Varhaiskasvatuksen uuden VaSa-palvelun käyttö alkaa esiopetukseen ilmoittautumisella

Eskarilaiset robotteja tutkimassa. Kuva: Heidi Hölttä

Vantaan varhaiskasvatuksen asiointi digitalisoituu vaiheittain. Ensimmäisenä uutta VaSa-palvelua pääsevät käyttämään lastaan esiopetukseen ilmoittavat huoltajat. Esiopetukseen voi ilmoittautua palvelussa 7. tammikuuta alkaen. Keväällä 2020 VaSa-palvelussa voi hakea myös varhaiskasvatukseen ja kerhoon.

VaSa-palvelussa asiakas saa tietoa hakemuksen käsittelyn etenemisestä. Lisäksi hakemukseen on mahdollista tehdä muutoksia, jos esimerkiksi perheen varhaiskasvatuksen tarve muuttuu. Ilmoitus päätöksestä tulee asiakkaan sähköpostiin ja päätöksen voi käydä lukemassa VaSassa.

Myöhemmin VaSassa huoltajan on mahdollista nähdä lastansa koskevat tiedot kootusti yhdestä paikasta. Lisäksi perheelle tulee mahdollisuus tehdä tuloselvitys sähköisesti, jolloin tositteet voidaan tallentaa suoraan VaSaan. Jatkossa myös tiedonkulku asiakkaiden ja varhaiskasvatuspaikan välillä helpottuu. VaSaan muodostuu lapsen tarina, joka voi sisältää kuvia, videoita, piirustuksia tai kertomuksia lapsen ja varhaiskasvatuksen sekä esiopetuksen arjesta.

– Kyse on laajasta varhaiskasvatuksen sähköisen palvelun käyttöönotosta. Sen myötä asiointia ja lapsen tietojen hallintaa digitalisoidaan. Tavoitteena on, että VaSa-palvelu mahdollistaa huoltajille aktiivisen roolin lapsen varhaiskasvatuksessa sekä ajasta ja paikasta riippumattoman asioinnin, varhaiskasvatuksen johtaja Sole Askola-Vehviläinen sanoo. 

VaSa-palvelua voi käyttää suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Kaupungin asiakaspalvelupisteet, Vantaa-infot, neuvovat edelleen esiopetukseen ilmoittautumisessa ja varhaiskasvatuspaikan hakemisessa.

Asiakas löytää esiopetukseen ilmoittautumisen ja varhaiskasvatushakemuksen vantaa.fi-sivujen kautta. Vantaa.fi-sivuilta siirrytään VaSaan, ja sinne tunnistaudutaan Suomi.fi-palvelun avulla.

Julkaistu: 16.12.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter