Ankkapuistoon ja Jokiuomanpuistoon pääsee jatkossa kukitettuja reittejä pitkin

Vantaa kohentaa Korson asemalta Ankkapuistoon ja Martinlaakson asemalta Jokiuomanpuistoon vieviä kävely- ja pyöräilyreittejä kukkaistutuksilla ja asfalttiin maalattavilla kukilla.

Kukkia maalataan Korsonpolun varrelle (Korsonpolku kartalla) ja Martinlaaksontien ja Louhelantien varsille (Martinlaaksontie ja Louhelantie kartalla). Lisäksi viherkaistoille reittien varteen istutetaan eri aikaan kukkivia sipulikasveja. Asfaltin maalaustyöt tehdään elokuun alussa ja oikeat kukat kukkivat ensi keväänä.

”Kukkamaalausten ja -istutusten tarkoituksena on kokeilla uudenlaista tapaa tuoda kävely- ja pyöräilyreittejä enemmän esille ja houkutella ihmisiä liikkumaan kävellen ja pyöräillen”, kertoo Vantaan kaupungin liikenneinsinööri Jenni Tyynilä.

Vantaan tavoitteena on lisätä pyöräilyä ja kävelyä, jotka ovat päästöttömiä kulkumuotoja, mutta myös terveyttä edistävää arkiliikuntaa.

Reittien viihtyisyyden parantaminen on osa Helsingin seudulla käynnissä olevaa hanketta, jossa kävelyä ja pyöräilyä edistetään ketterien ja edullisten kokeilujen avulla. HSL, Traficom ja Väylävirasto rahoittavat hankkeita.

”Haluamme tehdä kävelystä ja pyöräilystä mahdollisimman helpon tavan liikkua kaupungissa ja kunnissa. Olemme sen vuoksi etsineet kokeiluja, jotka parantavat liikkumisympäristön viihtyisyyttä ja turvallisuutta sekä auttavat kehittämään asemanseutuja", liikennesuunnittelija Mette Granberg HSL:stä sanoo.

”Vantaan kokeilu täyttää ehdot erinomaisesti. Kävely- ja pyöräreittien kukittaminen on uusi ja luova tapa opastaa kulkijoita. Toivottavasti kukat myös lisäävät liikkujien mielenkiintoa siihen, mitä reitin varrella ja päämäärässä odottaa. Samalla reittien viihtyisyys lisääntyy, kun puistojen viihtyisyys leviää niille”, Granberg jatkaa.

Julkaistu: 2.7.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter