Vantaa haastaa kaikki toimijat mukaan Lapsen oikeuksien viikkoon 15.–21.11.

Vantaan kaupunki osallistuu marraskuiseen Lapsen oikeuksien teemaviikkoon. Haastamme myös kaikki vantaalaiset toimijat mukaan välittämään tärkeää viestiä: #MullaOnVäliä ja #SullaOnVäliä.

Lapsen oikeuksien teemaviikkoa vietetään vuosittain YK:n lapsen oikeuksien päivän ympärillä. Viikon tavoitteena on lisätä tietoa ja ymmärrystä YK:n lapsen oikeuksien sopimuksesta erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa.

Tämän vuoden teema on lapsen oikeus hyvään kohteluun. Teemaviikkoon osallistuvat tahot muistuttavat ennen kaikkea lapsia itseään, että jokaisella heistä on oikeus tulla kohdelluksi hyvin – ja sama koskee myös kaikkia muitakin lapsia.

Haastamme kaikki Vantaalla toimivat järjestöt, uskonnolliset yhteisöt ja yritykset mukaan

Vantaan kaupungin tavoitteena on, että mahdollisimman moni vantaalainen toimija huomioisi teemaviikon omassa toiminnassaan. Teot voivat olla myös pieniä, kuten juliste seinällä tai pieni tempaus lapsen oikeuksista lasten tai nuorten kanssa. Osallistujat voivat huomioida teemaviikon osana omaa arkista tekemistään tai toiminta voi olla kaikille avointa.

Ilmoittakaa oma teemaviikon huomioiva toimintanne Vantaan kaupungille lomakkeella 7.11. mennessä. Kokoamme toiminnan yhteen ja tiedotamme viikon tapahtumista ja toiminnasta Vantaan kaupungin nettisivuilla.

Suosittelemme, että kaikille avoimet yleisötapahtumat viedään Vantaan tapahtumakalenteriin teemaviikon ohjelmaan. Kun lisäät tapahtumaa, merkitse tapahtumalle ajankohtaisista kategoriamerkintä Lapsen oikeuksien viikko. Voit halutessasi ilmoittaa osallistumisesi myös valtakunnalliselle Lapsenoikeudet.fi-sivustolle.

Jos kerrot teemaviikon tapahtumista sosiaalisessa mediassa, käytäthän tunnisteita #MullaOnVäliä #SullaOnVäliä #OikeusHyväänKohteluun #LapsenOikeudet

Julkaistu: 19.10.2021 
(muokattu: )