Vantaalla 3. rokoteannoksia aletaan antaa uusille kohderyhmille

Vantaan kaupunki tarjoaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksen mukaisesti kolmansia rokoteannoksia alla mainituille kohderyhmille, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta:

  • kaikille 60 vuotta täyttäneille
  • lääketieteellisille riskiryhmille. Lääketieteellisillä riskiryhmillä tarkoitetaan koronarokotusjärjestyksen ryhmiä 1 ja 2 (lue lisää THL:n sivuilta)
  • laitoksissa ja hoivakodeissa asuville iästä riippumatta.

Kolmas annos parantaa lääketieteellisten riskiryhmien ja iäkkäiden suojaa vakavalta koronavirustaudilta. Kolmansina annoksissa THL suosittelee hyödynnettävän Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta ja Modernan Spikevax-rokotetta. Kolmas annos annetaan ensisijaisesti samalla rokotteella kuin toinen rokoteannos.

THL:n mukaan alle 60-vuotiailla, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin, ei ole toistaiseksi kiirettä saada kolmatta koronarokoteannosta.

Lisäksi THL suosittelee, että iäkkäät ja vakavan koronavirustaudin lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat, jotka ovat saaneet koronatartunnan sekä saaneet yhden annoksen koronarokotetta saisivat tehosteena toisen rokoteannoksen. Toinen rokoteannos voidaan tarjota heille aikaisintaan kuusi kuukautta joko koronatartunnan tai edellisen rokoteannoksen jälkeen, riippuen kumpi on ollut viimeisin.

Rokotuksille voi hakeutua kaikissa Vantaan koronarokotuspisteissä ajanvarauksella tai ilman ajanvarausta.

Toistaiseksi ajan voi varata ainoastaan takaisinsoittopalveluna puhelimitse numerosta 09 5844 3030 (ma-pe klo 8-16).

Rokotuspisteet Vantaalla

Lue lisää THL:n tiedotteesta

Julkaistu: 20.10.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter