HUS varautuu Peijaksen päivystyksen ruuhkautumiseen kesällä -käyttöön palvelusteli

HUSin yhteispäivystykset Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla varautuvat kesällä kysynnän vaihteluun ottamalla käyttöön palvelusetelin 20.6.2019 alkaen.

Vantaalla tämä tarkoittaa sitä, että HUS Peijaksen sairaalan päivystyspoliklinikalle hakeutuvilla yleislääkäritason potilailla on mahdollisuus saada tietyissä tapauksissa palveluseteli, jolla he saavat hoitoa sopimuskumppaneina toimivilla yksityisillä lääkäriasemilla.

Palveluseteliä voidaan tarjota 18 vuotta täyttäneille potilaille, joilla on tiettyjä oireita tai tapaturmia, kuten hengitystieoireita tai kun epäillään nilkan nyrjähdystä. Arvio palvelusetelin tarpeesta tehdään päivystyspoliklinikalla tapauskohtaisesti ja potilas voi itse päättää ottaako hän vastaan palvelusetelin vai jääkö hän sairaalan päivystyspoliklinikalle.

Ennen päivystyspoliklinikalle hakeutumista tulee soittaa maksuttomaan Päivystysapu-puhelinpalvelun numeroon 116 117, johon vastataan ympäri vuorokauden. Päivystysavussa tehdään hoidon tarpeen arvio ja soittaja ohjataan oikeaan hoitopaikkaan tai annetaan itsehoito-ohjeita. Päivystyspoliklinikalle voi hakeutua suoraan, jos yhteyttä Päivystysapuun ei saa kohtuullisessa ajassa.

Henkeä uhkaavissa tilanteissa tulee soittaa yleiseen hätänumeroon 112.

Lue lisää HUS:n tiedotteesta.

Julkaistu: 19.6.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter