Vantaan etsivä nuorisotyö sai lisää tukea kotiin vietävään työhön

Vantaan etsivä nuorisotyö sai tänä vuonna valtionavustusta lähes 30 000 euroa viimevuotista enemmän.

Lisämääräraha käytetään pääsääntöisesti kahden uuden kotiin vietävää työtä tekevän työntekijän palkkaamiseen.

Etsivässä nuorisotyössä työskentelee tällä hetkellä yhdeksän etsivää nuorisotyöntekijää ja osa-aikainen ruotsinkielinen etsivä nuorisotyöntekijä. Kolme heistä työskentelee pienryhmätoiminnassa, viisi tekee yksilötyötä ja yksi on sairaanhoitaja.

”Tämän kohderyhmän kotiin vietävän työn menetelmät vaativat työparityöskentelyä, intensiivisempää tapaamistahtia luottamussuhteen synnyttämiseen ja pitkäkestoista rinnalla kulkemista, kunnes nuori kykenee toimimaan itsenäisesti. Lisäksi Vantaan monikulttuurisuus ja vieraskielisten nuorten haasteellisempi tavoittaminen edellyttää lisäresursseja. Kotona olevien vieraskielisten nuorten tavoittamiseksi kehitetään yhteistyötä erityisesti alueellisten maahanmuuttajajärjestöjen kanssa, nuorten aikuisten palvelujen päällikkö Katja Günther kertoo.

Etsivät nuorisotyöntekijät tekevät tällä hetkellä etätyötä. Heidät tavoittaa facebookin, instagramin, whatsapin tai discordin kautta sekä numerosta 050 312 4372 ja sähköpostilla etsivanuorisotyo@vantaa.fi.

”Poikkeustilanteesta huolimatta toivomme, että vanhemmat, läheiset ja nuoret itse ovat rohkeasti yhteydessä meihin matalalla kynnyksellä mistä tahansa asiasta. Ennen ongelmien kasautumista on aina helpompi auttaa, mutta kyllä me niitä vuortenkin kokoisia ongelmia ratkomme”, Günther kannustaa.

Vantaan etsivä nuorisotyö Kipinä tarjoaa tukea ja ohjausta koulutuksen tai työn ulkopuolella oleville 16–28-vuotiaille vantaalaisille nuorille, jotka ovat jääneet ilman opiskelupaikkaa, keskeyttäneet opintonsa tai tarvitsevat tukea elämäntilanteensa selkeyttämiseen, apua vaihtoehtojen kartoittamiseen ja ohjausta tulevaisuuden suunnitteluun. Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle mahdollisuuden saada luottamuksellisesti tukea ja apua oman elämäntilanteen haasteisiin ja ratkaisujen etsintään, jos nuori itse sitä haluaa. Toiminta on aina nuorelle vapaaehtoista.

Julkaistu: 20.4.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter