös lattiatasossa. Välineet: matto ja lisäksi tunnilla voidaan käyttää erilaisia välineitä tehostamaan harjoitusta.

 • Tanssillinen tunti

Hauska ja tehokas tanssitunti latinalaisrytmein. Helpot tanssiaskeleet, joten vasta-alkajakin pääsee hyvin mukaan.

 • Tasapaino

Tasapainoryhmän tavoitteena on kehittää tasapainoa, vartalonhallintaa ja harjoittaa kehon hallinnan kannalta keskeisiä lihaksia tehokkaasti. Ei liikkeitä lattiatasolla. Välineenä tuoli.

 • Tuolijumppa

Jumppaa istuen ja/tai tuoliin tukien. Tunti koostuu alkulämmittelystä, kehoa vahvistavista liikkeistä ja venytyksistä. Välineet: matto ja lisäksi tunnilla voidaan käyttää erilaisia välineitä tehostamaan harjoitusta.

 • Tuolijumppa ja tasapaino

Kevyttä liikuntaa tuolilla istuen ja tuolia apuna käyttäen. Harjoitetaan myös tasapainoa.

 • Venyttely

Tunti koostuu lämmittelystä ja kehoa venyttävistä ja huoltavista liikkeistä. Liikkeitä myös lattiatasolla. Välineenä matto

Seniorit (ohjatut liikuntaryhmät)

Liikuntaryhmät ovat pääsääntöisesti sekaryhmiä. Sijaisen ohjatessa tunnin sisältö voi muuttua.

Senioriryhmät on suunnattu ensisijaisesti eläkeläisille ja yli 60-vuotiaille.

 • Aamujumppa, seniorit/työikäiset

Helppoa ja tehokasta perusjumppaa kaiken ikäisille. Tunti sisältää helpon alkulämmittelysarjan, lihaskunto-osuuden eri välineillä ja pitkän venyttelyosuuden. Kesto 55 min.

 • Kahvakuula

Koko vartalon lihaskuntoa ja liikkuvuutta parantava erittäin tehokas liikuntamuoto. Tunti koostuu lämmittelystä, kahvakuulaliikkeistä ja loppuvenyttelystä. Sopii hyvin myös miehille. Kesto 45/50 min.

 • Keho ja mieli -jumppa

Keho ja mieli on rauhallinen lihaskuntotunti, kehon ja mielen rentoutta edistävä tunti. Tunti sisältää rauhallisen alkulämmittelyosuuden, jonka jälkeen vahvistetaan heikkoja ja venytetään kireitä lihaksia. Kesto 45 min.

 • Kehonhuolto, taso 3

Tunti soveltuu kaikille iästä ja liikuntakokemuksesta riippumatta. Tunnilla vahvistetaan kehon syviä lihaksia ja kehitetään keskivartalon hallintaa sekä avataan liikeratoja ja venytetään kireitä lihaksia. Tunnilla tehdään liikkeet rauhallisesti ja omaa kehoa kuunnellen. Kesto 45/55 min.

 • Lantionpohja/korsetti -jumppa

Lantionpohjan lihakset toimivat yhdessä syvien selkälihasten ja vatsalihasten kanssa, ja ne vaikuttavat pidätyskyvyn lisäksi myös ryhtiin ja vartalonhallintaan. Tunnilla harjoitetaan sekä lantionpohjan -että keskivartalon lihaksia monipuolisesti ja se sopii myös miehille. Kesto 45 min.

 • Lavis

Lavatanssijumppa on uusi hauska ja helppo liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. Tunnilla tanssitaan yksin tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla voi myös oppia eri lavatanssiaskeleiden perusteita kuntoilun ohella. Kesto 55 min.

 • Ohjattu kuntosali (kiertoharjoittelu)

Tunnilla verrytellään lihakset lämpimiksi, harjoitellaan kiertoharjoitteluna kuntosalilaitteilla ja venytellään yhdessä ohjaajan johdolla. Kesto 60 min.

 • Ohjattu kuntosali (vapaaharjoittelu)

Tunnilla verrytellään lihakset lämpimiksi, harjoitellaan kuntosalilaitteilla itsenäisesti omassa tahdissa ja venytellään yhdessä ohjaajan johdolla. Kesto 60 min.

 • Pilates alkeet

Tunnilla tutustutaan omaan kehoon vahvistamalla vartalon keskialuetta, opettelemalla fysiologisesti oikeaoppisia liikeratoja ja syventämällä hengitystä. Pilates-harjoittelu kehittää voimaa, lihaskestävyyttä, liikkuvuutta, kehonhallintaa ja kehotietoisuutta. Tunti soveltuu kaikille iästä ja liikuntakokemuksesta riippumatta. Kesto 55 min.

 • Pilates

Tunti on suunnattu kaikille, jotka ovat käyneet pilates alkeet -tunnilla tai joilla on aiempaa kokemusta pilates-harjoittelusta. Tunnin tavoitteena on lisätä voimaa, lihaskestävyyttä ja liikkuvuutta parantamalla kehon keskustan hallintaa. Kesto 55 min.

 • Päiväpuistis

Päiväpuistis on kevyttä jumppaa nurmella ja soveltuu hyvin eläkeläisille, vain vähän liikuntaa harrastaneille ja ylipainoisille. Oma jumppa-alusta mukaan! Kesto 45 min.

 • Puistovenyttely

Puistovenyttely sopii hyvin päiväpuistiksen jatkoksi. Sisältää venyttelyä, kehonhuoltoa ja rentoutumista nurmella. Oma jumppa-alusta mukaan!

 • Seniorijumppa, taso 1

Reipasta jumppaa hyväkuntoisille senioreille. Sisältää lämmittelyn, lihaskunto- ja venyttelyosuudet. Tunneilla saatetaan välillä käyttää välineitä tehostamaan harjoittelua. Ryhmissä on liikkeitä myös lattiatasolla. Kesto 55 min.

 • Seniorijumppa, taso 2

Keskitasoista jumppaa senioreille. Sisältää lämmittelyn, lihaskunto- ja venyttelyosuudet.Tunneilla saatetaan välillä käyttää välineitä tehostamaan harjoittelua. Ryhmissä on liikkeitä myös lattiatasolla. Kesto 45 min.

 • Seniorijumppa, taso 3

Kevyttä jumppaa senioreille, joilla on toimintakyvyn rajoituksia. Tunneilla saatetaan välillä käyttää välineitä tehostamaan harjoittelua. Ryhmissä on liikkeitä myös lattiatasolla. Kesto 45 min.

 • Tasapainoryhmä, taso 3

Tasapainoryhmän tavoitteena on kehittää tasapainoa, vartalonhallintaa ja harjoittaa kehon hallinnan kannalta keskeisiä lihaksia tehokkaasti. Ryhmissä on liikkeitä myös lattiatasolla. Henkilöiden tulee kyetä toimimaan ryhmässä omatoimisesti. Kesto 45 min.

 • Vatsa-selkä-pakara, taso 1–2

Tehokiinteytystä pakaroille ja vatsalle sekä selkää vahvistavia liikkeitä. Tunti koostuu helposta alkulämmittelystä, lihaskuntoliikkeistä sekä venyttelyistä. Kesto 45 min.

 • Venyttely, taso 3

Tunti koostuu lämmittelystä ja kehoa venyttävistä ja huoltavista liikkeistä. Soveltuu kaikenikäisille ja -kuntoisille. Kesto 45/55 min.

 • Voimajumppa miehille, taso 1 ja 2

Tunti sisältää helpon alkulämmittelyn, tehokasta lihaskuntoharjoittelua ja loppuvenyttelyt. Kesto 45/55 min.

 • Zumba seniorit

Rauhallisempi versio suositusta zumbasta. Tunti on tarkoitettu senioreille, liikuntaa aloitteleville tai sinulle joka etsit hieman rauhallisempaa ja helpotettua zumbaa. Kesto 45 min.

Erityisryhmät

Liikuntaryhmät ovat pääsääntöisesti sekaryhmiä. Sijaisen ohjatessa tunnin sisältö voi muuttua.

Yhdistetyt seniori-/erityisryhmät ja muu erityisliikunta on suunnattu henkilöille, joilla vamma tai sairaus aiheuttaa sellaisen rajoitteen, ettei hän voi osallistua yleisesti tarjolla oleviin liikuntaryhmiin tai asiakas tuntee, että ko. ryhmä soveltuu hänelle parhaiten. Henkilöiden tulee kyetä toimimaan ryhmässä omatoimisesti, liikuntaryhmissä ei ole avustajia.

Tarvittaessa oman avustajan voi ottaa maksutta mukaan. Ryhmät soveltuvat mm. liikuntarajoitteisille, tuki- ja liikuntaelinsairaille, reumaatikoille tai muulla tavalla heikomman toimintakyvyn omaaville henkilöille. Ryhmissämme jokainen osallistuu omien kykyjensä mukaisesti ryhmän toimintaan.

Erityisryhmille sekä erityisryhmille/senioreille tarkoitetut ryhmät löydät • -pallolla merkitystä kohdista.

 • Kiikkustuolijumppa, erityisryhmät/seniorit, taso 5

Jumppaa keinutuolilla/tuolilla erityisryhmille ja senioreille, joilla on toimintakyvyn rajoituksia. Kesto 40 min.

 • Ohjattu kuntosali (vapaaharjoittelu), erityisryhmät/seniorit, mielenterveyskuntoutujat

Itsenäistä harjoittelua omassa tahdissa kuntosalilaitteilla ja yhteinen loppuvenyttely ohjaajan johdolla. Ohjaaja paikalla (mm. avustaa ja opastaa laitteiden käytössä). Kesto 60 min.

 • Tuolijumppa + kuntosali, erityisryhmät/seniorit, taso 4

Tuolijumppa ja vapaata kuntosaliharjoittelua ohjaajan valvonnassa senioreille ja erityisryhmille, joilla on toimintakyvyn rajoituksia. Kesto 60 min.

 • Tuolijumppa ja kuntosali, erityisryhmät/seniorit, taso 4 (Myyrmäen urheilutalo)

Tuolijumppa, jonka jälkeen ryhmä jakaantuu kahtia asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Osa jää tuolijumppaan ja osa siirtyy harjoittelemaan toisen ohjaajan johdolla kuntosalille. Ryhmä soveltuu erityisryhmille ja senioreille, joilla on toimintakyvyn rajoituksia. Kesto 60 min.

 • Tuolijumppa ja tasapaino, erityisryhmät/seniorit, taso 4

Tuolijumppaa erityisryhmille ja senioreille, joilla on toimintakyvyn rajoituksia. Tunnilla on tasapainoharjoituksia ja jumppaliikkeitä mahdollisuuksien mukaan myös lattiatasossa. Kesto 45 min.

 • Tuolijumppa, erityisryhmät/seniorit, taso 5

Tuolijumppaa erityisryhmille ja senioreille, joilla on toimintakyvyn rajoituksia. Kesto 35 min.

 • Aikuisten salijumppa, viittomakieliset

Kuntojumppaa kaiken kuntoisille viittomakielisille. Tunnilla harjoitetaan koko kehoa tehokkaasti erilaisia välineitä/kuntosalia hyväksi käyttäen. Tunti sisältää alkulämmittelyn, lihaskunto-osuuden ja venyttelyn. Kesto 55/60 min.

 • Seniorijumppa, viittomakieliset

Seniorijumppaa viittomakielisille senioreille. Tunnilla tehdään erilaisia lihaskunto-, liikkuvuus- ja tasapainoharjoituksia välillä kuntosalin hyödyntäen. Kesto 55/60 min.

 • Lasten perusliikuntakerho

Kerhossa pelataan ja leikitään sovelletusti. Ryhmät soveltuvat lapsille, joilla on motoriikassa ja oppimisessa lieviä häiriöitä. Osallistujien tulee kyetä toimimaan ryhmässä (max 12 lasta/ryhmä). Kesto 45 min.

Työikäiset (ohjatut liikuntaryhmät)

Liikuntaryhmät ovat pääsääntöisesti sekaryhmiä. Sijaisen ohjatessa tunnin sisältö voi muuttua.

Työikäisten kurssien alaikäraja on 15 v.

 • Circuit

Tunti sisältää alkuverryttelyn ja kuntopiirin, jossa on sekä sykettä nostavia että lihaskuntoliikkeitä. Lisäksi loppuvenyttelyt. Kesto 55 min.

 • Full body

Tunti on monipuolinen lihaskuntotunti, jossa oman painon harjoitusten lisäksi käytetään erilaisia välineitä tehostamaan harjoittelua (mm. voimatankoja, kahvakuulia). Tunti rakentuu lämmittelystä, lihaskuntoharjoitteista ja loppuvenyttelystä. Kesto 55 min.

 • Kahvakuula, helppo

Koko vartalon lihaskuntoa ja liikkuvuutta parantava erittäin tehokas liikuntamuoto. Tunti rakentuu lämmittelystä, kahvakuulaliikkeistä ja loppuvenyttelystä. Tunti soveltuu hyvin ensikertalaisille ja kahvakuulailua aloittaville. Kesto 55 min.

 • Kahvakuula

Koko vartalon lihaskuntoa ja liikkuvuutta parantava erittäin tehokas liikuntamuoto. Tunti rakentuu lämmittelystä, kahvakuulaliikkeistä ja loppuvenyttelystä. Kesto 45/55 min.

 • Keho ja voima -jumppa

Keho ja voima -jumpassa valtaosa liikkeistä tehdään kehonpainoharjoitteluna, jolloin vastuksena käytetään oman kehon painoa. Tunnilla keskitytään toiminnalliseen voimaharjoitteluun ja dynaamiseen liikkuvuuteen, unohtamatta kestävyyttä, tasapainoa ja koordinaatiota. Tunti sisältää helpon alkulämmittelyn, harjoitus- ja venyttelyosuudet. Tunnilla voidaan käyttää eri välineitä harjoitteiden apuna. Tunti soveltuu sinulle, joka haluat vahvistaa kehoa monipuolisesti, unohtamatta liikkuvuuden merkitystä. Kesto 55 min.

 • Kehonhuolto

Tunti soveltuu kaikille iästä ja liikuntakokemuksesta riippumatta. Tunnilla vahvistetaan kehon syviä lihaksia ja kehitetään keskivartalon hallintaa, sekä avataan liikeratoja ja venytetään kireitä lihaksia. Tunnilla tehdään liikkeet rauhallisesti ja omaa kehoa kuunnellen. Kesto 55 min.

 • Kehonhuolto (yhteistyökurssi, Vierumäen koulu, Kulomäen opetuspiste)

Kehonhuolto-tunnilla lisätään koko kehon hyvinvointia rullauksien, venytysten ja rentoutumisen avulla. Tämä tunti sopii tehtäväksi joka päivä, mutta kerran viikossa riittää hyvin! Oma jumppa-alusta mukaan. Kesto 55 min.

 • Keppijumppa (yhteistyökurssi, Rekolan koulu)

Keppijumppa on helppoa ja tehokasta perusliikuntaa; ryhtijumppaa joka sopii kaikille. Tunti sisältää koko vartaloa avaavia ja vahvistavia liikkeitä, kehittää koordinaatioita ja liikkuvuutta. Oma keppu ja jumppa-alusta mukaan, Kesto 55 min.

 • Kiinteytysjumppa

Tehokas ja vauhdikas tunti, joka sisältää reippaan alkulämmittelysarjan, lihaksia kiinteyttävää voimaharjoittelua ja loppuvenyttelyt. Tunti voi sisältää hyppyjä ja tunnilla voidaan käyttää painoja tai muita liikuntavälineitä tehostamaan harjoittelua. Kesto 55 min.

 • Kiinteytys (yhteistyökurssi, Dickursbyn koulu)

Tavoitteena kiinteämpi ja liikkuvampi keho. Tunnin alussa 15minuutin lämmittely osuus, jonka jälkeen lihaskunto-osuus 30 minuuttia. Loppuun 15 minuutin venyttely. Tunti sopii kaikille, jotka tahtovat kiinteyttää kehoaan. Tunti on keskiraskas.

 • Kiinteytys (yhteistyökurssi, Vierumäen koulu, Kulomäen opetuspiste)

Helppoja askelluksia ja lihaskuntoa, jossa käydään läpi isoimmat lihasryhmät. Loppuun pieni venyttely. Oma jumppa-alusta mukaan. Kesto 60 min.

 • Koko kropan treeni

Haasta kehosi - treenaa monipuolisesti ja hauskasti!
Tällä tunnilla harjoitetaan koko kehoa oman painon sekä erilaisien lihaskuntovälineiden avulla. Eripituiset ja erilaiset treeniosiot pitävät tunnit vaihtelevina ja haastavina - välillä treenataan sykettä nostaen, välillä hitaasti ja hallitusti liikkuvuutta lisäten. Teet oman kunnon mukaan haastaen itsesi, ohjaaja antaa tarvittaessa vaihtoehtoja liikkeisiin. Harjoitus lisää kestävyyttä, voimaa, liikkuvuutta, tasapainoa ja kehonhallintaa. Ei askelsarjoja. Tuntiin sisältyy lyhyt HIIT-tyyppinen harjoitus sekä kunnon loppuvenytykset. Kesto 55 min.

 • Kuntojumppa

Kuntojumppatunti on selkeää ja monipuolista perusjumppaa. Tunti koostuu helposta alkulämmittelyosuudesta, lihaskuntoa vahvistavista liikkeistä ja loppuvenyttelystä. Tunneilla voidaan käyttää mm. kuminauhoja, kahvakuulia ja muita erilaisia painoja vastuksena. Tunti ei sisällä hyppyjä. Kesto 55 min.

 • Kuntojumppa (yhteistyökurssi, Kilterin koulu)

Perusjumppa, joka sisältää lyhyen lämmittelyn askeltaen sekä monipuolisen, koko kropan lihaskunto-osuuden. Todellinen joka jumpparin jumppa, joka on tehoiltaan keskiraskas ja koreografisesti helppo. Kesto 60 min.

 • Kuntonyrkkeily

Tule iskemään hyvää kuntoa ja mieltä. Kuntonyrkkeily on tehokasta harjoitusta keholle, varsinkin niska-hartiaseudun lihaksille. Mukaan tarvitset säkkihanskat. Kesto 55 min.

 • Kuntopotkunyrkkeily

Kuntopotkunyrkkeilytunnilla opit turvallisesti lyöntien lisäksi myös erilaiset potkut. Takuuvarma kunnonkohottaja! Mukaan tarvitset säkkihanskat. Kesto 55 min.

 • Miesten kuntosähly (yhteistyökurssi, Kaivokselan koulu)

Oma peliryhmä miehille. Tämä ryhmä toimii itsenäisesti, ilman jokaviikkoista ohjaajaa. Pelailun lisäksi tunnilla on saatavilla kuntopiiri- ja venyttelyohjeet. Kesto 120 min.

 • Miesten liikunta

Oma liikuntaryhmä miehille. Lihaskuntoharjoittelua ja lihashuoltoa. Kesto 55 min.

 • Niska-selkä-hartia -jumppa

Helppoa ryhtijumppaa, joka sopii kaikille. Tunti sisältää erityisesti niska-selkä-hartiaseuden avaavia ja vahvistavia liikkeitä. Tunneilla voidaan käyttää mm. keppejä, kuminauhoja ja erilaisia painoja tehostamaan harjoitusta. Kesto 55 min.

 • Pilates alkeet

Tunnilla tutustutaan omaan kehoon vahvistamalla keskikehoa, opettelemalla fysiologisesti oikeaoppisia liikeratoja ja syventämällä hengitystä. Pilates-harjoittelu kehittää voimaa, lihaskestävyyttä, liikkuvuutta, kehonhallintaa ja kehotietoisuutta. Tunti soveltuu kaikille iästä ja liikuntakokemuksesta riippumatta. Liikunta on hypytöntä. Kesto 55 min.

 • Pilates

Tunti on suunnattu kaikille, jotka ovat käyneet pilates alkeet -tunnilla tai joilla on aiempaa kokemusta pilates-harjoittelusta. Tunnin tavoitteena on lisätä voimaa, lihaskestävyyttä ja liikkuvuutta parantamalla kehon keskustan hallintaa. Liikunta on hypytöntä. Kesto 55 min.

 • Pilates (yhteistyökurssi, Jokiniemen koulu)

Tunnilla harjoitetaan Joseph Pilateksen kehittämää kehonhallintatekniikkaa. Harjoittelussa keskitytään erityisesti keskivartalon vahvistamiseen ja paremman lihastasapainon saavuttamiseen. Tunti on rauhallinen ja sopii pilatesta aikaisemmin harrastaneille. Kesto 55 min.

 • Pilates (yhteistyökurssi, Rajatorpan koulu)

Tunnilla tutustutaan haastavan ja mielenkiintoisen kehonhallintatekniikan saloihin. Kauden aikana kehitetään monipuolisin harjoittein voimaa ja liikkuvuutta, tavoitteena hyvä ryhti ja lihastasapaino, sekä syvien lihasten aktivointi. Tunnilla liikkeet tehdään noudattaen pilateksen keskeisiä periaatteita: 1. Hallinta 2. Keskittyminen 3. Keskivartalon syvien lihasten tuki 4. Hengitys 5. Tarkkuus 6. Liikkeen virtaus. Tunnit soveltuvat kaikille lajista kiinnostuneille, aloittelijoille sekä pidempään harrastaneille. Kesto 60 min.

 • Reisi-vatsa-pakara-kiinteytys (yhteistyökurssi, Kilterin koulu)

Tehokas ja vauhdikas tunti, joka sisältää reippaan alkulämmittelysarjan, erityisesti reisi-, pakara- ja vatsalihaksia kiinteyttävää voimaharjoittelua ja loppuvenyttelyt. Tunti voi sisältää hyppyjä ja tunnilla voidaan käyttää painoja tai muita liikuntavälineitä tehostamaan harjoittelua. Jumppaklassikko. Kesto 60 min.

 • (syvä)venyttely

Tunti koostuu lämmittelystä ja kehoa venyttävistä ja huoltavista liikkeistä. Soveltuu kaikenikäisille ja -kuntoisille. Tunnilla parannetaan lihastasapainoa venyttäen kiristyviä ja virheasentoja aiheuttavia lihaksia sekä vahvistaen kehon syviä tukilihaksia. Venytysten kesto ja venytystekniikka voivat vaihdella tuntikohtaisen tavoitteen mukaan. Kesto 55 min.

 • Terve selkä

Helppoa ja kevyttä jumppaa, jossa painopiste on erityisesti selkää ja kehon syviä lihaksia vahvistavissa liikkeissä sekä liikeratoja avaavissa harjoitteissa. Tunti koostuu alkulämmittelystä, kehoa vahvistavista liikkeistä ja venytyksistä. Tunnilla voidaan käyttää mm. keppejä, kuminauhoja ja erilaisia painoja tehostamaan harjoitusta. Kesto 55 min.

 • Vatsa-selkä-pakara

Tehokiinteytystä pakaroille ja vatsalle sekä selkää vahvistavia liikkeitä. Tunti koostuu helposta alkulämmittelystä, lihaskuntoliikkeistä sekä venyttelystä. Kesto 55 min.

 • Vinyasa jooga-flow (yhteistyökurssi Dickursbyn koulu)

Tunnilla liikutaan oman hengityksen tahtiin. Jooga asenoissa ollaan yhden hengityksen verran josta siirrytään seuraavaan liikkeeseen.
Tunnin rakenne: Hengitysharjoitus 2-5min. Alkulämmittely 10min. 40minuuttia joogaliikkeitä vinyasan mukaan (eri jooga asentoja ). Loppu rentoutus 5min. Tunnin kesko n 60 min. Kevyt tunti joka sopii kaikille joogasta kiinnostuneille.

 • Zumba

Zumba on helppo ja hauska tunti, jossa yhdistyvät suosituimmat latinalaisrytmit ja tämän hetken kuumimmat tanssihitit. Helppojen tanssiaskeleiden ja mukaansatempaavan musiikin siivittämänä jokainen pääsee nauttimaan tehokkaasta tunnista ja iloisesta tunnelmasta heti ensimmäisellä kerralla. Kesto 55 min.

 • Zumba (yhteistyökurssi, Rekolan koulu)

Tanssillinen liikuntamuoto täynnä energiaa, hyvää oloa ja erilaisia rytmejä. Tärkeimpinä tanssin ilo ja kunnon kohottaminen. Kesto 60 min.

 • Äiti-lapsi -jumppa

Tehokas jumppatunti ja yhteinen liikuntahetki äidille ja lapselle. Lasta voidaan käyttää aktiivisesti mukana tunnilla mm. painona tai äiti voi keskittyä omaan harjoitteluunsa vauvan maatessa matolla. Tunti antaa äidille tilaisuuden oman kunnon hoitamiseen. Tunnille voi ottaa mukaan kaikenikäisiä lapsia. Kesto 55 min.

Vesiliikuntaryhmät

 • Syvänvedenjumppa

Syvänvedenharjoittelu tapahtuu uima-altaassa ilman pohjakosketusta. Harjoittelussa käytetään vesijuoksuvyötä. Vesijuoksuvyön saa hallilta lainaksi tarvittaessa. Uimataito on välttämätön. Kesto 30 min.

 • Tehotreeni (syvä)

Tehotreeni vesijumppa tapahtuu uima-altaassa ilman pohjakosketusta. Ryhmä on suunnattu haasteellisempaa, kovempaa tempoa ja sykettä kaipaaville. Tunti saattaa sisältää myös vesijuoksuharjoitteita. Harjoittelussa käytetään vesijuoksuvyötä. Vesijuoksuvyön saa hallilta lainaksi tarvittaessa. Uimataito on välttämätön. Kesto 30 min.

 • Vesijumppa

Vesijumppa on tehokasta liikuntaa veden vastusta hyväksi käyttäen. Tunti koostuu alkulämmittelystä, lihaskunto-osuudesta ja lyhyestä venyttelystä. Kesto 30 min.

 • Vesijumppa, erityisryhmät

Kuten ed. mutta soveltuu henkilöille, joilla on toimintakyvyn rajoituksia. Kesto 30 min.

 • Vesijumppa lämminvesialtaassa, seniorit/erityisryhmät

Kuten ed. mutta voimistelu tapahtuu terapia-altaassa. Soveltuu henkilöille, joilla on toimintakyvyn rajoituksia. Kesto 30 min.

 • Vesijumppa, viittomakieliset

Vesijumppaa viittomakielisen liikunnanohjaajan ohjaamana. Kesto 30 min.

Ajankohtaista