Vantaa tutuksi -seikkailureitit

Aktiivisuutta ja hyvää mieltä kaikenikäisille

Vantaa tutuksi -seikkailureiteillä pääsee liikkumaan eri puolilla Vantaata luonnossa, tutustumaan uusiin paikkoihin ja samalla tekemään reitin varrella olevia liikunta-, päättely-, tietovisa- ja havainnointitehtäviä. Seikkailureittejä on kuusi, ja ne löytyvät: Kartanonkoskelta, Kivistöstä, Korsosta, Rekolasta, Myyrmäestä ja Tikkurilasta. Reitit ovat muutaman kilometrin mittaisia, ja suunnattu kaikenikäisille lapsista ikäihmisiin. Reiteillä voi kulkea yksin tai ryhmän kanssa ja samalla nauttia kauniista Vantaan maisemista. (Ryhmät huom, koronaohjeistukset!) Seikkailureitit ovat käytettävissä vuoden 2021 loppuun.

Seikkailureitin tehtäviä pääsee tekemään lataamalla Seppo-sovelluksen ja kirjautumalla sisään pelin PIN-koodilla, jotka löytyvät tältä sivulta reittien kuvauksista. Seikkailureittejä ovat olleet toteuttamassa Vantaan liikunnan palvelualueen työntekijöistä koostuva työryhmä.

Lähde mukaan seikkailemaan, juuri silloin kuin sinulle sopii!

Lisätietoja:

Jenni Kaisto, liikuntapalvelukoordinaattori, Vantaan Liikkuva koulu
Sanna Palomäki, liikuntapalvelukoordinaattori, Vantaan Liikkuva koulu

Mari Alapappila, projektikoordinaattori, Vantaan Liikkuva opiskelu

Hanna Valkeinen, projektikoordinaattori, Aktiivinen elämänkaari-hanke

Ohjeet pelaajalle:

  • Kirjaudu selaimen kautta osoitteessa https://seppo.io/fi/tai vaihtoehtoisesti voit ladata maksutta Seppo-sovelluksen Google Play Storesta tai Apple AppStoresta.
  • Peliin kirjautumiseen tarvitaan vähintään yksi älylaite. Varmista, että akussa on riittävästi virtaa ja laita sijaintipalvelut päälle. Lisää tietoja laitteiden sijaintipalveluiden käyttöönotosta löytyy täältä käyttäjäohje Seppo-peleihin.
  • Kirjaudu sisään pelaajana syöttämällä ensin pelin PIN-koodi (kts. alta) ja lisää vielä tämän jälkeen itse keksimäsi nimimerkki tai joukkueesi nimi.
  • Sovellus luo sinulle pelaajatunnuksen, jonka voit ottaa talteen esimerksi ottamalla näytöstä kuvakaappauksen, jos peli esimerkiksi katkeaa kesken kaiken tai joudut välillä pois pelistä.Kirjaudu tässä tapauksessa uudelleen syöttämällä Anna koodi-kohdassa pelikoodin sijaan oma pelaajatunnuksesi, niin pääset jatkamaan siitä mihin jäit.
  • Seppo-peli ohjaa pelaajat GPS-signaalin avulla tehtäväpisteille. Saavuttaessanne pisteen lähelle ja napauttamalla tehtäväkuvaketta tehtävä aukeaa. Suoritettuanne tehtävän voitte edetä kohti seuraavaa rastia.

Seikkailureitti 1. Kartanonkoski: Kätketyt koodit

Kuvaus: Kartanonkosken seikkailureitillä pääset etsimään aarteita QR-koodien muodossa. Sepossa näkyvät rastit vievät sinut alueelle, jonka läheisyyteen (n. 20m säteellä) QR-koodi on piilotettu. Kannattaa etsiä huolella, sillä QR-koodit on piilotettu sellaisiin paikkoihin, joihin ei välttämättä ensivilkaisulla näe. Kullakin rastilla Sepon kautta aukeaa kysymys, johon vastaamiseen saat avun etsimällä QR-koodin ja avaamalla sen sisällön. Koko reitti ei ole nähtävissä kerralla vaan uusi rasti aukeaa sitä mukaa, kun edellinen rasti on suoritettu. Tällä reitillä tarvitaan hyviä hoksottimia ja reipasta mieltä!
Sijainti: Kartanonkoski
Reitin pituus: n. 2km
Tehtävien määrä: 10
Huom! Lähtöpiste on Kartanonkosken urheilupuiston kupeessa. Vieressä on parkkipaikkoja ja alueelle pääsee myös esimerkiksi kävellen, pyörällä tai busseilla. Jos QR-koodien lukeminen ei ole ennestään tuttua niin kannattaa tutustua sivun alalaidassa annettuun ohjeeseen ja testata, että koodien lukeminen onnistuu varmasti omalla puhelimella.
PIN-koodi peliin: VANTAASEIKKAILU1
Kuva kartasta:

Seikkailureitti 2. Korso: Kierros Ankkapuistossa

Kuvaus: Seikkailureitti kauniin Ankkapuiston ympäri sisältää monipuolisesti erilaisia tehtäviä liikunnasta päättelyyn ja rentoutukseen. Reitti soveltuu kuljettavaksi yksin tai ryhmässä, ja mikäli sinulla on kuulokkeet käytettävissä, hyödynnä niitä rastilla 6. Rastien tehtävät aukeavat, kun olet riittävän lähellä rastipistettä. Jokaisen tehtävän tehtyäsi saat kirjaimen, joista muodostuu lopuksi sana. Ankkapuistossa on mahdollisuus myös tutustua jääkauden aikaiseen hiidenkirnuun. Löydätkö sen?

Sijainti: Ankkapuisto, Korso
Reitin pituus: n. 2km
Tehtävien määrä: 7
Huom! Reitin aloituspiste sijaitsee Korson asukaspuiston puolella lammesta katsottuna.
PIN-koodi peliin: VANTAASEIKKAILU2
Kuva kartasta:

Seikkailureitti 3. Rekola: Tartu hetkeen

Kuvaus: Rekolan seikkailureitti kiertelee Matarinkosken uimarannan ja Keravanjoen kautta Rekolan urheilupuistoon. Reitillä pääsee muun muassa tasapainoilemaan, tietovisailemaan ja lähettämään muille reittiläisille terveisiä. Reitti soveltuu kaikenikäisille, ja kuljettavaksi yksin tai ryhmässä. Rastien sisällöt aukeavat, kun olet riittävän lähellä rastipistettä.
Sijainti: Rekolan urheilupuiston ja Keravanjoen ympäristö
Reitin pituus: n. 2km
Tehtävien määrä: 8
Huom! Reitin aloituspiste sijaitsee Matarinkosken uimarannalla.
PIN-koodi peliin: VANTAASEIKKAILU3
Kuva kartasta:

Seikkailureitti 4. Myyrmäki: Sporttaillen halki Myrtsin

Kuvaus: Myyrmäen seikkailureitti kiemurtelee Myyrmäen urheilupuiston tuntumassa kumpuilevaa kuntorataa kiertäen. Reitillä pääset sporttailemaan monipuolisesti, havainnoimaan luontoa ja venyttämään selkälihaksia. Ehkä saat myös uutta tietoa tietovisatehtävistä. Rastien sisällöt aukeavat, kun olet riittävän lähellä rastipistettä. Reitti soveltuu kaikenikäisille, ja kuljettavaksi yksin tai ryhmässä.
Sijainti: Myyrmäen urheilupuiston ympäristö
Reitin pituus: n. 3 km
Tehtävien määrä: 10
Huom! Reitin aloituspiste sijaitsee jäähallin ja yleisurheilukentän välissä.
PIN-koodi peliin: VANTAASEIKKAILU4
Kuva kartasta:

Seikkailureitti 5. Tikkurila: Tikkurilan helmet

Kuvaus: Tikkurilan seikkailureitin varrella pääset tutustumaan alueen keskeisimpiin nähtävyyksiin. Osa kohteista on kenties vanhoja tuttuja, mutta saatat myös katsoa uusin silmin kohdetta, jonka olet ennen vain ohittanut. Samalla pääset testaamaan tietämystäsi, ja jos hyvin käy niin opit jotain uutta. Reitti sisältää liikunta-, päättely- ja tietovisatehtäviä. Rastit voit kiertää haluamassasi järjestyksessä valiten itsellesi mieluisan reitin. Rastien sisällöt aukeavat, kun olet riittävän lähellä rastipistettä. Mukaan et tarvitse kuin kävelykengät ja iloista mieltä!
Sijainti: Tikkurila
Reitin pituus: n.2 km
Tehtävien määrä: 8
Huom! Liikkeelle voit lähteä mistä vain pisteestä Tikkurilan alueella.
PIN-koodi peliin: VANTAASEIKKAILU5
Kuva kartasta:

Seikkailureitti 6. Kivistö: Taideaarteiden metsästys

Kuvaus: Kivistössä taiteen sanotaan olevan läsnä kaikkialla. Seikkailureitin varrella pääset selvittämään pitääkö tämä väite paikkansa ja mitä muita aarteita korukivien inspiroimalta alueelta löytyy. Taidebongauksen lisäksi reitillä on liikunta-, päättely- ja tietovisatehtäviä. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin ja reitti soveltuukin kuljettavaksi kaikenikäisille yksin tai ryhmässä. Huomioithan, että Kivistön seikkailureitti on tarjolla olevista reiteistä pisin. Rastien sisällöt aukeavat, kun olet riittävän lähellä rastipistettä.
Sijainti: Kivistön keskustan alue
Reitin pituus: n. 3,5 km
Tehtävien määrä: 23
Huom! Reitin aloituspiste sijaitsee Topaasiaukiolla. Liikkeelle voit kuitekin lähte myös mistä vain muusta pisteestä Kivistön alueella. Rastit on numeroitu.
PIN-koodi peliin: VANTAASEIKKAILU6
Kuva kartasta:

Ajankohtaista