Tikkurilan festivaalivieraat saattaneet altistua koronavirustartunnalle – mene testiin jo vähäisistä oireista

Tikkurila Festivaaleilla (22.7.–24.7.) olleilla yksittäisillä henkilöillä on todettu koronavirustartuntoja. Siten festivaalialueella on saattanut altistua koronavirustartunnalle.

Ulkotapahtumana järjestetyillä festivaaleilla on ollut mahdollisuus noudattaa terveysturvallisuusohjeita. Järjestäjä on vastannut tapahtumasta ja sen ohella omalta osaltaan festivaalien terveysturvallisuudesta.

Jos tiedät olleesi tilanteessa, jossa altistuminen koronavirustartunnalle on voinut olla mahdollinen, hakeudu matalalla kynnyksellä testiin.

Lisäksi kaikkia festivaaleilla käyneitä suositellaan seuraamaan oireitaan, ja hakeutumaan välittömästi koronavirustestiin, jos oireita ilmenee. Jos sinulla on oireita, vältä lähikontakteja muihin ihmisiin. Myös kaksi rokotusta saaneiden tulee hakeutua testeihin, jos oireita ilmaantuu.

Voit varata testiajan HUS:n koronabotista osoitteesta koronabotti.hus.fi tai oman kunnan terveydenhuollosta.

Jos testitulos on positiivinen, kotikuntasi tartuntatautiyksikkö on sinuun yhteydessä, antaa lisäohjeita ja vastaa tartunnanjäljityksestä tarvittaessa yhteistyössä Vantaan tartuntatautiyksikön kanssa. Odottaessasi tartuntatautiyksikön yhteydenottoa noudata Vantaan nettisivuilta löytyviä ohjeita.

Jos et ole vielä saanut koronarokotetta, voit varata ajan osoitteesta koronarokotusaika.fi.

Katso Vantaan kaupungin koronaohjeet osoitteessa vantaa.fi/korona.

Lisätietoja kaupungin puolesta:

Apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö: timo.aronkyto@vantaa.fi. p. 09 8392 2800

Julkaistu: 27.7.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter