Havukosken, Länsimäen ja Mikkolan osallistuvassa budjetoinnissa jätettiin lähes 300 ideaa

Idealaatikko Havukoskella

Havukoskella, Länsimäessä ja Mikkolassa on meneillään osallistuva budjetointi, jonka puitteissa asukkaat pääsevät päättämään, miten heidän kaupunginosiaan kehitetään. Jokaisen kaupunginosan kehittämiseen on varattu 50 000 euroa.

Sunnuntaina 16.5. päättyi ensimmäinen vaihe, jossa asukkaat ideoivat toimia kaupunginosansa kehittämiseksi. Havukoskea koskevia ideoita jätettiin 108, Länsimäkeä koskevia 92 ja Mikkolaa koskevia 77.

Eniten ideoitiin liikuntaan ja ulkoiluun sekä puistoihin ja luontoon liittyviä parannuksia. Suosittuja ideoita olivat mm. kukkaistutukset, kirsikkapuiden istutus ja kuntoilulaitteet, joita ehdotettiin joka alueelle. Ideoiden joukossa ovat lisäksi muun muassa maatrampoliini ja viljelylaatikoita Mikkolaan, koripallokenttä Havukoskelle ja virkistyspolun kunnostus Länsimäessä. Myös erilaisia tapahtumia ideoitiin: ehdotuksiin kuuluivat mm. lavatanssit, siivoustalkoot, kirpputoritapahtuma ja yhteislaulutilaisuus. Kaikki ideat ovat nähtävissä osallistu.vantaa.fi-sivustolla.

”Hienoa, että kuntalaiset innostuivat ideoimaan näin runsaasti ja monipuolisesti. Kiitos kaikille ideoinnissa mukana olleille!”, kiittelee osallisuuskoordinaattori Laura Lettenmeier.

Seuraavaksi kaupungin asiantuntijat tutustuvat ideoihin. Ne ideat, jotka on mahdollista osallistuvan budjetoinnin puitteissa toteuttaa, etenevät jatkokehitykseen.

Toteuttamiskelpoisista ideoista työstetään elokuussa pidettävissä työpajoissa äänestykseen eteneviä suunnitelmia. Työpajat ovat kaikille asukkaille avoimia ja niissä yhdistellään, muokataan ja tarkennetaan ideoita yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Jos esimerkiksi useammassa ideassa on toivottu lisää penkkejä, saatetaan ideat yhdistää yhdeksi suunnitelmaksi. Tulevien työpajojen tarkat ajat eivät ole vielä tiedossa. Työpajojen ajankohdista ja niihin ilmoittautumisesta tiedotetaan tarkemmin kesän aikana.

Syksyllä 22.9.–17.10. järjestetään äänestys, jossa valitaan toteutettavat suunnitelmat. Äänestää voivat kaikenikäiset.

Julkaistu: 31.5.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter