Seniorit, työikäiset ja erityisryhmät

Ohjatun liikunnan kevätkauden aloitus viivästyy

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on päättänyt jatkaa voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia 31.1.2021 saakka. Kaupunki tarjoaa rajoitusten aikana kaikkina arkipäivinä maksutonta ohjattua liikuntaa internetin kautta ma 11.1.2021 alkaen.

Lue lisää rajoitustoimenpiteistä.

Tutustu tarjontaan Virtuaalijumpat -sivulta.

Liikuntapalveluiden ohjatun ryhmäliikunnan tarjonnasta löytyy runsaasti vaihtoehtoja työikäisille, seniori-ikäisille sekä erityisryhmille kahvakuulasta ja laviksesta vesiliikuntaan.

Kevätkausi ma 11.1.–la 24.4.2021 ( ei vko 8), toiminta käynnistyy aikaisintaan 1.2.2021.

Korona

Poikkeavista olosuhteista johtuen voimme jokainen omalta osaltamme vaikuttaa siihen, että ohjattuun ryhmäliikuntaan osallistuvilla on turvallinen olo.

Vantaan kaupunki suosittelee yli 12-vuotiaille vahvasti kasvomaskin käyttöä kaikissa sisäliikuntatiloissa. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät voi terveydentilansa vuoksi kasvomaskia käyttää. Henkilön oma ilmoitus terveydentilasta katsotaan riittäväksi. Kasvomaskia tulee käyttää muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. Linjaus koskee kaikkea sisäliikuntaa, esimerkiksi koulujen liikuntatilojen seura- ja harrastuskäyttöä. Myös jäähallit ovat sisäliikuntatiloja.

Ajantasaista tietoa koronaviruksesta ja epidemian aiheuttamista muutoksista kaupungin palveluissa löydät osoitteesta vantaa.fi/korona.

Ryhmäliikunnan suosituksia ja rajoitteita

 • Suosittelemme että arvioit ryhmään osallistumisen oman tilanteesi perusteella.
 • Noudata THL.n antamia toimintaohjeita käsihygienian ja turvavälien suhteen.
 • ÄLÄ tule jumppaan, jos sinulla on vähäisiäkään flunssan oireita
 • Läsnäolo todennetaan nimenhuudolla
 • Ryhmien osallistujamääriä rajoitetaan
 • Kassoilta tai mobiilisovelluksesta ostettavia kertamaksulipukkeita ei voi ostaa (pl. Mtuksiyyrmäen uimahallin vesijumppa, joka on vain kertamaksullinen)
 • Suosittelemme lisäksi osallistujia saapumaan ohjatun liikunnan tunneille sellaisessa vaatetuksessa, että pukeutumistilojen käyttö olisi mahdollisimman vähäistä ja lyhytaikaista.
 • Tiukentuneiden osallistujamäärärajoitusten vuoksi voi seurata yksittäisiä tilanteita, joissa kaikkia paikalle saapuvia ei voida ottaa tunnille mukaan.
  - ko.tilanteita ei ole kuitenkaan odotettavissa.
 • Osallistuminen sallittua ainoastaan omaan ryhmään.

Vantaa liikuntaa syksy 2020–kevät 2021 sähköinen esite

Esitteen voi noutaa mm. kirjastoista, uimahalleilta ja Vantaa-infoista.

Tervetuloa liikkumaan !