Haku vammaisten henkilöiden ja ikäihmisten perhehoitajien ennakkovalmennukseen

Olisiko sinulla paikka sydämessäsi ja kodissasi vammaiselle henkilölle ja/tai ikäihmiselle?

Mitä perhehoito on?

Perhehoito on hoidon tai muun osa- tai ympärivuorokautisen huolenpidon järjestämistä perhehoitajan yksityiskodissa tai hoidettavan asiakkaan kotona. Perhehoitoa voidaan myöntää joko pitkä- tai lyhytaikaisena palveluna. Perhehoito on kodinomainen vaihtoehto myös omaishoitajan vapaapäivien toteuttamistapana.

Perhehoidon tavoitteena on turvata asiakkaalle yksilöllinen, asiakkaan tarpeiden mukainen hoito ja huolenpito. Perhehoito tarjoaa asiakkaalle mahdollisuuden kodinomaiseen hoitoon ja läheisiin ihmissuhteisiin sekä edistää hänen perusturvallisuuttaan ja sosiaalisia suhteitaan.

Perhehoitajan tehtävät

Perhehoitaja pitää huolta asiakkaan hyvinvoinnista. Perhehoitaja auttaa ja tukee asiakasta yksilöllisesti, asiakkaan voimavarat huomioiden. Perhehoidosta tehdään toimeksiantosopimus kunnan ja perhehoitajan välille. Kyseessä ei ole työsuhde. Tehtävästä maksetaan palkkiota ja kulukorvausta. Perhehoitaja saa tukea tehtävässään kunnalta.

Perhehoidon ennakkovalmennus

Perhehoitajaksi ryhtyminen on iso päätös. Ennakkovalmennus tarjoaa tietoa ja mahdollisuuden perehtyä perhehoitajan tehtävään. Se on myös lain vaatima edellytys ennen perhehoitajaksi ryhtymistä. Vantaan kaupunki järjestää seuraavan ennakkovalmennuksen syksyllä 2019. Valmennukseen sisältyy yhteensä 5-6 tapaamiskertaa. Valmennukset järjestetään arki-iltaisin.

Kiinnostuitko?

Tutustu perhehoitoon ja täytä hakemus perhehoidon sivulla.

Valitut hakijat haastatellaan ennen ennakkovalmennuksen alkamista. Hakuaika päättyy 28.6.2019.

Lisätietoja:
Sanna Kytölä
Vammaisasiain koordinaattori
p. 050 304 2907
sanna.kytola@vantaa.fi

Julkaistu: 22.5.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter