Terkkarille kesälomallakin

Vantaan koululaiset ja opiskelijat pääsevät terveydenhoitajan vastaanotolle myös kesällä. Kesäterkkarit avaavat vastaanottonsa kesäkuussa Tikkurilassa, Nuorisotila Liidossa.

Vantaalla jatketaan hyvien kokemusten innoittamana Kesäterkkarin vastaanottoa myös tänä kesänä. Tällä kertaa terkkarin vastaanotto sijaitsee Tikkurilassa, Nuorisotalo Liidossa osoitteessa Lummetie 2B. Vastaanotto on auki maanantaista perjantaihin kello 8 – 15, ja se avautuu 3. kesäkuuta ja sulkeutuu 2. elokuuta.

Kesällä terveydenhoitajan puheille voi hakeutua samoissa asioissa kuin kouluvuodenkin aikana. Aikaisempina kesinä oppilaat ja opiskelijat hakivat apua esimerkiksi mielialaan, rokotuksiin, seurusteluun ja seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa. Vastaanotolla voi jutella myös muun muassa kaverisuhteista, kotioloista, syömisestä, nukkumisesta ja netin käytöstä. Lisäksi Kesäterkkarille voi varata ajan tulevan 3. ja 7.-luokan terveystarkastukseen.

Hammashoitajan tavoittaa Kesäterkkarin vastaanottotiloista maanantaisin. Hän neuvoo ja antaa vinkkejä suun terveyteen liittyvissä asioissa.

─ Kesäterkkarilla onnistuu myös kutsuntojen ennakkoterveystarkastusten terveydenhoitajan ja lääkärin osuudet, mutta näihin toivomme ajanvarausta ennakkoon. Ajanvarauksen yhteydessä kutsuntaikäinen saa ohjausta, mitä tietoja vastaanotolle tullessa pitäisi olla mukana, kertoo opiskeluterveydenhuollon osastonhoitaja Jaana Karvonen-Lemmetty.

─ Hoitoalan opiskelijat voivat tulla Kesäterkkarille hoitamaan tartuntatautilain mukaiset selvitykset ja rokotukset jo kesällä, hyvissä ajoin ennen opintojen alkua, Karvonen-Lemmetty vinkkaa.

Kesäterkkareita on helppo tulla tapaamaan. Vastaanotolle voi tulla joko ilman ajanvarausta tai varaamalla ajan etukäteen. Kesäterkkarit palvelevat kaikkia oppilaita ja opiskelijoita alakoululaisista ammattikorkeakouluopiskelijoihin. Myös vanhemmat ovat tervetulleita terveydenhoitajan juttusille, jos jokin lapseen tai nuoreen liittyvä asia mietityttää.

Kesäterkkari 3.6.-2.8.2019

Soita, tekstaa, whatsappaa tai tule käymään ajanvarauksella tai ilman:

Julkaistu: 24.5.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter