Nyt parannetaan peruspalveluita – Vantaan ja Keravan hyvinvointialue ministereiden aluekierroksella

Hyvinvointialueiden aluekierroksella oli keskiviikkona 20.10.2021 vuorossa Vantaan ja Keravan hyvinvointialue, kun perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru yhdessä eri ministeriöiden virkahenkilöiden kanssa tutustui alueeseen, ja kertoi sosiaali- sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisen uudistuksen tämänhetkisestä tilanteesta.

Tilaisuudessa kuultiin mm. sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisen uudistuksen tavoitteista. Uudistuksessa parannetaan palvelujen asiakaslähtöisyyttä. Tavoitteena on ”oikeat palvelut oikeaan aikaan”, ei varmisteta vain hoitoon ja palveluun pääsyä, vaan sitä että asiakas saa ratkaisun ongelmaansa ja potilas tulee hoidetuksi. Ministeri Kiuru totesikin nyt parannettavan peruspalveluita. Uudistuksen tavoitteina on mm. kiireettömään hoitoon pääsy seitsemän päivän kuluessa hoidon tarpeen arvioinnista sekä suun terveydenhuoltoon hoitoon pääsy kuuden kuukauden asemesta kolmessa kuukaudessa.

Vantaalla ja Keravalla tavoitteisiin pyritään tiiviillä yhteistyöllä palvelulinjoiden työntekijöiden ja johdon kanssa. Yhdessä jo perustetun Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen, sote-kehittämishankkeiden sekä kaupunkien nykyisten palveluiden kanssa palveluita kehitetään vastaamaan entistä paremmin tavoitteisiin, joiden Vantaan kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö totesi asettavan kunnianhimomme kohdalleen.

Puheenvuorossaan Aronkytö painotti erityisesti hyvinvointialueeseen siirtymän turvallisuutta, niin Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen noin 275 000 asukkaalle kuin sen noin 4 100 työntekijällekin. Lisäksi Aronkytö nosti esiin asukasosallisuuden tärkeänä kokonaisuutena muutoksessa huomioitavaksi.

Hyvinvointialueen toiminnan käynnistymisen aikataulu, 1.1.2023 alkaen, on tiukka, minkä lisäksi valmistelun nykyisen valmistelurahoituksen mallia ei koeta Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella parhaaksi mahdolliseksi, niin niukan määränsä kuin valtionapumenetelmänsäkin vuoksi. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen toiminnan valmistelu etenee kuitenkin aikataulussa ja Aronkydön sanoin ”pystymme tekemään tämän yhdessä”.

Voit katsoa tallenteen Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluekierroksesta sosiaali- ja terveysministeriön youtube-kanavalta.

Julkaistu: 22.10.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter