Nuorisotyön ja poliisin hyvä yhteistyö näkyy nuorten tapahtumissa – myös nuoret ansaitsevat kiitoksen

tikkurilan lukio
Poliisi ja nuorisotyö ovat toimineet yhteistyössä esimerkiksi lukioiden nasujaisissa. Kuvassa Tikkurilan lukio.

Vantaan nuorisotyön ja poliisin vuosien varrella kehittynyt ja tiivistynyt yhteistyö näkyy ja vaikuttaa myönteisesti nuorten tapahtumissa. Esimerkkinä yhteistyön toimivuudesta ovat tämän syksyn lukiolaisten nasujaiset, eli lukion aloittaneiden opiskelijoiden ”kastajaiset”.

Poliisin läsnäolo ja näkyvyys tapahtumapaikalla rauhoittaa ja luo turvallisuuden tunnetta, mistä on tullut kiitosta niin nuorisotyöntekijöiltä kuin nuoriltakin.

”Poliisin partiot ovat osallistuneet tapahtumien valvontaan tekemällä paikan päällä erityisesti yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvontaa jalkautuen ja myös autopartiossa. Valvontaa on tehty erittäin tiiviissä ja hyvässä yhteistyössä poliisin arvokkaiden yhteistyökumppaneiden, kuten Vantaan nuorisotoimen ja SPR:n kanssa”, kertoo komisario Jarmo Ojala Itä-Uudenmaan poliisista.

Yhteistyöllä saavutetaan selkeä suunnitelmallisuus, jossa työn tavoitteista on sovittu ja roolit sekä työnjako ovat kunnossa. Poliisi valvoo tapahtumien turvallisuutta, puuttuu matalalla kynnyksellä häiriöihin ja ottaa alaikäisiltä alkoholijuomat pois.

”Poliisin ansiosta nuorisotyöntekijät saavat keskittyä rauhassa nuorisotyöhön. He muun muassa auttavat päihtyneitä, ovat yhteydessä huoltajiin tai pelastuslaitokseen, antavat vettä ja ensiapua, lohduttavat erilaisissa murheissa ja huolissa sekä sopivat tarvittaessa jatkoavun saannista, auttavat kadonneiden tavaroiden ja ystävien etsinnässä, selvittelevät kotiin pääsyä sekä juttelevat ja vaihtavat kuulumisia”, kertoo Länsi-Vantaan nuorisotyön esimies Nora Pehrsson.

Pehrsson huomauttaa, että nuorten juhlatilaisuuksissa on aina olemassa ylilyöntien mahdollisuus, joka toteutuisi todennäköisemmin ilman poliisin ja nuorisotyön tiivistä ja hyvää yhteistyötä.

Nuoret ovat kiittäneet sekä nuorisotyöntekijöiden että poliisin läsnäoloa nasujaisissa, mutta ansaitsevat itsekin kiitoksen.

”Partioiden kirjauksista on ollut ilo lukea, että nuoret itse ovat huolehtineet puistojen ja tapahtuma-alueiden jälkisiivouksesta. Tällaisen positiivisen toiminnan toivomme jatkuvan myös muissa yleisötilaisuuksissa”, Jarmo Ojala kiittelee.

Julkaistu: 3.9.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter