Terveysasemien puhelinpalveluun uudistuksia

Terveysasemien puhelinpalvelun p. 09 839 50 000 soittojenohjausta sekä takaisinsoittoa uudistetaan. Tavoitteena on parantaa yhteyden ja avun saamista puhelimitse.

Uudistuksessa puhelinpalveluun soitettaessa, asiakkaat valitsevat alkuun kahdesta vaihtoehdosta tarpeensa kiireellisyydestä riippuen seuraavasti:

  • 1. jos asia koskee ajanvarausta, määräaikaiskontrollia, tutkimustuloksia, lääkärinlausuntoja, reseptin uusintaa tai vaivasi ei ole äkillinen
  • 2. jos asia koskee äkillistä vaivaa tai oireet ovat pahentuneet

Tällä uudistuksella asiakkaat saadaan ohjattua paremmin eteenpäin ja äkillisempiin tapauksiin saadaan nopeammin apua. Hätätapauksissa soitto 112.

Takaisinsoittopyyntöjä pystyy myös uudistusten myötä jättämään aiempaa paremmin. Nyt voit jättää takaisinsoiton kaikkina arkipäivinä maanantaista perjantaihin klo 8-14. Takaisinsoittopyynnön voi jättää vain valittaessa kohdan yksi. Äkillisissä vaivoissa jää linjalle odottamaan. Takaisinsoittopyyntöihin vastataan mahdollisimman pian, mutta kiireettömissä pyynnöissä vastaaminen saattaa siirtyä seuraavalle arkipäivälle. Tarkemmat ohjeet terveysasemien puhelinpalveluun soittamisesta löydät täältä.

Julkaistu: 15.7.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter