Vantaan Kesälava tulee Myyrmäkeen

Myyrmäen Paalutori
Kuva: Marko Elovaara, Vaara Media

Vantaan Myyrmäkeen, Paalutorille, on valmisteilla Vantaan Kesälava. Vantaan kaupungin tavoitteena on tuoda elämää takaisin kaupunkiin ja Kesälava-hanke syntyi tahdosta elävöittää kaupungin kulttuurielämää ja -tarjontaa pitkän pandemiatilanteen jälkeen erityisesti ulkona toteutettavin tapahtumin.

Vantaan Kesälavan tuotannosta vastaa Vantaan elävän musiikin yhdistys Velmu ry. Kesälava on saanut lämpimän ja innostuneen vastaanoton myös muiden paikallisten toimijoiden, kuten Myyrmäen kaupunkikulttuuri ry:n ja Vantaan torikauppiasyhdistys ry:n keskuudessa. Monipuolinen ohjelma muodostuu pääosin liikunnasta ja musiikista kaikki ikäryhmät huomioiden. Paikallisten seurojen ja amatööritaiteilijoiden, tanssiryhmien sekä nuorten aloittelevien taiteilijoiden on mahdollista esiintyä lavalla. Myös nimekkäämpiä artisteja tullaan näkemään Myyrmäessä. Lava tulee työllistämään paitsi yhdistyksiä, myös freelancetaiteilijoita ja tapahtuma-alan muita toimijoita.

Kesälavan oli tarkoitus startata jo kesäkuun alussa, mutta aloitus siirtyy voimassa olevien kokoontumisrajoitusten vuoksi 18.6. Kesälavan toimeenpanijat seuraavat jatkossakin aktiivisesti viranomaisten tiedotusta ja ohjeistuksia, ja toimivat niiden mukaisesti. Kesälavalla tulee olemaan ohjelmaa kolmena päivänä viikossa, keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin kesäkuun ja heinäkuun ajan. Kesälavalla järjestetään myös kaupunkijuhannus. Kesälavan ohjelma julkistetaan 10.6. ja kaikki tapahtumat löytyvät Vantaan tapahtumakalenterista osoitteesta tapahtumat.vantaa.fi

“Olemme Velmussa innoissamme päästessämme toteuttamaan Vantaan Kesälavaa. Vantaalle on jo pitkään toivottu jatkuvaa elävää kulttuuritoimintaa ja uskon, että vilkkaasta järjestökentästä löydämme paljon monipuolista ohjelmaa lavalle. Hieno juttu, että lava on päätetty toteuttaa nimenomaan aktiivisten kuntalaisten kanssa. Tuntuu siltä, että näin siitä tulee meidän kaikkien vantaalaisten juttu”, kertoo Velmu ry:n puheenjohtaja Leela Johansen.

Kesälavalle mahtuu vielä ohjelmaa, kuten esittävää taidetta ja liikunnallisia aktiviteetteja. Ohjelma esitetään 6 metriä leveältä ja 2,5 metriä syvältä lavalta. Erityisestä tarpeesta lavaa on mahdollista suurentaa kokoonpanoja palvelevaksi. Esimerkiksi pienet bändit, lapsille suunnatut esitykset, monologit, sirkustaide, erilaiset ryhmäliikunnat kuten jooga, tai chi tai tanssi, ovat kaikki tervetulleita. Ohjelmistoon voi hakea lähettämällä järjestäjän tiedot ja lyhyen kuvauksen osoitteeseen kesalava@vantaa.fi.

Kesälavan ohjelmistoa päivitetään osoitteeseen tapahtumat.vantaa.fi

Julkaistu: 2.6.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter