Terveysasemapalvelut ovat ruuhkautuneet – Miten saan hoidettua asioitani

Terveysasemien puhelinpalvelu ja hoidontarpeen arviointi ovat valitettavasti ruuhkautuneet. Pahoittelemme tilannetta! Alla vinkkejä, miten hoitaa asioita ruuhkan aikana.

Ruuhkiin varautumiseksi on terveysasemien päiväpoliklinikoilla lisätty kiireellisen asioinnin aikoja ja vähennetty ei-kiireettömän asioinnin aikoja. Kiireettömien vaivojen hoitoon myönnämme tarvittaessa palvelusetelin asioimiseksi yksityisellä lääkäriasemalla. Lue lisää palvelusetelistä.

Miten uusin reseptin

Voit lähettää e-reseptin uusimispyynnön kätevästi sähköisesti Maisa- ja Omakanta-palvelujen kautta. Palvelussa tehty pyyntö ohjautuu suoraan terveysasemalle, josta resepti on kirjoitettu. Lue lisää, mitä ovat Maisa ja Omakanta.

 • Mene osoitteeseen www.maisa.fi tai omakanta.fi
 • Kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisen henkilökortin avulla.

Jos et pysty asioimaan sähköisesti, voi reseptin tulla uusimaan omalle terveysasemalle, mutta tällä hetkellä kannattaa varautua ruuhkaan.

Mistä näen terveysasemien ruuhkatilanteen

Tiesitkö, että jos sairastut äkillisesti, voit valita minne Vantaan terveysasemien päiväpoliklinikoista menet? Verkosta näkee jonotustilanteen kokonaisajan, eli ajan, kuinka kauan terveysasemalla menee siitä, kun asiakas on tullut sisään, päässyt hoidon tarpeen arviointiin ja päässyt lääkärille.

 • Katso terveysasemien jonotustilanne: vantaa.fi/terveysasemat
 • Hakeudu päiväpoliklinikalle mahdollisimman aikaisin päivästä, mielellään aamulla.

Huom! Jos sinulla on omalääkäri, hakeudu aina omalle terveysasemallesi. Jos et ole vantaalainen, mutta olet valinnut omaksi terveysasemaksesi jonkun Vantaan terveysaseman, käytä vain tätä alkuperäistä, kirjallisesti valitsemaasi terveysasemaa.

Kiireettömissä asioissa hakeudu omalle terveysasemallesi.

Miten pääsen lääkäriin ruuhkatilanteessa, jos asiani on kiireetön

Jos terveysasemalla ei ole tarjota kiireetöntä vastaanottoaikaa, voit saada palvelusetelin yksityiselle lääkäriasemalle.

 • Seteli voidaan myöntää sinulle terveysasemien puhelinpalvelussa tai hoitajan vastaanotolla terveysasemalla.
 • Soita terveysasemien puhelinpalveluun 09 839 50 000 ma-pe kello 8-16.

Katso ohjeet, miten asioida palvelusetelillä.

Pahoittelemme puhelinpalvelumme ruuhkautumista. Jos vain mahdollista, puhelimessa kannattaa odottaa vuoroaan palveluseteliä varten tehtävää hoidontarpeen arviointia varten. Jos et voi odottaa puhelimessa, voit tulla asioimaan terveysasemalle vuoronumerolla.

Kannattaako puhelinpalvelussa jättää takaisinsoittopyyntö

Kyllä, näin vältyt jonottamiselta ja sinulle soitetaan takaisin vuorollasi.

 • Jätä takaisinsoittopyyntö terveysasemien puhelinpalvelussa 09 839 50 000 ma-ti kello 8-12 välillä.

Huom! Puhelinpalvelun ruuhkan purkamiseksi terveysasemien takaisinsoittopalvelu ei ole käytössä ajalla 28.6.2019

Miten varattu aika kannattaa perua

Koska puhelinpalvelu on ruuhkautunut, suosittelemme, että peruisit aikasi sähköisessä asiointiportaalissa Maisassa tai tekstiviestitse. Näin vältyt puhelimessa jonottamiselta.

 • Peru aika Maisa-asiakasportaalissa www.maisa.fi.
 • Ajan peruutus tekstiviestillä: Lähetä tekstiviesti numeroon: 040 574 4555.
  • Kirjoita viestiin nimi, syntymäaika, peruttavan ajan päivämäärä ja aika.

Muista tehdä peruutus viimeistään käyntipäivänä klo 8 mennessä. Suosittelemme ajan peruuttamista mahdollisimman pian, kun tiedät esteestä, jotta voimme tarjota aikaasi jollekin muulle asiakkaalle.

Mihin ottaa yhteyttä kun terveysasemani on kiinni

Päivystysavun numerosta 116 117 voit myös kysyä neuvoja äkillisiin terveysongelmiin oman terveysasemasi ollessa suljettuna. Sinut ohjataan oikeaan hoitopaikkaan tai saat ohjeita itsehoitoon. Päivystysapu palvelee ympäri vuorokauden. Lue lisää Päivystysavun toiminnasta.

Hätätilanteissa soita 112

Henkeä uhkaavissa tilanteissa (esim. kova rintakipu, hengitysvaikeus, tajuttomuus, halvausoireet, äkillinen kouristelu) soita hätänumeroon 112.

Verkosta apua oman terveyden hoitamiseen 24/7

Itsehoitosivuilta löytyy hyviä vinkkejä oman terveyden hoitamiseen. Sivuilta pääset myös tekemään maksuttoman sähköisen terveystarkastuksen, joka kertoo sinulle eliniän ennusteesi. Terveystarkastuksen jälkeen voit ottaa käyttöön nettivalmentajan, joka auttaa vaikkapa painon pudotuksessa tai tupakoinnin lopettamisessa.

Ota yhteys Myyrmäen terveysasemaan jonottamatta - klikkaa oireesi nettipalveluun

Myyrmäen terveysaseman asiakas: voit täyttää sähköisen hoidon tarpeen arvioinnin. Otamme sinuun yhteyttä kahden arkipäivän sisällä. Lue lisää ja siirry palveluun.

Apua lasten sairauksien hoitoon

Lastentalo.fi on erikoissairaanhoidon palvelu, jossa on tietoa lasten sairauksista, hoidosta ja hoitoon valmistautumisesta. Lasten oirenavigaattoria voi käyttää apuna lapsen sairastuessa äkillisesti. Lisäksi voit kysyä neuvoa chatissa sairaanhoitajalta. Palvelut ovat maksuttomia.

Tukea psyykkiseen hyvinvontiin

Kaikille avoinna olevasta Mielenterveystalosta löydät tietoa, omahoito-ohjelmia, oppaita, oirenavigaattoreita sekä palveluhakuja. Mielenterveystalossa on tarjolla myös nettiterapiaa jonne pääsee lääkärin lähetteellä ympäri Suomen.​ ​

Epäiletkö seksitautia

Voit tilata ilmaisen klamydia- ja tippuritestin kotiin netistä. Katso ohjeet.

Julkaistu: 15.5.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter